ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Θεοφάνης Βουκίδης: Ο 25χρονος επιχειρηματίας που ονειρεύεται να μάθει τους άνδρες να φροντίζουν τον εαυτό τους

Μιλά για τη σειρά καλλυντικών για άνδρες, για τη φαρμακευτική κάνναβη που είναι το βασικό συστατικό των καλλυντικών της σειράς και για το πώς οι γυναίκες μπορεί να βοηθήσουν να αλλάξει η κουλτούρα περιποίησης για τους άνδρες.
5
'
Θεοφάνης Βουκίδης andras care Photo Dinos Papawinter

Προφανώς πριν μερικά χρόνια τα καλλυντικά για άνδρες να μην ήταν μια καλή ιδέα ως επιχειρηματικό βήμα. Η κοινωνία και οι ίδιοι οι άνδρες φαίνοντας σαν να μην ήταν έτοιμοι για αυτό. Ο κόσμος αλλάζει όμως. Και ανάμεσα σε αυτά που αλλάζουν ή χρειάζεται να αλλάξουν είναι και ο τρόπος που οι άνδρες φροντίζουν ή πρέπει να μάθουν να περιποιούνται το δέρμα τους. Όλα δείχνουν εξάλλου ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει για μια τέτοια αλλαγή.

Ο Θεοφάνης Βουκίδης είναι ο 25χρονος επιχειρηματίας που φιλοδοξεί με την επιχειρηματικη του δράση να πετύχει ακριβώς αυτό. Στα προϊόντα της εταιρείας Andras Care που ίδρυσε χρησιμοποιήσε μάλιστα και ένα καινοτόμο συστατικό, τη φαρμακευτική κάνναβη. Τον ρωτήσαμε και μας είπε περισσότερα σχετικά με την επιχειρηματική του δράση και τα μελλοντικά του σχέδια.  

 

Εικόνα
Θεοφάνης Βουκίδης - andras care - credits Dinos Papawinter

 

Θεοφάνη σε ηλικία 24 χρόνων ξεκίνησες μια δική σου εταιρεία στην Ελλάδα. Μια ελληνική εταιρεία καλλυντικών που απευθύνεται σε άνδρες. Τι έχεις σπουδάσει; 

Πολύ σωστά. Ήταν μια ιδέα που μου είχε πρώτό-περάσει  από το μυαλό από τα 23 μου, και στα 24 υλοποιήθηκε. Η εταιρεία «Andras Care» γεννήθηκε το 2020, όταν ήμουν 24. Έχω σπουδάσει οικονομικά.

Τα οικονομικά ήταν αυτό που ήθελες να σπουδάσεις ή σε επηρέασαν οι γονείς σου στην απόφασή σου; 

Τα οικονομικά ήταν κάτι που τα είδα πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο, δεν είχα ποτέ κάποια επαφή μαζί τους πριν αυτού. Τα αγάπησα ειδικά επειδή όταν σπούδαζα η Ελλάδα περνούσε το μάλλον χειρότερο κομμάτι της κρίσης (2014-2018), και με το να σπουδάσω οικονομικά ένοιωθα ότι καταλάβαινα και το τι ακριβός γινόταν την εποχή εκείνη. Βέβαια ήταν δίκοπο μαχαίρι επειδή με το να καταλαβαίνεις τι γίνεται, πιστεύεις ότι έχεις και λύσεις, οι οποίες όταν δεν εφαρμόζονται σε κάνουν να νιώθεις μια αγανάκτηση. Οι γονείς μου ήταν και είναι πάντα υπέρ της ελευθερίας της επιλογής όταν έρχεται στην επιλογή σπουδών και καριέρας.  

Ο πατέρας σου είναι ο φημισμένος πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης; Σε πίεσε να ακολουθήσεις τον δρόμο του με μια πιο στρωμένη δουλειά;

Ο πατέρας μου είναι όντως ο πλαστικός χειρούργος που ξέρουμε όλοι. Ήταν πάντα της νοοτροπίας του να κάνω ότι με χαροποιεί και ουδέποτε προσπάθησε να με πείσει να μπω στο δικό του επάγγελμα. Είναι της λογικής του άμα δεν κάνεις κάτι που θέλεις να το κάνεις από μόνος σου, τότε μην το επιχειρήσεις καν, διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Έτσι λοιπόν, επειδή δεν έχω προσωπικά κάποια τρομερή αγάπη με την ιατρική, δεν ασχολήθηκα με το επάγγελμα. 

Πόσα άτομα περιλαμβάνει το team σου; Είναι μεγαλύτεροι από εσένα ηλικιακά;

Μόνος μου με υποστήριξη από εξωτερικούς συνεργάτες! Το 99% των ανθρώπων που συνεργάζομαι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά δεν με πειράζει καθόλου, μαθαίνω περισσότερα από αυτούς!

Είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα αποκλειστικά με καλλυντικά για άνδρες;

Όχι. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες, αλλά είμαστε οι μόνοι που επικεντρωνόμαστε στην χρήση της κάνναβης ως βασικό συστατικό, και οι χρήστες μας μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Είναι μια αγορά η οποία μεγαλώνει καθώς εμείς οι άντρες τώρα, σιγά-σιγά μαθαίνουμε τι θα πει περιποίηση δέρματος.

Το ιδιαίτερο συστατικό τους είναι η φαρμακευτική κάνναβη. Είναι κάτι που έχει αγκαλιάσει το καταναλωτικό κοινό ή είναι επιφυλακτικοί;

Όσο νεότεροι είναι οι πελάτες μας, τόσο πιο ανοιχτοί είναι στην χρήση τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό μας το απεχθάνεται! Έχω παρατηρήσει πως ακόμα και οι ποιο μεγάλοι είναι πρόθυμοι να την δοκιμάσουν, και να μάθουν περισσότερα για αυτό το φανταστικό συστατικό!

Η αυτοφροντίδα είναι κάτι  στο οποίο δίνεται έμφαση τα τελευταία χρόνια. Θεωρείς ότι είναι κάτι που ξέρουν καλύτερα να κάνουν οι γυναίκες και λιγότερο οι άνδρες;

Εγώ θα έλεγα πως η αυτοφροντίδα μπορεί να θεωρηθεί κάτι όσο απλό είναι το πλύσιμο, ή το κούρεμα, οτιδήποτε κάνει κανείς να κρατήσει την ομορφιά του ή και την νεότητά του. Αυτοφροντίδα επίσης μπορεί να θεωρηθεί και το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο, ή να κάνει δίαιτα. Σε γενικές γραμμές και τα δυο φύλλα είναι ίσα στο πόσο «καλά» φροντίζουν τον εαυτό τους, απλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η φροντίδα του δέρματος των ανδρών είναι κάτι το οποίο όντος οι άντρες τώρα με πολύ γρήγορο ρυθμό έχουν αρχίσει να κάνουν, και όντος υστερούν σε σχέση με τις γυναίκες. Ο στόχος της Andras Care είναι να εξοικειώσει περισσότερους άντρες με την περιποίηση δέρματος, και να καταργήσει το κάθε στίγμα που μπορεί να υπάρχει με αυτήν. 

Θεωρείς την περιποίηση μέσα από την καλλυντική σου σειρά ως κίνηση αυτοφροντίδας;

Σίγουρα είναι ενός είδους αυτοφροντίδας. Το να προσέχεις και να διατηρείς το δέρμα σου, ανεξαρτήτως από το φύλλο σου είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρηθεί αυτοφροντίδα.

Τι κάνεις εσύ για να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Δυο λέξεις: Ψυχοσωματική ευεξία! Όσο προσέχει κάποιος την εμφάνισή του, πρέπει να προσέχει και την ψυχολογία του, και να βρίσκεται σε καλούς όρους με τον εαυτό του. Η σωστή περιποίηση του δέρματος του προσώπου μου, χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά μου σίγουρα βοηθάει, καθώς το πρώτο πράγμα που βλέπω στον καθρέφτη καθημερινά είναι το πρόσωπό μου, και όταν αυτό είναι σε καλή μορφή, ξεκινάει καλύτερα η ημέρα μου. Πέραν της περιποίησης του δέρματος, χρειάζεται και άσκηση, καλή διατροφή, και πολύ σημαντικά χρόνος να ξεσκάσεις και να ηρεμήσεις, όπως θέλει να το κάνει ο καθένας.

Εικόνα
θεο

 

Ποιο πρόσωπο στην οικογένειά σου σε έμαθε να φροντίζεις τον εαυτό σου;

Μπορώ να πω πως και οι δύο γονείς μου εμάθαν σε ίσο επίπεδο πως να φροντίζω τον εαυτό μου. Προφανώς άλλα μου έμαθε η μητέρα μου και άλλα ο πατέρας μου, αλλα σχεδόν ίσα!

Πόσα προϊόντα περιλαμβάνει η σειρά; Και ποιο είναι το πιο δημοφιλές;

Η σειρά μας έχει 8 προϊόντα, που καλύπτουν ολικά την καθημερινή φροντίδα που χρειάζεται το ανδρικό δέρμα. Αυτά είναι: Η ενυδατική All Day Cream η οποία παρέχει στο δέρμα σας ασυναγώνιστη φρεσκάδα και ενυδάτωση, η Eye Cream που καταπολεμά τα σημάδια κούρασης γύρω από τα μάτια (μαύρους κύκλους και σακούλες), το φανταστικό Face Wash, που καθαρίζει το πρόσωπο και χρησιμοποιείται καθημερινά, και τελικά το After Shave Lotion που μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, και βοηθάει το ερεθισμένο δέρμα που προκαλεί το ξύρισμα. Στη συνέχεια έχουμε ποιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως το Anti Spot Lotion που κάνει τρομερή δουλειά στην καταπολέμηση της ακμής, ειδικά για τους νέους φίλους μας, το Beard Oil που ενυδατώνει και θρέφει την τρίχα στο πρόσωπο για τους «γεννιάδες» μας και τελευταία το Shampoo που βοηθάει στην αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Το νεότερο μας προϊόν, που βγήκε για την καλοκαιρινή σεζόν είναι το ΑντηλιακόSunscreen που παρέχει προστασία από τον ήλιο και τις ακτίνες UV και προσφέρει και ενυδάτωση για τα καψίματα, με εκχυλίσματα αλόης, παπάγια και όπως πάντα, εκχύλισμα κάνναβης.

Και το Best Seller ποιο είναι;

Το Best Seller μας είναι το Face Wash, που ακολουθείται πολύ στενά από το All Day Cream καθώς ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μαζί παρέχουν πραγματικά ασύγκριτο αποτέλεσμα στο δέρμα.

Πoιο είναι το δικό σου πιο αγαπημένο;

Κάθε μέρα χρησιμοποιώ την All Day Cream, το Face Wash , και το Shampoo. Στην συνέχεια, δύο με τρείς φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώ την Eye Cream, και αυτά είναι τα αγαπημένα μου προϊόντα. Μην ξεχάσω να πω και πως το Anti Spot Lotion είναι τρομερό και με έχει πραγματικά σώσει κάμποσες φορές που εμφανίζονται τα σπυράκια!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Ο στόχος μου ήταν από την αρχή (και παραμένει) να γίνει η σωστή περιποίηση των ανδρών μέρος της καθημερινόητάς τους, και να μπει στην ρουτίνα του καθενός. Αυτό προσπαθώ να κάνω μέσω της Andras Care, με τα σωστά προϊόντα και τη σωστή ενημέρωση.

Που μπορούν να βρει κάποιος τη σειρά καλλυντικών;

Τα προϊόντα διατίθενται στην ιστοσελίδα μας andrascare.com, στα πολυκαταστήματα Attica στο Carelab by Attica, και στο amagiccabinet.com 

Θεωρείς ότι μια γυναίκα μπορεί να εκπαιδεύσει έναν άνδρα να αγαπήσει τα καλλυντικά; Να τα εισάγει στη ρουτίνα του; Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό δώρο από μια γυναίκα προς έναν άνδρα;

Σχεδόν οι μισές πωλήσεις που κάνουμε είναι σε γυναίκες, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως αυτές είναι που συνήθως βάζουν τα αγόρια τους σε ρουτίνα, και το βρίσκω και σωστό! Σίγουρα αυτές είναι που τους εκπαιδεύουν επειδή οι περισσότεροι άντρες δεν έχουμε μάθει ποτέ να χρησιμοποιούμε καλλυντικά. Είναι πραγματικά το ιδανικό δώρο για οποιονδήποτε άνδρα!

Διάβασε κι αυτό: Η Άννα Ντουντουλάκη μιλάει για τους γονείς της και τον τρόπο ανατροφής που έφτιαξε μια χρυσή πρωταθλήτρια. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Ο Θεοφάνης Βουκίδης γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Ύστερα από σπουδές στο Babson College της Βοστόνης, γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να δουλεύει σε μια εταιρεία μεταποίησης καφέ, τελειώνοντας παράλληλα την στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία του «Andras Care», με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα.

Αγαπημένο