ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Με πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου δημιουργείται το Μητρώο Εγκαυματιών

H Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και έκαναν μια πολύ σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την νέα υπουργική απόφαση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη
12.10.2022
1
'
Με πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου δημιουργείται το Μητρώο Εγκαυματιών Ιωάννα Παλιοσπύρου

H Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και έκαναν μια πολύ σημαντική ανακοίνωση σχετικά με την νέα υπουργική απόφαση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον κρατικό φορέα ΕΟΠΠΥ καθ’όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης των εγκαυματιών.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε λόγο για το πώς το ταξίδι της δικής της αποκατάστασης αποτέλεσε εφαλτήριο για την προσπάθεια δημιουργίας του Μητρώου Εγκαυματιών.

Τόνισε πως ένας πολυεγκαυματίας, από τη στιγμή που βγαίνει από το νοσοκομείο έχει μία μακρά, επίπονη και πολυδάπανη πορεία αποκατάστασης. Ειδικά τα πέντε πρώτα χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία και απαιτούν την καθημερινή χρήση ειδικών ιατρικών σκευασμάτων όπως επουλωτικές κρέμες, γέλες σιλικόνης, πιεστικά ενδύματα και μάσκες, γεγονός που καθιστά την αποκατάσταση μια δαπανηρή διαδικασία. Η πλαστικός χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου που φροντίζει την Ιωάννα από τον πρώτο καιρό της περιπέτειας της μέχρι σήμερα και είναι σύμμαχος της σε όλη αυτή τη διαδικασία αλλεπάλληλων χειρουργείων και αποκατάστασης, δήλωσε επίσης στην εκπομπή, πως η χορήγηση ιατρικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων γινόταν δωρεάν μόνο κατ’ εξαίρεση.

 

 

Η επαφή που είχε στο “Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων” με έτερους εγκαυματίες, που δεν είχαν το προνόμιο να λαμβάνουν δωρεάν τα απαραίτητα για την αποκατάσταση τους ιατρικά σκευάσματα, την έκαναν να νιώσει ντροπή όπως δήλωσε για την δική της προνομιακή μεταχείριση και την ώθησαν να επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Πλέυρη. Ο Υπουργός διήκρινε αμέσως το κενό που υπήρχε στη νομοθεσία και διενήργησε πολύ γρήγορα κάνοντας εισήγηση στη Βουλή και καταθέτοντας νέα τροπολογία.

Η πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου αισθανόμενη την αναγκαιότητα της δωρεάν χορήγησης των σκευασμάτων σε όλους τους εγκαυματίες, πήρε σάρκα και οστά πετυχαίνοντας την δημιουργία του «Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών και τον ορισμό διαδικασίας διάθεσης προϊόντων για θύματα από κάθε αιτία εγκαύματος».

Όπως η ίδια ανέφερε, αυτή της η πρωτοβουλία πηγάζει από την ανάγκη της να μετατρέψει ένα δυσάρεστο κι άδικο περιστατικό σε κάτι καλό.

Δήλωσε πως ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στον κόσμο ένα μέρος από την τεράστια αγάπη, την οποία έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει δίνοντας της δύναμη για να αντιμετωπίσει τον προσωπικό της Γολγοθά και κάνοντας την να θέλει να βάλει κι αυτή ένα κρίκο στην αλυσίδα της αγάπης και της προσφοράς. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε σε όλους μας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού και υποσχέθηκε πως έχει να προσφέρει πολλά ακόμη.

Ρίξε μια ματιά: Τι χάνεις όταν κάποιος σου ρίχνει βιτριόλι και πλέον δεν έχεις το ίδιο πρόσωπο;

Αγαπημένο