ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Επηρεάζουν οι μεταλλάξεις του ιού τα παιδιά;

Η απάντηση της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας Αναστασίας Κοτανίδου.
2
'
covid-19 child shutterstock

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με το 24 ημερών μωρό που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, πολλοί είναι οι γονείς  που ανησυχούν, καθώς ακούνε ότι οι μεταλλάξεις επηρεάζουν ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Σχετικά με αυτό το ερώτημα απάντησε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατική Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου λέγοντας: "Ευτυχώς οι νοσηλείες παιδιών με Covid είναι  πολύ μικρό το ποσοστό. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο γεγονός. Το άλλο το οποίο θα ήθελα να αναφέρω, ότι πολλές φορές τα παιδιά τα οποία νοσούν από Covid, μπορεί να παρουσιάσουν αυτό το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται περίπου 6 εβδομάδες μετά από τη νοσηλεία για Covid. Στη χώρα μας είναι ελάχιστα τα περιστατικά τα οποία έχουν παρουσιάσει αυτό το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο και αυτό το οποίο πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν μία πολύ καλή έκβαση."

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας σχολίασε επίσης ότι τη φετινή χρονιά, είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό των παιδιών που μπαίνουν στα παιδιατρικά Νοσοκομεία με άλλες ιογενείς λοιμώξεις, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Αγαπημένο