ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτό είναι το καθημερινό κόλπο των 10′ που μειώνει τον κίνδυνο για άνοια

Πως να καταπολεμήσεις το κίνδυνο για άνοια!
09.08.2022
1
'
Αυτό είναι το καθημερινό κόλπο των 10′ που μειώνει τον κίνδυνο για άνοια Άνοια

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής ερευνητές από το University College του Λονδίνου, αισιοδοξεί ότι ίσως βρήκε τον τρόπο να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο Αλτσχάιμερ ή με κάποια άλλη μορφή άνοιας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο Neurology, όσοι αξιολογούν τακτικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους, είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν άνοια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα από δύο κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 259 άτομα, ηλικίας περίπου 70 ετών. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις σκέψεις τους, υπολογίζοντας πόσο συχνά αναστοχάζονται και προσπαθούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: 5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς για την κατάθλιψη και οι τρόποι για να την νικήσεις χωρίς φάρμακα

Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν ότι οι άνθρωποι που αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στον στοχασμό παρουσίαζαν καλύτερη μνήμη, συγκέντρωση και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και πιο ομαλή εγκεφαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η ευεργετική δράση του στοχασμού συνδέεται ενδεχομένως με την αίσθηση της ηρεμίας και τη μείωση των επιπέδων στρες στο σώμα, ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί θετικά και για την ψυχική υγεία.

Η επικεφαλής συγγραφέας, Harriet Demnitz-King δήλωσε: «Υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων, που συναινεί στο ότι θετικοί ψυχολογικοί παράγοντες, όπως ο σκοπός στη ζωή και η ευσυνειδησία, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας. Ο καθένας μπορεί να στοχάζεται και ενδεχομένως να ενισχύσει τον βαθμό αντίληψης του εαυτού του, καθώς αυτό δεν εξαρτάται από τη σωματική υγεία ή τους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που χαρακτηρίζουν τη ζωή του κάθε ατόμου».

Συμπερασματικά λοιπόν οι μελετητές συστήνουν να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα, στο να σκέφτεστε τα προβλήματα σας χωρίς κριτική διάθεση, καθώς αυτό θα μπορούσε να προλάβει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας στη μετέπειτα ζωή σας.

Ρίξε μια ματιά: Επιλόχειος κατάθλιψη: Tι την προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται

Αγαπημένο