ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Αναστολή όλων των μέτρων μέσα στον Απρίλιο

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες;
29.03.2022
2
'
Κορονοϊός: Αναστολή όλων των μέτρων μέσα στον Απρίλιο MASK_OFF

Νέο σχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Μέσα στον Απρίλιο θα αρθούν όλα ανεξεραίτως τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Τετάρτη οπότε και θα αποφασιστεί το τελικό σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων. Οι εισηγήσεις των ειδικών αφορούν αναστολή των μέτρων που αφορούν τους διαγνωστικούς ελέγχους, τους υγειονομικούς κανόνες καθώς και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Διαβάστε και αυτό: Κόλλησες γρίπη; Δες τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα θα αρθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα μέσα του Απριλίου και σίγουρα θα επανεξετασθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Κατά αυτόν τον τρόπο καθίσταται σαφές, ότι είναι κάτι παραπάνο από βέβαιο πως στο μεσοδιάστημα θα έχουμε άλλο ένα επιδημικό κύμα. Φυσικά, μία νέα μετάλλαξη αποτελεί πάντοτε έναν αστάθμητο παράγοντα! 

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού;

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα αποτελεί ένα σημαντικό υγειονομικό έγγραφο αλλά όχι ένα διαβατήριο για είσοδο και έξοδο από καταστήματα και κλειστούς χώρους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Με δεδομένο ότι το πιστοποιητικό δεν απαιτείται ήδη για σειρά δραστηριοτήτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στόχος είναι και για την Ελλάδα να αρθεί η υποχρεωτική επίδειξή του τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες.

Εικόνα
istock

Τέλος στο πρόστιμο των 100€ για τους άνω των 60 

Την περασμένη Τετάρτη, το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Να σημειωθεί πως η επιβολή προστίμου είχε ως αποτέλεσμανα εμβολιαστούν από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, περισσότεροι από 250.000 πολίτες άνω των 60 ετών.

Πότε θα βγάλουμε τη μάσκα; 

Η κυβέρνηση προτείνει τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης της μάσκας προστασίας μέχρι τον Μάιο. Το καλοκαίρι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις δομές φοντίδας ηλικιωμένων. Είναι γεγονός πως για την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, η αφαίρεση της μάσκας αποτελεί "κόκκινο πανί" ειδικά αν δεν είναι ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Θα συνεχιστούν τα rapid tests; 

Όσον αφορά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους θα συνεχίζονται μεν, αλλά θα γίνουν πιο στοχευμένοι. Οι ειδικοί συμφωνούν το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι να γίνονται σε άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης covid-19.H λειτουργία των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, θα συνεχιστεί αλλά με διαφορετικούς, πιο χαμηλούς ρυθμούς. Ο έλεγχος στον μαθητικό πληθυσμό θα συνεχιστεί με ένα self τεστ την εβδομάδα για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Δείτε επίσης: Είναι γρίπη ή κορονοϊός; Μάθε τις διαφορές και προστατεύσου

Αγαπημένο