ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου- Τα μέτρα που θα ισχύουν το καλοκαίρι

Με τι μέτρα θα κάνουμε καλοκαίρι;
16.05.2022
1
'
Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου- Τα μέτρα που θα ισχύουν το καλοκαίρι Μάσκα

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» μίλησε το Σάββατο (14/05) ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και στα μέτρα που θα ακολουθήσουμε την περίοδο του καλοκαιριού.

Φυσικά ο ίδιος μίλησε και για τα κρούσματα ηπατίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα σε παιδιά και απάντησε στο αν είναι έτοιμη η πολιτεία να αντιμετωπίσει μια τυχόν έξαρση.

«Έχουμε κάνει μία έρευνα από 1/1 στις νοσηλείες παιδιών, σε σχέση με τα συμπτώματα που έχει δώσει ο ΠΟΥ, και μπορούν να υπαχθούν σε αυτή την ηπατίτιδα που υπάρχει, και δεν είναι η συνήθης μορφή της. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη έξαρση, εάν και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειάζεται ακόμα και μεταμόσχευση. Με βάση τα στοιχεία, δεν υπάρχει ανησυχία», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε για την πανδημία και για την χρήση μάσκας τους καλοκαιρινούς μήνες: «Έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους. Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φροντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα. Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, έτσι ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και των πανελλαδικών, προκειμένου κανένα παιδί να μην χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελλαδικών και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί.

Η επιθυμία της επιστημονικής κοινότητας είναι να έχουμε ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Προφανέστατα το φθινόπωρο θα έχουμε μία έξαρση, όπως γίνεται πάντα στους χειμερινούς μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Εικόνα
Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου- Τα μέτρα που θα ισχύουν το καλοκαίρι

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΚορονοϊός: Τι θα γίνει στο μέλλον; Τα 4 επικρατέστερα σενάρια

Τα μέτρα που θα ισχύουν το καλοκαίρι

  • Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου καταργείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% της χωρητικότητας.
  • Επίσης, από την 1η Μαΐου καταργούνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι στα σχολεία και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες μετά το Πάσχα χωρίς τη διενέργεια self test.
  • Αλλαγές ανακοινώθηκαν και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, καθώς από 1η Μαΐου θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.
  • Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους καταργείται από 1η Ιουνίου με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα, θεωρείται πιθανή η διατήρηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε:

  • Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ό.κ.)
  • Ταξί
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)
  • Τρένα
  • ΚΤΕΛ

 

 

Δες και αυτό: Κορονοϊός: Σε πόση ώρα “χάνεται” η μεταδοτικότητά του;

Αγαπημένο