ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κανονικότητα σε... καραντίνα: Πώς να βρεις την ισορροπία σου

Τα πράγματα είναι απλά...
3
'
karantina

Η ζωή όλων μας έχει αλλάξει, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όσα ξέραμε πλέον δεν είναι δεδομένα και μέχρι και η τυπική μας κανονικότητα, έχει μπει σε «καραντίνα». Πώς όμως μπορείς να βρεις τις ισορροπίες σου χωρίς να νιώθεις ότι η ζωή σου έχει μπει σε παύση; Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις.

Αποδέξου όσα έχουν συμβεί

Ναι, δεν μπορείς να πας όχι απλά στην δουλειά σου, αλλά ούτε για καφέ, ούτε καν μια εκδρομή όπως συνήθιζες. Όμως, με το να σκέφτεσαι πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου και πόσο άσχημο είναι το ότι δεν μπορείς να κάνεις πλέον όσα θεωρούσες δεδομένα, δεν θα βοηθήσεις τον εαυτό σου. Εξάλλου, η προσαρμοστικότητα είναι αρετή, οπότε καλό είναι να την δουλέψεις.

karantina-psixologia

Μην φοβάσαι τα συναισθήματά σου

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις φόβο, ανησυχία ή και άγχος. Είναι φυσιολογικό ορισμένες στιγμές να νιώθεις θλιμμένος ή αγανακτισμένος για όσα η πανδημία σου στέρησε. Όμως, προκειμένου να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και με όσα βιώνεις, πρέπει να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου. Μόλις το κατανοήσεις αυτό, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

karantina-antimetopisi

Βίωσε στο έπακρο την ανάγκη σου για αλλαγή

Όλοι θέλουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε, και όλοι μας θέλουμε να έρθει αυτή η αλλαγή όπως και το τέλος της πανδημίας. Μαζί με την οποιαδήποτε αλλαγή όμως, έρχεται και η εξέλιξη, αφού ουσιαστικά η μία είναι η προέκταση της άλλης. Βίωσε λοιπόν στο έπακρο την ανάγκη σου για αλλαγή και αξιολόγησε κάτω από ποιες συνθήκες θα αναγεννηθείς.

Και μην ξεχνάς: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει όπως νιώθεις, και δεν είσαι ο μόνος που αναγκάζεται να αλλάξει συνήθειες ετών. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και όταν η πανδημία ξεπεραστεί, κανείς δεν θα είναι ίδιος με πριν.

Αγαπημένο