ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα; Το δώρο που προτιμά το 40% των ανδρών

Ενδιαφέροντα νούμερα για τη γιορτή του πατέρα που γιορτάζεται στην Ελλάδα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
2
'
Πότε είναι η γιορτή του πατέρα; Το δώρο που προτιμά το 40% των ανδρών Γιορτή πατέρα

Την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα, ακριβώς όπως στην Αμερική. Η γιορτή είναι κατά πάσα πιθανότητα αμερικανικής προελεύσεως εορτασμός, όμως μάλλον γυναικείας εμπνεύσεως. 

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έγινε στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα μερικούς μήνες πριν στην ομώνυμη τοποθεσία της Δυτικής Βιρτζίνια, τον Δεκέμβριο του 1907. Μάλιστα, η Κλέιτον διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή στα γενέθλια του προσφάτως εκλιπόντα πατέρα της για να διεξαχθεί η γιορτή. Όμως, εκείνη η ημέρα δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ούτε ξαναγιορτάστηκε.

Επισήμως, λοιπόν, εμπνεύστριά της είναι μια άλλη Αμερικανίδα, η Σονόρα Σμαρτ–Ντοντ, που με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της και βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου. Ο πρώτος εορτασμός έλαβε χώρα στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον. Τελικά, η επίσημη ημερομηνία για τη Γιορτή του Πατέρα οριστικοποιήθηκε όπως αναφέρουμε στην αρχή την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Jennifer Aniston: Η τοξική μητέρα και ο εξαφανισμένος πατέρας - Η αληθινή τραγική ιστορία

Εικόνα
Πότε είναι η γιορτή του πατέρα; Το δώρο που προτιμά το 40% των ανδρών

 

Πότε γιορτάζεται η Γιορτή του Πατέρα στον υπόλοιπο κόσμο                                                             

Στην Ευρώπη τώρα η μέρα εορτασμού διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, για παράδειγμα, γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου, ημέρα του Αγίου Ιωσήφ στην Καθολική Εκκλησία. Στη Γερμανία γιορτάζεται την ημέρα της Αναλήψεως και έχει άμεση σχέση με την οικογενειακή έξοδο στη φύση και τη γιορτή της μπύρας. Στη μακρινή Αυστραλία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, που για το Νότιο Ημισφαίριο είναι η πρώτη Κυριακή της άνοιξης. Στην Άπω Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Ταϊβάν, γιορτάζεται στις 8 Αυγούστου, δηλαδή την όγδοη ημέρα του όγδοου μήνα. Στην Ελλάδα φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Ενδιαφέροντα νούμερα που έχουν άμεση σχέση με την Ημέρα του Πατέρα

17 δισεκατομμύρια δολάρια - τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα δώρα της Ημέρας του Πατέρα στην Αμερική το 2020.

34% - το ποσοστό των αγοραστών της Ημέρας του Πατέρα που αγοράζουν στον μπαμπά τους ένα δώρο από το διαδίκτυο.

75% - το ποσοστό των ατόμων που γιόρτασαν την Ημέρα του Πατέρα το 2020.

40% - το ποσοστό των μπαμπάδων που λένε ότι θέλουν δωροκάρτες για την Ημέρα του Πατέρα.

87 εκατομμύρια - ο αριθμός των ευχετήριων καρτών που πουλήθηκαν για την Ημέρα του Πατέρα.

Είτε με μια κάρτα, είτε με δώρο, είτε με τη πιο σφιχτή αγκαλιά ή με το ¨σ' αγαπώ, μπαμπά μου"  που θα του πεις, να θυμάσαι ότι είσαι ίσως το μοναδικό πρόσωπο σε αυτόν τον κόσμο που μπορείς να κάνεις τον μπαμπά σου υπέρμετρα ευτυχισμένο.

Δες και αυτό: Πώς να διαχειριστείτε το διαζύγιο χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά

Αγαπημένο