ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

COVID-19: Αυξάνει τον θάνατο από καρδιακή ανακοπή

Οι ασθενείς με COVID-19 που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή έχουν πιο αυξημένη θνησιμότητα από τους ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί με τον SARS-CoV-2.
1
'
covid καρδιακή ανακοπή

Οι ασθενείς με COVID-19 που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή είτε εντός είτε εκτός του νοσοκομείου, έχουν πιο αυξημένη θνησιμότητα από τους ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί με τον SARS-CoV-2. Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου: είναι 9 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στοEuropean Heart Journal από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία .

Στη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδίασυμμετείχαν 1946 άτομα που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου και 1080 που υπέστησαν μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 20 Ιουλίου. Οι ασθενείς με COVID-19 που είχαν πάθει καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου είχαν 3,4 φορές αυξημένο κίνδυνο θανάτου εντός 30 ημερών, ενώ οι ασθενείς με που είχαν πάθει καρδιακή ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο είχαν 2,3 φορές αυξημένο κίνδυνο θανάτου εντός 30 ημερών

Η μελέτη δείχνει σαφώς ότι η καρδιακή ανακοπή και η COVID-19 συσχετίζονται γι’ αυτό ασθενείς με SARS-CoV-2 πρέπει να παρακολουθούνται εντατικά και να λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της καρδιακής ανακοπής, όπως για παράδειγμα εντατική παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας ιδιαίτερα για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο.

Αυτή είναι η πρώτη λεπτομερή αναφορά των χαρακτηριστικών και των αποτελεσμάτων σε ασθενείς με COVID-19 που πάσχουν από καρδιακή ανακοπή. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το Σουηδικό Μητρώο Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης (SRCR), το οποίο είναι ένα εθνικό μητρώο που άρχισε να συλλέγει δεδομένα για το COVID-19 από την 1η Απριλίου 2020 και μετά.

Αγαπημένο