ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποια νοσοκομεία θα υποδεχτούν τις νέες φορητές ΜΕΘ

Eπανδρώνεται το οπλοστάσιο του ΕΣΥ
2
'
Μονάδες εντατικής θεραπείας shutterstock

Μια σημαντική ενίσχυση φέρνει για  το Εθνικό Σύστημα Υγείας η παράδοση έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από την Kaizen Gaming (Stoiximan), οι οποίες θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που νοσούν με Covid-19. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» και δύο φορητές ΜΕΘ παραδόθηκαν στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Επιπλέον, άλλες δύο φορητές ΜΕΘ θα παραδοθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Τι είναι οι Φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Οι φορητές ΜΕΘ από container αποτελούν μια λύση ταχείας ανάπτυξης με στόχο την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Πού αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη καινοτομία

Η συγκεκριμένη καινοτομία αναπτύχθηκε στην Ιταλία ενώ κατάφερε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες που αναζητούσαν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα της πίεσης των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Σημειώνεται ότι η λύση αυτή υιοθετήθηκε και από χώρες όπως ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες και πολλαπλασίασαν τις αυτόνομες μονάδες εντατικής θεραπείας για να θεραπεύσουν τους ασθενείς που νοσούσαν από κορονοϊό. Η σπουδαιότητα αυτής της κατασκευής συνοψίζεται κυρίως σε δύο σημεία: πρώτον, στην πλήρη αυτονομία και φορητότητα της μονάδας με εύκολη μεταφορά  και άμεση χρήση ανά την επικράτεια και δεύτερον, στο ενισχυμένο στοιχείο ανθρωπισμού καθώς είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο  «παράθυρο  της ελπίδας» που διαθέτει. Ένα από τα δραματικά στοιχεία της πανδημίας είναι πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τους οικείους και συγγενείς τους, μην έχοντας την ευκαιρία να αντλήσουν δύναμη από την παρουσία τους.

Αγαπημένο