ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Ποιο είναι το ποσοστό προστασίας αν έχεις ήδη νοσήσει

Τι δείχνει νέα έρευνα; Χρειάζεται να εμβολιαστούν όσοι έχουν ατομικό ιστορικό νόσησης με COVID-19;
3
'
covid shutterstock

Καθώς η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 συνεχίζεται σε όλη την υφήλιο και ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έρχεται σε επαφή με τον SARS-CoV-2, ένα βασικό ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι το κατά πόσο η νόσηση με COVID-19 προσφέρει προστασία από την επανα-λοίμωξη με SARS-CoV-2.

Η μελέτη της Δανίας

Το 2020 πραγματοποιήθηκαν στη Δανία εκτεταμένοι πληθυσμιακοί έλεγχοι με PCR για τον SARS-CoV-2. Κατά τη διάρκεια όλου του έτους πραγματοποιήθηκαν 10,6 εκατομμύρια δοκιμασίες PCR σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, που αποτελούν το 69% του πληθυσμού της Δανίας. Αυτό που έδειξε η έρευνα ήταν ότι συνολικά, το ατομικό ιστορικό προηγούμενης λοίμωξης COVID-19 προσέφερε προστασία έναντι στην επανα-λοίμωξη με SARS-CoV-2 κατά 80.5%.

Στις υπο-αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, όμως, ο βαθμός προστασίας ήταν σαφώς υποδεέστερος (47.1%) μεταξύ των πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω.

Είναι απαραίτητο το εμβόλιο για όσους έχουν ήδη νοσήσει

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη μελέτη υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος επανα-λοίμωξης μετά από προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 δεν είναι αμελητέος, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 65 ετών. Επομένως, ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός ακόμα και για τους πολίτες που έχουν ατομικό αναμνηστικό παρελθούσας λοίμωξης COVID-19.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το ΕΚΠΑ

           

Αγαπημένο