ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κοιμάσαι με ανοιχτό το φως; Οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία σου!

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με ανοιχτό το φως!
24.06.2022
1
'
Κοιμάσαι με ανοιχτό το φως; Οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία σου! Ανοιχτό φως

Ο βραδινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και εφόσον ξαπλώσεις στο κρεβάτι θα πρέπει να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς από μια δύσκολη ημέρα.

Ήξερες όμως πως αν κοιμάσαι με ανοιχτό το φως, μπορεί να προκαλέσεις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας Μίντζι Κιμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγου, μελέτησαν 552 ανθρώπους 63 έως 84 ετών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν με συσκευή που φοριόταν στον καρπό τους και κατέγραφε κατά πόσο εκτίθεντο σε τεχνητό φως τη νύχτα που κοιμούνταν.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Ύπνος: Πες όχι σ' αυτές τις συνήθειες!

Εικόνα
Κοιμάσαι με ανοιχτό το φως; Οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία σου!

 

Η σχετική μελέτη έδειξε πως όσοι κοιμούνται με αναμμένο φως κατά την διάρκεια της νύχτας, είναι πολύ πιθανό να είναι παχύσαρκοι, να έχουν υπέρταση και διαβήτη (παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου), σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται στο σκοτάδι.

Οι επιστήμονες συνιστούν να είναι σβηστά τα φώτα στη διάρκεια του ύπνου, όπως επίσης οι ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής κ.ά.), αλλιώς υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για την υγεία.

«Είτε λόγω του ανοιχτού κινητού μας, είτε επειδή αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση όλο το βράδυ, είτε λόγω της φωτορύπανσης μιας μεγάλης πόλης, ζούμε εν μέσω πολλών τεχνητών πηγών φωτός καθ’ όλο το 24ωρο. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο και η έκθεση ακόμη και σε λιγοστό φως τη νύχτα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η δρ Κιμ Μίντζι.

Παρόλα αυτά αν θέλεις να αφήσεις κάποιο φως ανοιχτό προτίμησε να έχει κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα που διεγείρει λιγότερο τον εγκέφαλο, ενώ να αποφεύγεις το λευκό ή το μπλε φως.

Ρίξε μια ματιά: Υπερκόπωση: Τα πιο συχνά σημάδια και οι λύσεις για να την αντιμετωπίσετε

Αγαπημένο