ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ηλικία, οι σπουδές και η σχέση με την Ευγενία Μανωλίδου που έγινε γάμος

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για αυτόν!
10.03.2022
3
'
Άδωνις Γεωργιάδης: Η ηλικία, οι σπουδές και η σχέση με την Ευγενία Μανωλίδου που έγινε γάμος Άδωνις_Γεωργιάδης_Βιογραφικό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπηρετεί ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι επίσης βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Β1 του Βόρειου τομέα των Αθηνών και αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αρμόδιος για την κοινοβουλευτική ομάδα. 

Αναρωτηθήκατε ποτέ ωστόσο τι ηλικία έχει, ποιες είναι οι σπουδές του; Αν ναι συνεχίστε να διαβάζετε, καθώς σας έχουμε διάφορα fun facts για την ζωή του και τη σχέση του με την Ευγενία Μανωλίδου... 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο γάμος με την Μαρέβα, οι σπουδές των παιδιών του και όλο του το βιογραφικό

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον Άδωνι Γεωργιάδη

 

  • Ο Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης είναι 49 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972.
  • Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας και μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας.
  • Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.
  • Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης.
  • Τον Μάρτιο του 1992 ήταν μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ελληνικής Ιστορίας» (ΠΠΕΙ) που προκάλεσε τη σύγκληση φοιτητικής συνέλευσης για το Μακεδονικό. Ο Γεωργιάδης ήταν κεντρικός ομιλητής της ομάδας, που διακίνησε ένα φυλλάδιο με βιβλιογραφικές αναφορές σε υποστηρικτές της δικτατορίας και αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
  • Το 1990 απεβίωσε ο πατέρας του και ιδρυτής των εκδόσεων Γεωργιάδη, Αθανάσιος Γεωργιάδης, και το έργο του ανέλαβε για τα επόμενα τρία χρόνια η μητέρα του, Παρασκευή Βλασσοπούλου. Όταν το 1993 απεβίωσε η μητέρα του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε επικεφαλής των εκδόσεων.
  • Από τότε είναι και διευθυντής των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4».
  • Αργότερα, συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας τις εκπομπές «Ελληνική Αγωγή» στον Blue Sky και «Ελλήνων Έγερσις» αρχικά στον Τηλεάστυ και έπειτα στο Kontra Channel, με αντικείμενο τον πολιτικό σχολιασμό και την προώθηση βιβλίων του, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου. Τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Γεωργιάδη έχουν αποτελέσει επανειλημμένα στόχο εμπρηστικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.
  • Τον Νοέμβριο του 2017 και ύστερα από τη τηλεοπτική προώθηση «νανογιλέκων», όπως χαρακτηρίστηκαν, μέσω της εκπομπής του, προβλήθηκαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Άδωνις Γεωγιάδης βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από μερίδα του τύπου για ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς με σκοπό τη παραπλάνηση των τηλεθεατών. Λίγες ημέρες μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τις τηλεπωλήσεις.

Δείτε και αυτό: Δόμνα Μιχαηλίδου - Οι απίστευτες σπουδές, η "υιοθεσία" και η πορεία της στην πολιτική

Συγγραφικό έργο

 

Στο βιογραφικό που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία», (ισχυρισμός που πλέον δεν υπάρχει στο βιογραφικό του). Το πρώτο βιβλίο είναι ένας Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, που αποτελείται από δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο βασίζεται σε μια εργασία που είχε εκδώσει ο πατέρας του Γεωργιάδη, Αθανάσιος, το 1979, και το δεύτερο αποτελεί αντιγραφή ενός καταλόγου αρχαίων νομισμάτων έκτασης 120 σελίδων του Βρετανού νομισματολόγου Μπάρκλεϊ Χεντ.

Το δεύτερο βιβλίο του Γεωργιάδη είναι το «Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: ο μύθος καταρρέει». Στο βιβλίο, σύμφωνα με το Γεωργιάδη, «καταρρίπτονται οι μύθοι της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα με επιστημονικές εξηγήσεις». Το βιβλίο χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων ως πηγές τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Πλεύρη και η αξιοπιστία του αμφισβητείται. Ο βασικός ισχυρισμός του βιβλίου είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ήταν νομικά απαγορευμένη και κοινωνικά κατακριτέα. Ιστοσελίδα αρχαιογνωστικού ενδιαφέροντος του κολλεγίου Vassar απορρίπτει τη θέση αυτή του Γεωργιάδη ως ασύμβατη με την ύπαρξη συντριπτικών υπέρ του αντιθέτου στοιχείων και τον κατηγορεί ότι "επιδιώκει να επιβάλει τις ομοφοβικές του αξίες στην κλασική αρχαιότητα για να ισχυριστεί ότι αποτελεί συνεχιστή της".

Το τρίτο βιβλίο είναι ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ το Β΄ το 1453 με τίτλο Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις. Το σύγγραμμα αποτελεί κατά 99% αντιγραφή μυθιστορήματος του Αγγλικανού ιερωμένου Τζον Μέισον Νηλ, που είχε δημοσιευθεί το 1857 και μεταφραστεί στην καθαρεύουσα τρία χρόνια αργότερα. Ο Γεωργιάδης απλούστευσε τη γλώσσα, παρουσίασε τον πρωταγωνιστή ως Έλληνα με το όνομα «Νικηφόρος» έναν βασικό πρωταγωνιστή, που στο πρωτότυπο μυθιστόρημα ήταν Βάραγγος, και προσέθεσε νέο χαρακτήρα, τον Εβραίο σύμβουλο του Μωάμεθ που εμφανίζεται να δηλώνει ότι σιχαίνεται τους Έλληνες.

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Ρίξτε μια ματιά και εδώ: Νίκος Χαρδαλιάς - Σε ποιο σημείο του σώματός του έχει "κρυμμένο" τατουάζ;

H σχέση του με την Ευγενία Μανωλίδου

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στο “Love it”, η Ευγενία Μανωλίδου αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, και το πως γνωρίστηκε με τον αγαπημένο της στην σχολή Αρχαίων Ελληνικών, "Ο Αδωνις μου πρότεινε να αναλάβω την Ελληνική Αγωγή. Εκεί είχαμε γνωριστεί. Εγώ ήξερα πάρα πολύ καλά πώς λειτουργούσε η σχολή. Πήγαινα ως μαθήτρια για να κάνω αρχαία ελληνικά, γιατί εμένα όλη μου η μουσική είναι γεμάτη από Αρχαία Ελλάδα. Κι έτσι γνωριστήκαμε. Ξεκίνησα να κάνω αρχαία ελληνικά και Ιστορία και σιγά σιγά δέσαμε". 

 

Αγαπημένο