ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Πώς και γιατί η πανδημία έγινε νόσος των νέων

Τι πρέπει να προσέχουν οι νέοι που διασκεδάζουν ή ακόμα πηγαίνουν διακοπές και τι οι φοιτητές.
3
'
κορονοϊός χτυπά τους νέους istock

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπο Γώγο, η πανδημία αποτελεί αυτή την στιγμή νόσο των νέων, μιας και η ενδιάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει χαμηλή, γύρω στα 29 έτη, ενώ το 56% των κρουσμάτων είναι μικρότερο από 34 ετών.

Όμως, αρχίζει διστακτικά και μια στροφή προς τις μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Καθώς προχωράμε στο τέταρτο κύμα με το επικρατούν στέλεχος Δ, φαίνεται ότι η πανδημία αλλάζει μορφή.  Το Δ στέλεχος είναι πολύ μεταδοτικό, υπάρχει κάποιου μικρού βαθμού προς το παρόν ανοσολογική διαφυγή, υπάρχει κόπωση του πληθυσμού και χαλάρωση των μέτρων και μέτρια εμβολιαστική κάλυψη προς το παρόν.

Η μεταφορά της νόσου από τους νεότερους στις οικογένειες αποτελεί ένα σημαντικό θέμα, ενώ σε λίγο καιρό ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι και η παρουσία του ιού στους χώρους της εκπαίδευσης, τονίζει ο Καθηγητής και συνεχίζει λέγοντας: Έχει μεγάλη σημασία για τους νέους μας που διασκεδάζουν, όπως είναι λογικό άλλωστε, στις διακοπές τους, να τηρούν τα μέτρα στο μέγιστο δυνατό και κυρίως να ελέγχονται με τεστ για τον κορονοϊό, τόσο πηγαίνοντας στις διακοπές όσο και κυρίως επιστρέφοντας από τις διακοπές, ιδιαίτερα όταν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα και ιδιαίτερα επίσης όταν έχουν στο περιβάλλον τους ανθρώπους που μπορεί να είναι ευάλωτοι. Πάνω από όλα, βέβαια, συνιστάται στην νεολαία μας άνω των 12 ετών ο άμεσος εμβολιασμός ο οποίος θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αποφυγή όλων των παραπάνω.

Τέλος ο κύριος Γώγος τόνισε ότι η συζήτηση με την οικογένεια, τον οικογενειακό γιατρό, τον παιδίατρο, έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή για να πειστούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας να εμβολιαστούν, με δεδομένο ότι υπάρχει πλήρης διαθεσιμότητα αυτή την στιγμή στην χώρα μας σε εμβόλια, ενώ είναι μια ευκαιρία να κερδηθεί και το δεύτερο στοίχημα, το στοίχημα της εκπαίδευσης.

Διάβασε ακόμα: Ποιο εμβόλιο εξασφαλίζει την καλύτερη ανοσία απέναντι στα νέα στελέχη του κορονοϊου

Αγαπημένο