ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι σημαίνει όταν έχεις συμπτώματα αλλά το self test βγαίνει αρνητικό;

Τι να κάνεις αν έχεις συμπτώματα!
13.04.2022
1
'
Τι σημαίνει όταν έχεις συμπτώματα αλλά το self test βγαίνει αρνητικό; Self test

Όταν ξεκινούν τα συμπτώματα κορονοϊού όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλά ένα κρύωμα ή ένα συνάχι, αυτό συμβαίνει ειδικά αν το self test βγαίνει αρνητικό ενώ ο βήχας, ο πονοκέφαλος και το συνάχι δεν υποχωρούν.

Τι σημαίνει όμως ένα αρνητικό self test;

Παρότι ένα αρνητικό τεστ είναι μια ανακούφιση, δημιουργεί επίσης μια αβεβαιότητα εφόσον υπάρχουν συμπτώματα. Έτσι ακολουθούνε συχνά οι ερωτήσεις: Έχω συμπτώματα αλλά δεν έχω Covid; Πότε να ξανακάνω τεστ; Μπορώ να βρεθώ με άλλους;

Ειδικά όμως στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση των ειδικών είναι ξεκάθαρη: Ακόμη και αν το τεστ βγαίνει αρνητικό, δεν κυκλοφορούμε με συμπτώματα αλλά μένουμε σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Μετά από αυτή τη μικρή παρένθεση, πάμε πίσω στη βασική απορία. Μια εικόνα για το πώς λειτουργούν τα τεστ θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει.

Εικόνα
Τι σημαίνει όταν έχεις συμπτώματα αλλά το self test βγαίνει αρνητικό;

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Covid-19: Όλες οι παρενέργειες από τα εμβόλια του κορονοϊού - Η επίσημη λίστα του ΕΟΦ

Η συμβουλή του Dr. Mina είναι να κάνεις ένα τεστ την πρώτη μέρα των συμπτωμάτων. Ένα θετικό τεστ σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα έχεις Covid. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και τα συμπτώματά σου συνεχίζονται, θα πρέπει να παίρνεις προφυλάξεις, να φοράς μάσκα και να αποφύγεις στενή επαφή με άλλους ανθρώπους. Εάν δεν μπορείς να κάνεις καθημερινά τεστ, τότε περίμενε 48 ώρες και επανάλαβε το self ή το rapid test. Εάν εξακολουθείς να είσαι αρνητική αλλά τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, θα πρέπει να κάνεις ένα ακόμη τεστ την 4η ημέρα. Ή ίσως να κάνεις ένα PCR, το οποίο συνήθως ανιχνεύει τον κορονοϊό νωρίτερα απ’ ότι τα τεστ που κάνουμε στο σπίτι, παρότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένεις μια δυο μέρες για να πάρεις το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν έχεις συμπτώματα και συνεχίσεις να παίρνεις αρνητικό αποτέλεσμα στο self test μπορεί αυτό να σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σου κάνει καλή δουλειά και εξουδετερώνει τον ιό. Φυσικά, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν έχεις κορονοϊό αλλά κάποια άλλη ίωση, οπότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μείνεις στο σπίτι και να αποφύγεις την επαφή με άλλους ανθρώπους, σχολιάζει ο Dr Robert Wachter, πρύτανης στο τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Ρίξε μια ματιά: Προσοχή! Δείτε όλα όσα αλλάζουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και rapid test μετά το Πάσχα

Αγαπημένο