ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιες ηλικίες μεταδίδουν τον ιό πιο συχνά;

Η ηλικιακή ομάδα που πρωταγωνιστεί στον δείκτη μεταδοτικότητας COVID-19 στις ΗΠΑ
1
'
μετάδοση ιού

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση στο Science από το Imperial College London,  ανάλυση των συγκεντρωτικών δεδομένων μεταδοτικότητας του ιού SARS-CoV-2 για περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ, δείχνει ότι:

65 από τις 100 μολύνσεις COVID-19 εξακολουθούν να προέρχονται από άτομα ηλικίας 20-49 ετών.

Από την εμφάνιση του νέου κορoνοϊού τον Δεκέμβριο του 2019, η ομάδα ανταπόκρισης του Imperial College COVID-19 έχει υιοθετήσει μια πολιτική άμεσης ανταλλαγής ευρημάτων έρευνας σχετικά με την αναπτυσσόμενη πανδημία.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι αποδεικνύεται πως οι ενήλικες ηλικίας 20-49 ετών είναι ο κύριος παράγοντας της επιδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ και είναι οι μόνες ηλικιακές ομάδες που συμβάλλουν δυσανάλογα στην περαιτέρω εξάπλωση, σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Ο Δρ. Oliver Ratmann, από το Imperial College London, κατέληξε στο συμπέρασμα, "Πιστεύουμε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική επειδή αποδεικνύεται ότι οι ενήλικες ηλικίας 20-49 είναι η μόνη ηλικιακή ομάδα που σταθερά συμβάλλει ώστε η COVID-19 να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις τόσο σε κλίμακα όσο και χρονοδιάγραμμα των τοπικών επιδημιών. Πρόσθετες παρεμβάσεις που στοχεύουν την ηλικιακή ομάδα 20-49 θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις επανεμφανιζόμενες επιδημίες και να αποτρέψουν τους θανάτους".

Τονίζουμε ότι τα παραπάνω δεδομένα ισχύουν για την Η.Π.Α στον πληθυσμό της οποίας διεξήχθη και η έρευνα.

Αγαπημένο