ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι διάσημοι Έλληνες που πάλεψαν με την κατάθλιψη και βγήκαν νικητές

Στάθηκαν ξανά στα πόδια τους!
3
'
Διάσημοι Έλληνες που πάλεψαν με την κατάθλιψη

Mπορεί να πιστεύεις πως τα έχουν όλα, ωστόσο είναι και αυτοί άνθρωποι που δίνουν τις δικές τους μάχες...  Αρκετοί διάσημοι Έλληνες μάλιστα, αποκάλυψαν πως πάλεψαν με την κατάθλιψη και βγήκαν νικητές! Ποιοι είναι αυτοί; Πάμε να δούμε αναλυτικά... 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: 6 διάσημοι με σοβαρή ασθένεια που άλλαξε το νόημα της ζωής τους

Άγγελος Μπράτης

 

Μιλώντας στο Breakfast@Star ο γνωστός σχεδιαστής αποκάλυψε πως πριν ξεκινήσει το GNTM, πάλευε με την κατάθλιψη. "Η πρώτη χρονιά στο GNTM ήταν πολύ δύσκολη για εμένα. Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος των backstage, δεν είχα εμφανιστεί ποτέ, ήμουν πάντα πολύ διακριτικός. Δεν το ‘χω ξαναπεί, αλλά τώρα που έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω ό,τι κάνω, γιατί είχε συμπέσει στην πραγματικότητα με ένα total burn out που είχα στα σαράντα μου. Πραγματικά δεν μπορούσα ούτε να διασχίσω τον δρόμο. Κάηκε ο εγκέφαλος… όλα! Ενώ είχα κατάθλιψη και ήμουν με αγωγή, την ίδια στιγμή έγινα διάσημος σε όλη την Ελλάδα κι έπρεπε να το διαχειριστώ, να βλέπω την εικόνα μου στην τηλεόραση και να μη με αναγνωρίζω. Είχα πάρει πάρα πολλά κιλά, δε μιλούσα, δυσκολευόμουν πάρα πολύ… ωστόσο τα κατάφερα και είμαι αυτός που είμαι τώρα, έκανα πολλή δουλειά με τον εαυτό μου. Μου έκανε πάρα πολύ καλό, δηλαδή αν δεν είχα αυτό το ταξί να με πάρει να με πάει στο στούντιο, δε θα έβγαινα από το σπίτι μου!".

Έλενα Παπαρίζου

 

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μιλώντας στο περιοδικό Hello! σχολίασε την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής της λέγοντας, "Με τον χαμό του πατέρα μου, μαύρισε η ζωή μου για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρασα πολύ άσχημα και δεν είχα από που να κρατηθώ. Έπαθα κατάθλιψη και απέκτησα πολλές φοβίες. Βρήκα όμως τον τρόπο να σκαρφαλώσω. Ίσως τότε να άντλησα δύναμη από τον Θεό και να άρχισα να προσπαθώ περισσότερο για τον εαυτό μου. Όταν είμαστε οι ίδιοι καλά, βοηθάμε και τους άλλους να είναι καλά. Έτσι, όταν διένυα εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, ήταν σαν να αρρώστησε όλη η οικογένεια μου μαζί μου. Όταν άρχισαν να βλέπουν ότι συνέρχομαι, βελτιώθηκε και η δική μου ψυχολογία. Εκείνο το διάστημα πήγα στη Σουηδία για να ξεκουραστώ και να κάνω ψυχοθεραπεία. Μάλιστα νομίζω ότι ενεργοποιήθηκα ακόμα περισσότερο και λόγω καραντίνας. Κάθε μέρα ξυπνάω στις 7:30 και βγαίνω για περπάτημα. Ζω τη μέρα μου, ενώ παλαιότερα πνιγόμουν μέσα στο άγχος".

Σταμάτης Μαλέλης

 

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε στο "Πάμε Δανάη!" για την μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, αποκαλύπτοντας, "Η κατάθλιψη ήρθε την περίοδο της μεγάλη επιτυχίας που είχα όταν ήμουν στο ΣΚΑΙ. Θυμάμαι είχαμε φτάσει δελτίο ειδήσεων με 54% τηλεθέαση με το Νίκο Ευαγγελάτο. Συγκρούστηκαν πολλά πράγματα μέσα μου. Άλλα ήθελα να κάνω, άλλα έκανα. Ο τρόπος που ζούσα. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Ζούσα σε χρυσό κλουβί. Έπαθα κατάθλιψη γιατί δεν έκανα αυτό που ήθελα. Όταν συγκρούεται αυτό που θες να κάνεις με αυτό που κάνεις, το τέρας της κατάθλιψης είναι κοντά. Όσοι νιώθουν κατάθλιψη, πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να τη νικήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Είχα παρατήσει τον εαυτό μου, ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο περίπτερο μόνος μου. Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ ‘’πέθανε ρε’’. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω. Το ότι τα κατάφερα και νίκησα την κατάθλιψη, θεώρησα ότι είναι χρέος μου να το μεταδώσω και στους άλλους. Η ματαιοδοξία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κατάθλιψης".

Μαρία Κορινθίου

 

Η Μαρία Κορινθίου δεν έχει κρύψει την μάχη της με την επιλόχειο κατάθλιψη. Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει μάλιστα, "Καθόμουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι μαζί με το παιδί. Πίστευα ότι η ζωή μου έχει τελειώσει. Εκείνες τις στιγμές σκεφτόμουν αν ήταν λάθος που αποφάσισα να φέρω ένα παιδί στον κόσμο. Όλα μου έφταιγαν. Έπιανα τον εαυτό μου να κλαίει συνεχώς, χωρίς λόγο. Έβλεπα το σώμα μου πώς είχε παραμορφωθεί. Εκεί ξεσπούσα σε λυγμούς. Ήταν ίσως η περίοδος που θεωρούσα σημαντικό να με επιβεβαιώνει ο άντρας μου. Να μου δείχνει ότι του είμαι αρεστή, ότι με θέλει. Ήταν μια δική μου, εσωτερική ανάγκη".

Ελένη Ράντου

 

Η Ελένη Ράντου μιλώντας παλαιότερα στην Ελεονώρα Μελέτη, μίλησε για την περίοδο που πέρασε κατάθλιψη τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, "Στα 40 μου άρχισα να νιώθω ότι έχω και κατάθλιψη. Έπαθα το μεγαλύτερο σοκ. Άρχισαν πολύ σκοτεινές σκέψεις, κρίσεις πανικού, άρχισε μια περίεργη σύγκρουση μέσα μου. Στην εγκυμοσύνη μου έφυγα από το σπίτι και είπα στον Βασίλη ότι δεν είναι άξιος να μεγαλώσει το παιδί μας. Του είπα εδώ οι δρόμοι μας χωρίζουν. Έπαθε σοκ! Πήγα να μείνω σε ένα ξενοδοχείο για ένα μήνα. Δεν έβγαινα από το δωμάτιο! Δεν έκανα δεύτερο παιδί γιατί ένιωθα ότι θα "απατήσω" την κόρη μου. Ο Βασίλης ήθελε πάρα πολύ. Ήθελα να υιοθετήσω παιδί, αλλά με σταμάτησε η κόρη μου".

Κάτια Δανδουλάκη

 

Από την κατάθλιψη δεν "γλίτωσε" ούτε η Κάτια Δανδουλάκη που ανέφερε στην εκπομπή "Happy Day", "Στη δική μου περίπτωση ήταν φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξύπνησα, είχα γύρισμα, και νόμιζα ότι το κρεβάτι μου απέχει ένα χιλιόμετρο από την πόρτα. Σαν να έσβησε η μηχανή. Δεν μπορούσα να σηκωθώ και να πάω μέχρι την πόρτα. Αυτό είναι σημάδι ότι ξεπέρασες τα όρια. Ενώ είχα πολλές… καμπάνες, αλλά έλεγα όχι πρέπει να το κάνω αυτό, πρέπει να είμαι στην ώρα μου, να μην κοιμηθώ, πρέπει, πρέπει. Με τα πολλά πρέπει κατέληξα σε αυτό και μετά η υπερκόπωση έφερε και την κατάθλιψη. Ήθελα να είμαι στο κρεβάτι μου και να βλέπω το ταβάνι, να μη μου μιλάει κανένας. Μου έλεγαν ότι το θέατρο είναι γεμάτο κι εγώ ανατρίχιαζα. Γινόμουν μούσκεμα, πώς θα αντιμετωπίσω τον κόσμο. Με το που αισθάνθηκα ότι βλέπω το ταβάνι και δεν θέλω να κάνω τίποτα, δεν θέλω να πάω στο θέατρο, δεν θέλω να μου μιλάνε, αμέσως πήγα σε γιατρό, σε ψυχίατρο. Η κατάρρευση του οργανισμού μου προκάλεσε την κατάθλιψη και τα προβλήματα υγείας".

Μαρία Κίτσου 

 

Η Μαρία Κίτσου δεν έκρυψε την μάχη της με την κατάθλιψη, αντιθέτως θέλησε να την μοιραστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που παλεύουν με αυτήν. Σε συνέντευξή της στο "Ενώπιος Ενωπίω" είχε αναφέρει, "Η διάγνωση έγινε στα 17 μου και έκτοτε παλεύω να τα αντιμετωπίσω με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία. Αλλά, ευτυχώς, έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν, με καταλαβαίνουν και με στηρίζουν. Επίσης, σε ένα τεστ ενσυναίσθησης που μου έκανε ο γιατρός μου χτύπησα… κόκκινο. Πώς να μην έχω κατάθλιψη όταν μπαίνω τόσο πολύ "στα παπούτσια" των άλλων; Αν μου πείτε κάτι στενόχωρο για σας, θα το βιώσω μέχρι το μεδούλι! Μπορεί να με διαλύσει. Πήρα την απόφαση πολύ συνειδητά να μιλήσω γι’ αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δηλαδή, ακόμα και να μιλάς γι’ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πολεμιέται όμως, υπάρχουν τρόποι να λυτρωθείς από αυτό, να βγεις από αυτό και γι’ αυτό το έκανα, για να δώσω παράδειγμα ότι δεν είναι ταμπού. Να μπορούν να μιλήσουν τα παιδιά στις οικογένειές τους, να μπορούν να μιλήσουν οι γυναίκες στον σύντροφό τους, οι άντρες στις γυναίκες τους, οι φίλοι με τους φίλους. Να ζητήσουν βοήθεια, δεν είναι τίποτα. Ίσα ίσα θα τους φύγει ένα μεγάλο βάρος και θα γίνουν καλά".

Νίκος Κουρής​​​​​

 

Μιλώντας στο "Πρωινό", ο Νίκος Κουρής​​​​​ αποκάλυψε πως ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, λέγοντας, "Νόμιζα ότι σκοτάδι και κατάθλιψη σημαίνει βάθος. Έκανα αυτή την παρεξήγηση. Πώς κατάλαβα ότι έχω κατάθλιψη; Όταν δεν έχεις διάθεση για τίποτα, όταν κοιμάσαι όλη μέρα, όταν πίνεις σαν τρελός. Γιατί όταν έχεις αληθινό, μεγάλο πρόβλημα το λύνεις ή παλεύεις να το λύσεις. Όλοι έχουμε άλλωστε. Στην κατάθλιψη αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και σιγά σιγά αρχίζει και σε καθορίζει αυτό που σε ρουφάει. Φλερτάρω ακόμα με αυτό, δεν έχω τελειώσει, δίνω μια μάχη. Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι λίγο να εντοπίζεις το πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ χαρούμενοι, αλλά είναι βαθιά καταθλιπτικοί, τόσο καταθλιπτικοί που δεν τολμούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους. Αν σκύψεις μέσα μου αποκλείεται να μην βρεις τέτοια πράγματα. Το θέμα είναι πώς το μοιράζεσαι, πώς το ξορκίζεις, πώς το ξενερώνεις. Γιατί θέλει και λίγο ξενέρωμα η ζωή. Θέλει λίγο να γελάς με τα πράγματα".

Δες και αυτό: Οι διάσημοι Έλληνες που έχουν αυτοάνοσα νοσήματα και μιλούν ανοιχτά γι΄αυτά

Αγαπημένο