ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η πανδημία σε όλο τον κόσμο σε πτωτική τάση

Πτωτική είναι η τάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.
2
'
ο κορονοϊός παγκοσμίως

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων υποχώρησε σημαντικά σε λιγότερες από 600.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, λοιπόν, η πανδημία βρίσκεται σε πτωτική τάση. Τα σημεία υποχώρησης στον αριθμό των ατόμων που καταλήγουν με SARS-CoV-2, είδαμε από την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται να συνεχίζουν την υποχώρηση σε λιγότερους από 15.000 θανάτους ανά ημέρα.

Στην Ευρώπη, επίσης, η επιδημία φαίνεται ότι επιβραδύνεται καθώς ο ρυθμός των διαγνώσεων έχει υποχωρήσει σε λιγότερες από 200.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, έχοντας μέχρι στιγμής καταγράψει 31.000.000 διαγνώσεις από την αρχή της πανδημίας και 725.000 θανάτους.

Στην Γαλλία, η επιδημία ενισχύεται σε επίπεδο υψηλότερο των 20.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν παραμένει ενισχυμένος, γύρω από τους 500 θανάτους ανά ημέρα.

Στην Γερμανία συνέχισε να υποχωρεί, προσεγγίζοντας τις 10.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να υποχωρεί σε λιγότερους από 900 θανάτους ανά ημέρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επιδημία συνέχισε να υποχωρεί και πλέον καταγράφει λιγότερες από 20.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων και αυτός συνεχίζει να υποχωρεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον κινείται καθοδικά με λιγότερους από 1.500 θανάτους ανά ημέρα.

Στην Ιταλία, η επιδημία έχει δείξει σταθεροποίηση στο επίπεδο των 12.000-15.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από τον ιό, παραμένει σε επίπεδο χαμηλότερο των 600 θανάτων ανά ημέρα.

Στην Ελλάδα όμως με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια με μέτριους ρυθμούς και ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας φαίνεται να περνάει σε μία φάση μικρής αύξησης.

 


 
Αγαπημένο