ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

KaterinaStikoudi

Τι να δω στο Neftlix;

Οι προτάσεις της Κατερίνας Στικούδη για εσάς που λατρεύετε την ψυχαγωγία στο σπίτι!
3
'
Στικούδη

Στην εποχή του home entertainment και του streaming, η ψυχαγωγία είναι πολύ διαφορετική. Αυτό που γίνονταν παλιά με τις βιντεοταινίες και τα DVD είναι πλέον πολύ πιο εύκολο με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Και βέβαια βλέπω ταινίες και σειρές, και προσπαθώ να μη σπαταλάω το χρόνο μου σε κάτι που θα με κάνει να μετανιώσω, γι’ αυτό και σας δίνω tips για μια ταινία, μια σειρά και ένα ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα του Netflix, που αν δεν τα έχετε ήδη δει, εσείς χάνετε….

Οι ταινίες είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Προσπαθώ να είμαι επιλεκτική αλλά στην εποχή μας θα δούμε και μερικές που συνοδεύουν τα pop corn και όχι το αντίθετο. Από τις πιο πρόσφατες, θα συνιστούσα σε όποιον δεν το έχει δει, να μη χάσει το «Bοhemian Rhapsody». Αν και οι βιογραφίες μπορεί να γίνουν λίγο βαρετές, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και την ταραγμένη του ζωή. Επειδή όμως ξέρω ότι στο Netflix «βολοδέρνουν» αρκετοί νέοι και νέες φίλοι της στήλης μας, που περνάνε πάνω από μισή ώρα καθημερινά σκρολάροντας σε τίτλους αναποφάσιστοι, θα συνιστούσα να ξεπεράσουν τυχόν δισταγμούς που έχουν για «παλιές» όπως τις λένε ταινίες και να γνωρίσουν τη μαγεία του κλασικού σινεμά. Έργα όπως το «Κάποτε στην Αμερική» και ο «Λόρενς της Αραβίας» σε περιμένουν, έστω και στη μικρή οθόνη να τα γνωρίσεις. Τα λέω αυτά γιατί και εγώ τελευταία ανακαλύπτω όλο και περισσότερες θρυλικές ταινίες που δεν έχω δει.

Εικόνα
netflix

Σειρές δεν έβλεπα… βαριόμουνα εύκολα, δεν αφιέρωνα χρόνο, δεν είχα προσήλωση. Ακόμα και τώρα δύσκολα θα ξεκινήσω να δω σειρά με πολλές σεζόν. Βέβαια για πολλούς από μας η καραντίνα του Μαρτίου του 2020 αυτό το άλλαξε, αφού ο καναπές, το κλείσιμο στο σπίτι και ο άπλετος χρόνος μας έκαναν να ψάξουμε και σειρές. Αφού λοιπόν είδα το «Breaking Bad» - ναι εγώ ήμουν αυτή που δεν το χε δει ποτέ… ανακάλυψα και το εξαιρετικά καλογυρισμένο prequel «Better Call Saul». Δε θα πω ότι είναι καλύτερο, σίγουρα όμως έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι πιο ψύχραιμα γραμμένο και θεωρώ ότι έχει δυνατές ερμηνείες και ανατροπές. Το μόνο θέμα είναι ότι η τελευταία σεζόν έρχεται μέσα στο 2022 οπότε… πήγαινε με το πάσο σου.

Τέλος, μην υποτιμάς τα ντοκιμαντέρ. Μπορεί πλέον να μην είναι τα κλασικά τύπου National Geographic, αλλά να πρωτοτυπούν σε ιδέες και εκτέλεση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το «This is pop» που αγγίζει – λίγες βέβαια – στιγμές της τελευταίας 30ετίας αρκετά διερευνητικά, πέρα από το ότι μαθαίνεις, έχει ωραία αισθητική.

Κλείνοντας να σημειώσω ένα πράγμα. Προφανώς και η οθόνη στο σπίτι με την καλή παρέα ή την αυτονομία της μοναξιάς, με την ευκολία της «παύσης» για κάθε λόγο, με τη συνεχή τροφοδοσία σε φαγητά και σνακς, είναι κάτι πολύ ωραίο και άνετο… όμως η μαγεία της μεγάλης οθόνης και η κοινωνική εμπειρία της θέασης μιας ταινίας στην κινηματογραφική αίθουσα, είναι αναντικατάστατη.

Εικόνα
istock

Αν μπορείτε, αφήστε τον καναπέ, ακολουθήστε τις οδηγίες ασφαλείας και ξαναζήστε την κινηματογραφική παραδοσιακή εμπειρία που σίγουρα σας έχει λείψει. Κι ο καναπές με το zapping και το binge watching… εκεί θα ναι!

Κατερίνα Στικούδη

Αγαπημένο