ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3 σημάδια που η υγεία σας δείχνει ότι πρέπει να ελέγξετε το βάρος σας!

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε!
15.03.2023
1
'
Τα 3 σημάδια που η υγεία σας δείχνει ότι πρέπει να ελέγξετε το βάρος σας! Photo/Istock

«Η κινητήρια δύναμη πίσω από την απώλεια βάρους βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση και οι άνθρωποι κοιτάζονται στον καθρέφτη ή βλέπουν αν χωράνε στα ρούχα τους για να αποφασίσουν αν πρέπει να χάνουν βάρος», τονίζει ο Mike Bohl, γιατρός και Διευθυντής Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο Ro.

Ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τα παραπανίσια κιλά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας για αυτό και είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια.

Τα 3 σημάδια που η υγεία σας δείχνει ότι πρέπει να ελέγξετε το βάρος σας!

1. Έντονο ροχαλητό τη νύχτα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Δρ. Bohl, η υπνική άπνοια χαρακτηρίζεται από διαταραχή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου είναι το υπερβολικό βάρος.

Κατά βάση τα άτομα που συνηθίζουν να ροχαλίζουν, δεν έχουν καλή ποιότητα ύπνου με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκούραστα κατά την διάρκεια της ημέρας. Τα επεισόδια υπνικής άπνοιας σε μακροχρόνια βάση που δεν αντιμετωπίζονται μπορεί να προκαλέσουν αρρυθμίες, διαταραχές της αρτηριακής πίεσης και άλλα!

Εικόνα
Τα 3 σημάδια που η υγεία σας δείχνει ότι πρέπει να ελέγξετε το βάρος σας!

2. Πόνος στο σώμα από υπερβολική πίεση

Μπορεί να μην το ήξερες αλλά τα περιττά κιλά επιβαρύνουν αρκετά το σώμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη. Οι μύες αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα για να διατηρήσουν τη στάση και τις κινήσεις του σώματος.

Συμπερασματικά, το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκαλέσει πόνο είτε στα γόνατα, είτε στο κάτω μέρος της πλάτης και όχι μόνο!

Εικόνα
Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χάσετε άμεσα βάρος!

3. Δυσκολία στη εκτέλεση καθημερινών εργασιών

Καθημερινές εργασίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σας και ξαφνικά έχουν αρχίσει να γίνονται πιο κουραστικές, είναι ένας λόγος να αναζητήσετε τα αίτια.

«Αν διαπιστώσετε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να περπατάτε μεγάλες αποστάσεις ή να ανεβαίνετε τις σκάλες χωρίς να σας κόβετε η αναπνοή, η αιτία είναι το βάρος σας», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Bohl.

Εικόνα
Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χάσετε άμεσα βάρος!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο