ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023: Περισσότερες ευκαιρίες - Λιγότερες πιέσεις

Αναλυτικά οι προβλέψεις για όλα τα ζώδια
1
'

Το 2023 βαδίζει πάνω στο δρόμο που ήδη γνωρίζουμε από το 2022, με την έννοια πως παρά τις σημαντικές πλανητικές αλλαγές αλλά και τις αναστατώσεις που θα υπάρξουν στην πορεία του, δεν θα ζήσουμε συγκλονιστικές αναταράξεις ή περισσότερα προβλήματα από όσα ήδη έχουμε. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτή τη χρονιά ως ένα έτος μετάβασης και προετοιμασίας για όσα πραγματικά σημαντικά και σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την τριετία 2025-2027.

Η πλανητική εικόνα του 2023

Ο Δίας ήδη από τον Δεκέμβριο βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού όπου και θα παραμείνει ως τις 16/5 τονίζοντας την σημασία του να έχουμε αυτοπεποίθηση και να τολμήσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να κατακτήσουμε τους στόχους και τα όνειρα μας. Τα ζώδια που ευνοούνται περισσότερο είναι οι Κριοί-Τοξότες και Λέοντες αλλά και Ζυγοί, Υδροχόοι και αρκετά οι Δίδυμοι.   

Από τις 17/5 ως και το τέλος του 2023 ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο ορίζοντας ένα διάστημα που αυτό που κυρίως θα μας απασχολεί θα είναι η συναισθηματική μας ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα. Τα ζώδια της Παρθένου, Αιγόκερου, Ταύρου αλλά και Σκορπιού, Καρκίνου είναι αυτά που θα απολαύσουν περισσότερο τις ευεργεσίες του. 

Ο Κρόνος μετακινείται στις 7/3 από το ζώδιο του Υδροχόου στους Ιχθύς, απαλλάσσοντας επιτέλους τα ζώδια του σταθερού σταυρού από αρκετές πιέσεις, εμπόδια και προβλήματα που τους κούρασαν και τους απογοήτευσαν την προηγούμενη τριετία. Το πιο ξεκούραστο κλίμα για τα σταθερά ζώδια ενισχύει και η θέση της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα από τις 5/6 ως και τις 8/10 θέση από την οποία αναμένεται να βελτιώσει τόσο τα οικονομικά όσο και την ερωτική ζωή όσων ανήκουν στα ζώδια του Λέοντα-Τοξότη και Κριού αλλά και Υδροχόου, Ζυγού και Διδύμων.

Η νέα θέση του Κρόνου στους Ιχθύς το διάστημα 7/3/2023 ως 13/28/2026 είναι περιοριστική ως προς την συναισθηματική μας έκφραση, την δυνατότητα μας να επικοινωνούμε με σαφήνεια και καθαρότητα, την ικανότητα να παίρνουμε σταθερές αποφάσεις. Τα ζώδια που επηρεάζονται από αυτή τη μετακίνηση είναι φυσικά αυτά του μεταβλητού σταυρού, Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες.

Ο Πλούτωνας αλλάζει επίσης ζώδιο και μετά από πολλά χρόνια που ήταν στον Αιγόκερω περνά στις 23/3 στο ζώδιο του Υδροχόου, αν και θα επιστρέψει στις 11/6 και πάλι στον Αιγόκερω ως το τέλος του 2023. Το διάστημα της σύντομης παραμονής του δεν θα προλάβει να αποκαλύψει τα όσα σχεδιάζει για το μέλλον μας αλλά το σίγουρο είναι πως τα επόμενα 20 χρόνια θα ζήσουμε επαναστατικές αλλαγές ως προς το σύστημα αξιών που επικρατούσε ως τώρα, θα διαφοροποιηθούν οι κοινωνικές συμπεριφορές, με τον άνθρωπο να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η εξελιγμένη τεχνολογία θα γίνει ακόμη περισσότερο μέρος της καθημερινότητας μας ενώ σημαντική πρόοδο θα σημειώσει και η επιστήμη.

Εκλείψεις 2023

Δύο Ηλιακές και δυο σεληνιακές εκλείψεις έχει το 2023 που πραγματοποιούνται στον άξονα Κριού-Ζυγού και Ταύρου-Σκορπιού.

  • Στις 20 Απριλίου, η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Κριού μας γεμίζει ενεργητικότητα, τόλμη και θάρρος για να διεκδικήσουμε αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.
  • Στις 5 Μαΐου η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού υπενθυμίζει τη σημασία της οικονομικής ασφάλειας και
  • Στις 14 Οκτωβρίου είναι η σειρά του Ζυγού να φιλοξενήσει την ηλιακή έκλειψη και να διδαχθούμε από αυτήν ότι όσο σημαντικοί είναι οι άλλοι στη ζωή μας τόση αξία πρέπει να έχουμε και εμείς στη δική τους, και τέλος στις 28 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου, βοηθώντας μας να αντιληφθούμε  την αξία της αυτοεκτίμησης.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή

Το 2023 ο Ερμής θα βρεθεί τέσσερις φορές σε ανάδρομη πορεία:

  • Από την αρχή της χρονιάς ως τις 18/1/2023 θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιο του Αιγόκερω,
  • από τις 20 Απριλίου ως και 14 Μαΐου θα κινείται ανάδρομος στον Ταύρο,
  • από τις 23 Αυγούστου ως και τις 16 Σεπτεμβρίου θα κινείται ανάδρομος στην Παρθένο,
  • ενώ στις 12 Δεκεμβρίου 2023 θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Αιγόκερω  ως τις 2 Ιανουαρίου 2024 που θα επιστέψει σε ορθή φορά από το ζώδιο του Τοξότη.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά

 Το 2023 είναι μια χρονιά που θα σας απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τις ταλαιπωρίες που έχετε περάσει τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια πως οι αντοχές σας δοκιμάστηκαν σε διάφορους τομείς, είτε επαγγελματικά είτε με προβλήματα οικογενειακά και προσωπικών σχέσεων, με θέματα υγείας και ματαιώσεις σχεδίων και στόχων. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις δεν είχατε καν το περιθώριο να αντιδράσετε. Με τον Δία στο δικό σας ζώδιο ως τις 16/5 αλλά και μετά που θα περάσει στον Ταύρο θα πιστέψετε στις δυνάμεις σας και απελευθερωμένοι από ψυχολογικά μπλοκαρίσματα θα εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Από την άλλη, ο Κρόνος στον Υδροχόο σας έχει δείξει και θα συνεχίσει ως τις 7/3 να σας αποδεικνύει ότι ο κάθε στόχος θέλει επιμονή, αφοσίωση και κόπο για να πραγματοποιηθεί και δεν αρκεί μόνο ο αρχικός ενθουσιασμός.

Αισθηματικά

 Αν και στις αρχές της χρονιάς θα μπορούσατε να δραστηριοποιηθείτε ερωτικά και μέσα από τον κοινωνικό σας κύκλο να γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους, η έλλειψη διάθεσης από μέρους σας και ορισμένες εντάσεις με το περιβάλλον σας δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε. Ένα πολύ καλό διάστημα για τα ερωτικά σας είναι από τις 5 Ιουνίου ως τις 8 Οκτωβρίου που η Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιο του Λέοντα και οι ευκαιρίες να γνωρίσετε ένα πρόσωπο που θα σας συγκινήσει θα είναι πολλές, όπως και τα φλερτ και οι ερωτικές προτάσεις που θα έχετε. Την περίοδο δε που θα κινείται ανάδρομη στο ίδιο ζώδιο (23/7 -4/9) θα μπορέσετε, αν το θελήσετε, να πλησιάσετε και πάλι ένα πρόσωπο με το οποίο στο παρελθόν είχατε ζήσει έναν δυνατό έρωτα.

Ένα ακόμη θετικό διάστημα είναι από 8 Νοεμβρίου ως 4 Δεκεμβρίου, με την Αφροδίτη που κινείται στον συντροφικό Ζυγό να σας βοηθά να κερδίσετε στο παιχνίδι του έρωτα αρκεί να έχετε καταλήξει ποιο πρόσωπο θέλετε για συμπαίκτη σας και να μην βασανίζετε από διλλήματα. Και οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις ευνοούνται επίσης, με τον διάλογο και την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων να λύνει κάθε πρόβλημα.

Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται το διάστημα 27/8 με 12/10 με τον Άρη απέναντί σας να σας κάνει εριστικούς και νευρικούς, έτοιμους να διαφωνήσετε με την παραμικρή αφορμή. Αν δεν θέλετε να κινδυνέψει η σχέση σας φροντίστε να ελέγξετε (όσο γίνεται) την τάση σας πρώτα να μιλάτε και ύστερα να σκέπτεστε.

Επίσης κατά τη διάρκεια των ηλιακών εκλείψεων στον άξονα Κριού-Ζυγού (20/4 & 14/10) θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δικές σας επιθυμίες και τις ανάγκες του συντρόφου σας, διαφορετικά η σχέση σας θα αναστατωθεί από εγωιστικές συμπεριφορές που θα απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο.

Επαγγελματικά

 Με τον Δία στο δικό σας ζώδιο θα μπορέσετε να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας και αν σκέφτεστε εδώ και καιρό να αλλάξετε εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη και αντικείμενο απασχόλησης τώρα είναι η στιγμή σας.

Ο Πλούτωνας συνεχίζει να επηρεάσει θέματα καριέρας και εργασιακής εξέλιξης και ως τις 23/3 που αλλάζει προσωρινά ζώδιο, βοηθά τους Κριούς του τρίτου δεκαημέρου να επιτύχουν σημαντικά πράγματα για την επαγγελματική τους πορεία. Το διάστημα 23/3 ως 11/6 που θα κινείται στον Υδροχόο έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε άτομα που κατέχουν θέσεις εξουσίας ή είναι σημαντικά στον τομέα τους και να δημιουργήσετε φιλικές σχέσεις μαζί τους.

Οικονομικά

 Ο Ουρανός συνεχίζει και φέτος να αναστατώνει τα οικονομικά σας μη επιτρέποντας να τηρήσετε κανέναν προγραμματισμό, με την αστάθεια να επηρεάζει μέχρι τον Μάιο κυρίως εσάς του δευτέρου δεκαημέρου, ενώ από τον Μάιο και μετά όσους έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Το πέρασμα του Δία από τα μέσα Μαΐου σε αυτόν τον τομέα θα φέρει ευκαιρίες για κέρδη από αποδόσεις ή επενδύσεις για εσάς τους πρώτου δεκαημέρου, αλλά και πάλι όλες οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένες και μετρημένες. Επιπλέον μπορεί ένα πρόσωπο από το άμεσο περιβάλλον σας να θελήσει να σας ενισχύσει οικονομικά, και η αλήθεια είναι ότι το προσμένατε καιρό να συμβεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά

 Το 2023 είναι μια χρονιά που θα σας ”υποχρεώσει” να προχωρήσετε σε καθοριστικές αλλαγές και επαναπροσδιορισμό σημαντικών σχέσεων στη ζωή σας που όχι μόνο δεν βοηθούσαν την εξέλιξη σας αλλά αντίθετα σας κρατούσαν πίσω και σας περιόριζαν. Το διάστημα που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό (ως 16/5) θα δείτε τη ψυχολογία σας να βελτιώνεται, με τα άγχη και τις αγωνίες του παρελθόντος να υποχωρούν σημαντικά. Από 16 Μαΐου και μετά που ο Δίας θα κινείται στο δικό σας ζώδιο θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βελτιώσετε τη ζωή σας, να λύσετε προβλήματα που σας ταλαιπώρησαν για μεγάλο διάστημα και επιτέλους να χαμογελάσετε!

Το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς στις 7 Μαρτίου, απαλλάσσει από την πίεση του όσους έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας και βοηθά όλους σας, ανεξαρτήτως δεκαημέρου να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό και τις δυνατότητες σας. Με τη στήριξη του οι επιλογές σας θα είναι πολύ πιο σταθερές και σοβαρές, με τις καινούργιες φιλίες που δημιουργούνται να ενθαρρύνουν την πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Βέβαια υπάρχει πάντα ο Ουρανός που μέχρι τις 29/5 θα ανατρέπει τα σχέδια και το πρόγραμμα όσων έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο, ενώ από εκεί και μετά, ως το τέλος του χρόνου είναι αυτοί του τρίτου δεκαημέρου που θα πρέπει να τον ανεχθούν. Ωστόσο, ο Ουρανός δεν είναι περιοριστικός πλανήτης, επιτρέπει στις ευκαιρίες να αναδειχθούν αρκεί και εμείς να μπορέσουμε να τις αντιληφθούμε.

Το διάστημα που περιλαμβάνει τις εκλείψεις της χρονιάς, δηλαδή από αρχές Απριλίου ως τέλη Οκτωβρίου, κρατήστε χαμηλούς τόνους, μην προκαλείτε με το λόγο ή τις ενέργειες σας και ότι σχεδιάζετε μην τον κοινοποιείτε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ειδικά η έκλειψη της 20/4 θα σας αποκαλύψει κρυφούς εχθρούς και ενέργειες πίσω από την πλάτη σας που δεν μπορούσατε να διανοηθείτε.

Αισθηματικά

 Το πέρασμα του Δία στο ζώδιο σας (16/5) σε συνδυασμό με την παρουσία εκεί και του Ουρανού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να έρθουν στην συναισθηματική σας ζωή καινούργια πρόσωπα που θα τραβήξουν την προσοχή σας και θα σας βάλουν σε διαδικασία αναθεώρησης των ως τώρα επιλογών αλλά και των αναγκών σας. Ειδικότερα οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου που η Αφροδίτη θα βρεθεί στο ίδιο σημείο με τον Ουρανό ένας ξαφνικός έρωτας θα φωτίσει με τη λάμψη και τη ζωντάνια του την ήρεμη ζωή σας.

Η παρουσία της Αφροδίτης στο δικό σας ζώδιο για το διάστημα 16/3 -11/4 σας κάνει περισσότερο ελκυστικούς, γοητευτικούς και ενδιαφέροντες στα μάτια των άλλων με τις ερωτικές προτάσεις και τις νέες γνωριμίες να είναι άφθονες!

Για όσους είστε ήδη σε σχέση, η μακρά παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα μπορεί να σας οδηγήσει να πάρετε και εσείς την απόφαση να συγκατοικήσετε ή να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια. Γενικότερα, η θέση αυτή της Αφροδίτης ανανεώνει τόσο τις οικογενειακές όσο και τις σχέσεις σας με πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά σας συναισθηματικά.

Η έκλειψη Σελήνης στις 28/10 είναι ευνοϊκή για τη συναισθηματική σας ζωή και σας επιτρέπει να κάνετε όνειρα μακροπρόθεσμα για μια σχέση που έρχεται να σας δώσει μόνο χαρά!

Επαγγελματικά

 Φέτος, από το φθινόπωρο και μετά θα έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε χώρο εργασίας ή να έχετε μια επιπλέον ασχολία που μακροπρόθεσμα θα σας ανταμείψει και οικονομικά.

Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς συνεχίζει να σας εφοδιάζει με έμπνευση και όραμα που αν τα χρησιμοποιήσετε σωστά θα επιτύχετε πολλούς από τους στόχους σας. Η έκλειψη στις 5ης Μαΐου επηρεάζει σχέσεις και συνεργασίες και ίσως ξαφνιαστείτε δυσάρεστα από το πραγματικό πρόσωπο ενός συνεργάτη σας.

Οι Ταύροι του τρίτου δεκαημέρου έχουν ως τις 23/3 και πάλι από τις 11/6 και μετά, την ευχέρεια αλλά και τη δύναμη να αγωνιστούν για την πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων τους. Το διάστημα 23/3 -11/6 ο Πλούτωνας θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα στον Υδροχόο, δίνοντας μια πρώτη γεύση των πιέσεων που θα προκύψουν στα επαγγελματικά όσων έχουν γεννηθεί τις πρώτες-πρώτες ημέρες του Ταύρου.

Οικονομικά

Με τον Ερμή να κινείται ως τις 12/1 ανάδρομα στον τομέα των οικονομικών σας θα βρίσκεστε συνεχώς μπροστά σε οικονομικά ζητήματα και οφειλές του παρελθόντος που ζητούν λύση. Από 12/1 ως και 25/3 που κινείται πλέον ορθόδρομα στον ίδιο χώρο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας και να μην κάνετε σπατάλες ή περιττές αγορές μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας να έχετε στην κατοχή σας όμορφα πράγματα.

Από τα μέσα Μαΐου που ο Δίας θα βρεθεί στο δικό σας ζώδιο δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες να βελτιώσετε το εισόδημα σας, ενώ και η παραμονή της Αφροδίτης για μεγάλο διάστημα στον Λέοντα (5/6 – 8/10) ευνοεί την βελτίωση των οικονομικών σας μέσα από επαγγελματικές δραστηριότητες παράλληλες με την ήδη υπάρχουσα εργασία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά

Το 2023 υπόσχεται να είναι μια πιο θετική χρονιά, με λιγότερα προβλήματα, με εκπλήξεις και περισσότερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς που θα βοηθήσουν την βελτίωση ορισμένων δύσκολων καταστάσεων που σας έχουν ταλαιπωρήσει. Υπάρχει στην αρχή της χρονιάς

Η θέση του Δία στον Κριό ήδη από τον Δεκέμβριο και μέχρι τις 16/5 εμπλουτίζει την κοινωνική σας ζωή με καινούργιες γνωριμίες ενώ οι σχέσεις με κάποιους φίλους σας γίνονται ακόμη πιο στενές, προσφέροντας τη συναισθηματική σταθερότητα που χρειάζεστε όσο και αν δεν το ομολογείτε. Από τις 16 Μαΐου και μετά που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο θα αισθάνεστε πιο ήρεμοι και χαλαροί, καθώς τους υποσυνείδητους φόβους και τις ανασφάλειες σας ακόμη και αν δεν εξαφανιστούν σίγουρα θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους διαχειριστείτε.

Η  θέση της Αφροδίτης για πολύ μεγάλο διάστημα (5/6 ως 8/10)  στον Λέοντα βοηθά να οργανώσετε ένα μακρινό ταξίδι, να μετακινηθείτε, να αλλάξετε ή να αποκτήσετε μεταφορικό μέσο, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα.

Αισθηματικά

Σίγουρα η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο από 11/4 ως 7/5 αυξάνει την επιρροή που ασκείτε στους γύρω σας, με την παιχνιδιάρικη διάθεση σας να τους κατακτά με μεγάλη ευκολία. Το ίδιο διάστημα μπορείτε επίσης να φροντίσετε και να ανανεώσετε την εμφάνισή σας αν και αυτό θα σας κοστίσει οικονομικά περισσότερο από ότι είχατε υπολογίσει.

Ο Δίας, μέχρι τις 16/5 που κινείται στον Κριό εξαντλεί κάθε δυνατότητα του διαδικτύου για να σας γνωρίσει με καινούργια πρόσωπα, ενώ ένας έρωτας μπορεί να γεννηθεί  μέσα από το κοινωνικό/φιλικό σας περιβάλλον. Το πέρασμα του Δία στον Ταύρο ίσως σας μπλέξει σε μια σχέση που πρέπει να μείνει κρυφή, ενώ η ανάδρομη  πορεία της Αφροδίτης ( 23/7 -4/9) φέρνει και πάλι στο δρόμο σας μια ιστορία από το παρελθόν που φαίνεται να μην έχει τελειώσει. 

Οι ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς (20/4 & 14/10) είναι βοηθητικές για την προσωπική σας ζωή φέρνοντας σας νέες γνωριμίες και καινούργιους φίλους αλλά και πρόσωπα που τραβούν την προσοχή σας ενεργοποιώντας την ερωτική σας διάθεση!

Επαγγελματικά

Εκμεταλλευτείτε ως τις 7/3 την παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας  αν και τίποτε δεν θα γίνει χωρίς να κοπιάσετε. Όσοι ανήκετε στο  τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα μπορέσετε να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία με τους εταίρους σας να βρίσκονται σε άλλη πόλη και οι επαφές σας να γίνονται με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών, ενώ αν είστε νεώτεροι και σας απασχολούν θέματα σπουδών θα μπορέσετε το ίδιο διάστημα να τα ολοκληρώσετε με επιτυχία. 

Από τις 8 Μαρτίου που ο Κρόνος θα περάσει στους Ιχθύς οι Δίδυμοι που ανήκουν στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους θα πάρουν μια γεύση από  την πίεση και  τις ευθύνες που θέλουν δε θέλουν θα κληθούν να αναλάβουν στα επαγγελματικά τους, και μόνο αν κινηθούν με σοβαρότητα σύνεση και λογική θα τα καταφέρουν.

Το διάστημα 23/3 ως 11/6 οι Δίδυμοι του πρώτου δεκαημέρου θα μπορέσετε να κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας και να δείτε ένα σημαντικό στόχο να πραγματοποιείται. Αντίθετα, όσοι ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επαγγελματικές σας κινήσεις και αποφάσεις,  με τον Ποσειδώνα να θολώνει την κρίση σας και να μην σας οδηγεί σωστά. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξετε και στις επαφές σας με πρόσωπα από το επαγγελματικό σας περιβάλλον γιατί ίσως θελήσουν να σας εξαπατήσουν. 

Με την έκλειψη Σελήνης στις 5/5 οι πιέσεις και οι δυσκολίες που θα υπάρξουν στον χώρο της εργασίας σας θα σας εξαντλήσουν. Προσέχετε την υγεία σας. Αντίθετα, η Πανσέληνος-έκλειψη Σελήνης της 28ης Οκτωβρίου σε σύνοδο με τον Δία σας βοηθά να βελτιώσετε προς το καλύτερο τις συνθήκες στην εργασία σας.

Οικονομικά

 Η πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω ως 23/3 επηρεάζει θετικά τα οικονομικά όσων έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο, ενώ η ανάδρομη κίνηση του στο ίδιο ζώδιο από τις 11/6 φέρνει χρήματα καθυστερούμενα, πληρωμές που έχουν καθυστερήσει, ίσως και χρήματα που προέρχονται από την αξιοποίηση μιας κληρονομιάς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά

Το 2023 θα μπορέσετε να εδραιώσετε επαγγελματικές επιδιώξεις χρόνων, που λόγω των δυσκολιών που συναντούσατε είχατε χάσει το κουράγιο  και την ελπίδα σας ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρνατε. Τώρα λοιπόν ήρθε η στιγμή που θα προχωρήστε μπροστά, κλείνοντας οριστικά ένα κεφάλαιο της εργασιακής σας ζωής που ολοκληρώθηκε. 

Το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς είναι μια πολύ ευνοϊκή θέση για εσάς, και για περίπου τρία χρόνια που θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο θα δείτε πολλά από τα σχέδια και τους σκοπούς σας να πραγματοποιούνται, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας ή να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας.  Για φέτος, την εύνοια αυτής της θέσης θα την έχουν περισσότερο οι Καρκίνοι που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους . 

Ο Ποσειδώνας βοηθά τα όνειρα σας να βγουν αληθινά και στηρίζει ιδιαίτερα εσάς του τρίτου δεκαημέρου να ρυθμίσετε θέματα σπουδών ή να δώσετε εξετάσεις με επιτυχία, να τακτοποιήσετε νομικές υποθέσεις .

Αισθηματικά

Τόσο ο Δίας που στις 16/5 περνά στο φιλικό ζώδιο του Ταύρου, όσο και ο Ουρανός που κινείται ήδη στο  ίδιο ζώδιο υπόσχονται ευνοϊκή έκβαση σε συναισθηματικά θέματα, εκπλήξεις και ευχάριστες ανατροπές στην προσωπική σας ζωή με νέα φιλικά πρόσωπα να μπαίνουν στη ζωή σας, με τον κοινωνικό σας κύκλο να διευρύνεται, με τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα να σας εκδηλώνουν το ενδιαφέρον και την αγάπη

Αυτό που πρέπει να προσέχετε ως τα τέλη Μαρτίου που ο Πλούτωνας θα κινείται απέναντί σας είναι να μην επιτρέψετε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία σας ή να εκδηλώσει χειριστική συμπεριφορά απέναντί σας.

Η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο τον Μάιο δεν έχει και πολλές δυνατότητες λόγω της έκλειψης αλλά η μακρά παραμονή της στον Λέοντα θα σας φέρει σε επαφή με τις πραγματικές σας επιθυμίες, θα γλυκάνει τα τραύματα της ψυχής σας και θα σας δυναμώσει τόσο συναισθηματικά που δεν θα φοβηθείτε να ανοιχτείτε ερωτικά σε ένα πρόσωπο που νιώθετε πως θα αλλάξει όλη σας την κοσμοθεωρία.    

Η σεληνιακή έκλειψη της 5ης Μαΐου αναστατώνει τις προσωπικές σας σχέσεις, και τις σχέσεις με τα παιδιά για όσους είστε γονείς, με τη συμμετοχή του ανάδρομου Ερμή να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα η έκλειψη της 28/10 που ειδικά στους Καρκίνους του πρώτου δεκαημέρου υπόσχεται έντονες ερωτικές στιγμές αλλά και μια σχέση που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα!

Επαγγελματικά

Από τα τέλη Μαρτίου ως τις 20 Ιουνίου που ο Άρης θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο οι επαφές σας στο επαγγελματικό σας περιβάλλον  θα έχουν ένταση, προστριβές και διαφωνίες και αν βλέπετε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης ίσως ήρθε η στιγμή να λήξετε μια συνεργασία που δεν έχει πλέον περιθώρια εξέλιξης.  

Ο Δίας που ως τις 16/5 θα κινείται στον Κριό φέρνει στο δρόμο σας σημαντικούς ανθρώπους που θα βοηθήσουν την καριέρα σας να εξελιχθεί, ενώ και εσείς θα κάνετε σημαντική προσπάθεια για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Η μετακίνηση του Δία στον Ταύρο σας ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο να κυνηγήσετε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας προσηλωμένοι σε αυτούς.  

Με τον Πλούτωνα απέναντί σας μέχρι τις 23/3 και πάλι από τις 11/6 ως το τέλος της χρονιάς, οι γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο θα μπορέσετε να πετύχετε μια συνεργασία  που επιδιώκατε καιρό ή να ικανοποιήσετε έναν επαγγελματικό στόχο που τον προσπαθούσατε επί μακρόν. Ακόμη και η έκλειψη της 20/4 είναι βοηθητική για τα σχέδια σας, ιδιαίτερα όσων έχετε γενέθλια το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Το ίδιο θετική για εσάς του τρίτου δεκαημέρου είναι και η έκλειψη στις 14/10, που υπόσχεται καταξίωση στον επαγγελματικό σας χώρο και αναγνώριση των κόπων σας. Ίσως  για κάποιους από εσάς η εύνοια αυτή να συνδέεται με μετακόμιση σε ένα σπίτι που σας αρέσει περισσότερο.

Οικονομικά

Μέχρι τις 7/3 κινηθείτε συντηρητικά και αποφύγετε ακρότητες στην οικονομική σας διαχείριση γιατί θα προκύψουν περιορισμοί και έξοδα που δεν υπολογίζατε, ή τα γνωρίζατε αλλά θεωρούσατε πως θα σας στηρίξουν κάποιοι δικοί σας άνθρωποι.  

Ευτυχώς υπάρχει η ευνοϊκή επιρροή του Πλούτωνα που από 23/3 ως 11/6 βελτιώνει την οικονομική κατάσταση όσων έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, ίσως και λόγω βελτίωσης των απολαβών προσώπων που συνδέονται μαζί σας (γονείς, σύντροφος), ίσως ακόμη και μέσω κληρονομιάς, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ακόμη και επιστροφών φόρου.  Είναι και η Αφροδίτη που από τις 5/6 σας βοηθά να αυξήσετε τα εισοδήματα σας ενώ την περίοδο που κινείται ανάδρομη (23/7- 4/9) θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος.

ΛΕΩΝ

Γενικά

Αγαπητοί Λέοντες υποδέχεστε μια χρονιά σταθμό, με το 2023 να ανοίγει νέους δρόμους και καινούργιες προοπτικές στη ζωή σας που αν τις ακολουθήσετε θα ικανοποιήσετε απόλυτα τη δημιουργικότητα σας, θα δείτε τους στόχους σας να υλοποιούνται και τα όνειρα σας να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή.

Ο Δίας, ήδη από τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς και ως τις 16/5  δίνει ώθηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με νομικές/δικαστικές υποθέσεις, ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό, ζητήματα σπουδών και ευχάριστα γεγονότα που δεν τα περιμένατε..

Ο Κρόνος στις 7/3 εγκαταλείπει επιτέλους τη θέση του απέναντί σας επιτρέποντας-ειδικά σε εσάς του τρίτου δεκαημέρου-να ανασαίνετε πιο ελεύθερα, έτοιμοι να διεκδικήσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν! Είναι και ο  Ουρανός που τώρα που είστε πιο άνετοι σας ζητά να προχωρήσετε σε αλλαγές στον τομέα της καριέρας σας, να μην φοβηθείτε να αφήσετε μια δουλειά που δεν σας ικανοποιεί, να προσαρμόσετε τους στόχους σας στα σημερινά δεδομένα και να τους διεκδικήσετε με επιμονή και προσπάθεια. Αν ωστόσο δεν προχωρήσετε μόνοι σε αυτές τις αλλαγές, το σύμπαν μέσα από την ενέργεια του Ουρανού θα φροντίσει να φέρει ανατροπές και απρόοπτα γεγονότα που σας αναγκάσουν να προχωρήσετε σε αυτό το δρόμο. Ακόμη και οι εκλείψεις Ηλίου είναι ευνοϊκές για εσάς του τρίτου δεκαημέρου, με αυτήν στις 20/4 να βοηθά την υλοποίηση ενός στόχου, ενώ αυτή της 14/10 ευνοεί τις μετακινήσεις και τις επικοινωνίες σας.

Ο Ποσειδώνας έρχεται να δώσει και αυτός την έμπνευση και την διορατικότητα του στους Λέοντες του τρίτου δεκαημέρου τόσο στη δημιουργική σας έκφραση και την καλλιτεχνική σας φύση όσο και στον τρόπο που θα επενδύσετε τα χρήματα σας. Εννοείται ότι και σε αυτές τις συνθήκες διατηρείτε το μέτρο και τη λογική στις ενέργειες σας για να μην δείτε την άλλη όψη του Ποσειδώνα, αυτή με της διάψευσης των προσδοκιών.   

Αισθηματικά

Οι σχέσεις που άντεξαν τις δοκιμασίες του Κρόνου γα τρία σχεδόν χρόνια δεν έχουν πλέον τίποτε να φοβηθούν, αντίθετα τώρα θα ανανεωθούν και θα γίνουν ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές.

Για τους αδέσμευτους,  ο Δίας στον Κριό ως τις 16/5 υπόσχεται γνωριμίες με πρόσωπα που ζουν μακριά ( η τεχνολογία όμως τους φέρνει κοντά), είναι άλλης εθνικότητας ή εντελώς διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας. Με την μετακίνηση του στον Ταύρο οι προσωπικές σας ανάγκες γίνονται η προτεραιότητα σας και επιδιώκετε να βρίσκεστε σε επαφή μόνο με πρόσωπα που μπορούν να σας καταλάβουν ουσιαστικά.  

Με την Αφροδίτη να εγκαθίσταται στο ζώδιο σας για τέσσερις ολόκληρους μήνες (5/6-8/10)  θα έχετε πολλές ευκαιρίες να κάνετε καινούργιες γνωριμίες, είτε μέσα από παρέες και κοινωνικές επαφές, είτε ακόμη και το διάστημα των διακοπών. Η περίοδος της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης συμπίπτει με την εποχή των γενεθλίων σας και σας δίνει τη δυνατότητα είτε να αναθερμάνετε τη σχέση σας είτε να έρθετε και πάλι κοντά με ένα πρόσωπο από το ερωτικό σας παρελθόν.

Το δοκιμαστικό πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο από τις 23/3 ως τις 11/6 ζητά από τους αδέσμευτους Λέοντες των πρώτων ημερών να είναι ανοικτοί και έτοιμοι για μια σχέση που θα τους συγκλονίσει και θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους!

Επαγγελματικά

Ο Δίας στο ζώδιο του Ταύρου από τις 16/5 και ως το τέλος της χρονιάς, σε συνεργασία με τον Ουρανό από το ίδιο ζώδιο σας φέρνουν τις ευκαιρίες εκείνες που θα απογειώσουν την καριέρα σας, ενώ δεν αποκλείεται να θελήσετε να αλλάξετε όχι μόνο θέση εργασίας αλλά και αντικείμενο, επιλέγοντας κάτι που σας ικανοποιεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά.  

Ο Κρόνος από τους Ιχθύς σας φέρνει ιδέες  πρωτότυπες και χαρισματικές που θα μπορέσετε να τις βάλετε σε εφαρμογή, με σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ως τις 23/3 και πάλι από 11/6 ως τέλος του χρόνου οδηγεί μεν τους Λέοντες του τρίτου δεκαημέρου στην επαγγελματική επιτυχία αλλά αυτή δεν θα έρθει εύκολα, αλλά μέσα από  συστηματική δουλειά και αφοσίωση.

Διαφορετική τύχη θα έχουν οι Λέοντες των πρώτων ημερών, με τον Πλούτωνα να περνά για λίγο απέναντί  τους (23/3-11/6) και να δοκιμάζει έντονα συνεργασίες και επαγγελματικές σχέσεις. Λόγω της έκλειψης στις 5/5 θα περάσουν δύσκολα και οι  Λέοντες του δεύτερου δεκαημέρου, με την αναστάτωση, τις δυσκολίες και τις ανατροπές στον χώρο της εργασίας να τους πιέζουν ιδιαίτερα.

Οικονομικά

Αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας κρατηθείτε μακριά από προτάσεις συνεργασίας κάποιων πολύ κοντινών σας προσώπων, γιατί ο Κρόνος στους Ιχθύς δεν αφήνει να προκύψουν κέρδη και αυτό θα οδηγήσει και στη ρήξη των μεταξύ σας σχέσεων. Την περίοδο ωστόσο της  σεληνιακής έκλειψης στις 28/10 θα κερδίσετε κάποια χρήματα που θα σας κάνουν να αναθαρρήσετε. 

Τα οικονομικά σας μπορούν τα βελτιωθούν το καλοκαίρι, με την Αφροδίτη από το δικό σας ζώδιο να σας σπρώχνει να βγάλετε προς τα έξω ένα δημιουργικό σας ταλέντο και μέσω αυτής της απασχόλησης να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Γενικά

Η καλή είδηση του 2023 έρχεται στα οικονομικά σας, με την εικόνα τους να παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε οφειλές χρόνων. Ο Δίας από το ζώδιο του Κριού μέχρι τις 16/5  σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγείτε από  το βάρος οικονομικών υποχρεώσεων που σας ακολουθούν εδώ και καιρό, με τα εισοδήματα σας να αυξάνονται, ίσως και μέσω κοινών οικονομικών με κάποια άλλα πρόσωπα ή ακόμη και μιας κληρονομιάς. 

Με το πέρασμα του Δία στον Ταύρο (16 Μαΐου ως το τέλος της χρονιάς) η εύνοια και η βοήθεια του μετατίθενται σε ότι έχει να κάνει με σπουδές, ταξίδια, μετακινήσεις ενώ με τη στήριξη του θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε ένα σημαντικό σας σχέδιο. Προσοχή την περίοδο της σεληνιακής έκλειψης στις 28/10 που επηρεάζει και καθυστερεί θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό ή την επαφή σας με πρόσωπα που βρίσκονται μακριά.

Και ο Ουρανός είναι υποστηρικτικός απέναντι στους στόχους και τα σχέδια σας, ειδικά από τα τέλη Μαΐου και μετά, αρκεί και εσείς να είστε έτοιμοι να ρισκάρετε και να αλλάξετε, αν είναι απαραίτητο, τον τρόπο δράσης σας. Δείξτε μόνο προσοχή γύρω από τις ημέρες της έκλειψης στις 5/5 που φέρνει καθυστερήσεις και μπλοκάρει τις εξελίξεις.

Η μετακίνηση (έστω προσωρινή) του Πλούτωνα στον Υδροχόο για το διάστημα 23/3-11/6  θα επηρεάσει την καθημερινότητα όσων Παρθένων έχουν γεννηθεί τις δυο-τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου τους ενώ θα αποκαλύψει τυχόν προβλήματα υγείας και έτσι να θεραπευτούν. 

Αισθηματικά

Με τον Δία στον Κριό ως τις 16/5 εκφράζετε με μεγαλύτερη άνεση τον ερωτισμό σας και ίσως μπλεχτείτε σε μια περιπέτεια που θα καλύπτει μόνο αυτές τις ανάγκες σας.  Από τον Μάιο και μετά ωστόσο έχετε όλο τον χρόνο να βρείτε το πρόσωπο που σας ταιριάζει πραγματικά, και που θα σας φέρουν κοντά οι κοινές απόψεις και στάση ζωής και φυσικά η πνευματική επικοινωνία.

 Στη διάρκεια του καλοκαιριού που η Αφροδίτη θα κινείται στον Λέοντα (5/6-8/10) οι ερωτικές προσφορές κινούνται σε μυστικό επίπεδο και ίσως-λόγω και της συμμετοχής του Ποσειδώνα- να μην μπορέσετε να αποφύγετε την εμπλοκή σας σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να σκεφτείτε τις πάσης φύσεως συνέπειες της πράξης σας αν αυτή αποκαλυφθεί (συναισθηματικές, κοινωνικές, οικονομικές). Το διάστημα 23/7 ως 4/9 που θα κινείται ανάδρομα, η επιστροφή σε μια σχέση του παρελθόντος είναι πολύ πιθανή.

Ο Κρόνος απέναντι σας από τις 7/3  και με την προϋπόθεση ότι είστε σίγουροι για την ποιότητα της σχέσης σας αλλά και για τα συναισθήματα σας, οδηγεί στη σημαντική απόφαση μιας ουσιαστικής δέσμευσης.

Εάν υπάρχει η επιθυμία και οι κατάλληλες συνθήκες για τον ερχομό ενός παιδιού, οι Παρθένοι του τρίτου κυρίως δεκαημέρου θα δουν την επιθυμία τους να πραγματοποιείται ως το τέλος του χρόνου!

Επαγγελματικά

Όσοι βρίσκεστε σε μια συνεργασία εκμεταλλευτείτε μέχρι τις 16/5 τη βοήθεια του Δία για να βελτιώσετε τις συνθήκες και τον τρόπο που λειτουργείτε μέσα σε αυτήν. Ο Κρόνος που περνά απέναντι σας στις 7/3 θα δοκιμάσει τις αντοχές της και αν δεν θέλετε αυτή η συνεργασία να λήξει καλό είναι να πάρει ήδη τα μέτρα σας.  Μην παίρνετε αποφάσεις που δεν έχετε σκεφτεί πολύ καλά, βασισμένες στη λογική και όχι το ένστικτο που λόγω Ποσειδώνα δεν λειτουργεί πάντα σωστά.

Μέχρι τις 23/3 και πάλι από τις 11/6 ως το τέλος της χρονιάς, οι Παρθένοι του τρίτου δεκαημέρου έχετε το περιθώριο να εδραιώσετε τις κατακτήσεις σας στο επαγγελματικό σας περιβάλλον αλλά και να εκφράσετε επιτέλους ταλέντα, ικανότητες και δεξιότητες που έχετε αλλά δεν εκδηλώνατε ως τώρα από συστολή. Μάλιστα, μέσα από αυτά τα προσόντα σας μπορεί να προκύψει μια δεύτερη πηγή εσόδων.

Οικονομικά

Ως τις 16/5 τα χρήματα έρχονται μέσω τρίτων (κληρονομιές, ασφάλειες, χρήματα διατροφής) αλλά και μέσω δικών σας ενεργειών, μιας αγοραπωλησίας ή ακόμη και ενός δανείου που θα βοηθήσει να τακτοποιήστε όλες τις άλλες σας υποχρεώσεις. Η  έκλειψη της 23/4 είναι επίσης βοηθητική ως προς τη ρύθμιση οικονομικών θεμάτων.

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από 23/7 ως 4/9 φέρνει χρήματα που ίσως είχατε ξεχάσει ότι σας όφειλαν, επιστροφές φόρων, ή extra εισόδημα από μια πρόσκαιρη απασχόληση.

ΖΥΓΟΣ

Γενικά

Υποδέχεστε το 2023 με τον Δία απέναντι σας  και ως τις 16/5 να ενεργοποιεί τον τόσο σημαντικό για εσάς τομέα των σχέσεων, φέρνοντας σας ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, φλερτ και ερωτικές συναντήσεις, αλλά και να μπορέσετε να ανανεώσετε ερωτικά και συναισθηματικά τη σχέση μέσα στην οποία ήδη βρίσκεστε και να νιώσετε πλήρως ικανοποιημένοι!

Η μετακίνηση του Δία στον Ταύρο από τις 16 Μαΐου και ως τα τέλη της χρονιάς φέρνει μια σημαντική βοήθεια στα οικονομικά σας , ίσως μέσω της στήριξης που σας παρέχει ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο, το οποίο ήθελε και παλαιότερα να σας βοηθήσει αλλά δεν είχε την ευχέρεια να το κάνει.

Το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς στις αρχές Μαρτίου επηρεάζει την καθημερινότητα σας, δημιουργεί υποχρεώσεις και φέρνει στην  επιφάνεια εκκρεμότητες που απαιτούν τακτοποίηση, με όλα αυτά να σας κουράζουν υπερβολικά. Προσέξτε τη διατροφή σας, βρείτε χρόνο να ξεκουράζεστε και φροντίστε την υγεία σας.

Ο Πλούτωνας περνά δοκιμαστικά στο ζώδιο του Υδροχόου το διάστημα 23/3-11/6 και όσοι είστε γεννημένοι τις πρώτες-πρώτες ημέρες του ζωδίου σας θα πάρετε μια πρώτη γεύση της εξέλιξης που θα έχει η κοινωνική σας ζωής και της ευκολίας που θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ένα σημαντικό σας σκοπό!

Αισθηματικά

Οι Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου που είστε σε μια σχέση που έχει αποδείξει την αντοχή της, σας καλύπτει συναισθηματικά και θέλετε να την οδηγήσετε στο επόμενο στάδιο έχετε την ευκαιρία και τις ευνοϊκότερες συνθήκες για να το κάνετε ως τις 8/3 που ο Κρόνος θα της δώσει πολύ γερές βάσεις. Αλλά και λίγο αργότερα, στις 20/4, η ηλιακή έκλειψη στον πολικό σας ζώδιο του Κριού είτε επιβεβαιώνει τις αποφάσεις που πήρατε με τη βοήθεια του Κρόνου, είτε αν είστε αδέσμευτοι, φέρνει στη ζωή σας ένα πρόσωπο που θα την αλλάξει για πάντα!

Η Αφροδίτη στον Λέοντα για όλο το καλοκαίρι σας φέρνει κοντά με φίλους, βελτιώνει την κοινωνική σας ζωή, σας γνωρίζει με ενδιαφέροντες ανθρώπους μέσω  ίσως και μέσω διαδικτύου, σας δίνει την ευκαιρία να περάσετε όμορφα, να διασκεδάσετε και να χαρείτε ευχάριστες στιγμές! Η ανάδρομη πορεία της το διάστημα 23/7 - 4/9 σας βάζει σε σκέψεις, με την επαναφορά ενός προσώπου από το παρελθόν να σας διεκδικεί και πάλι.

Επαγγελματικά

Ο Κρόνος περνά φέτος στον χώρο της εργασίας και συχνά θα νιώθετε πως όσο και να προσπαθείτε δεν θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της εργασία σας. Για τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι θα κοπιάσετε περισσότερο και η δουλειά σας δεν θα έχει την αναγνώριση που ίσως περιμένετε, αλλά στο κλείσιμο αυτής της περιόδου θα απολαύσετε τα αποτελέσματα των κόπων σας αλλά και την επιβράβευση του περιβάλλοντός σας.   

Ειδικά οι Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ περισσότερο για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε στη δουλειά σας καθώς βρίσκεστε κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα που όχι μόνο δεν σας δίνει ενέργεια αλλά εξαντλεί και αυτή που έχετε. Ωστόσο, η επιμονή, η κούραση αλλά και η διαλλακτικότητα στις σχέσεις σας με τους συναδέλφους ή τους συνεργάτες σας θα έχει θετικό αποτέλεσμα στον απολογισμό της χρονιάς.

Είναι και η παρουσία για τελευταία φορά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (1/1 ως 23/3 & 11/6 ως το τέλος της χρονιάς) που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες θα σας βοηθήσει να καταφέρετε κάτι πραγματικά σημαντικό στον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής σας εξέλιξης. Με την ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο σας στις 14/10 θα μπορέσετε να κάνετε ένα σημαντικό επαγγελματικό ξεκίνημα. (Ναι, δεν είναι όλες οι εκλείψεις αρνητικές).

Οικονομικά

Οι ανατροπές στα έσοδα και τα εισοδήματα σας συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με απρόοπτα γεγονότα να αναστατώνουν τον προϋπολογισμό σας , με την έκλειψη Σελήνης στις 5/5 να εντείνει τα οικονομικά προβλήματα εμφανίζοντας και εκκρεμότητες που είχατε παραβλέψει.

Αν επιδιώκετε ένα δάνειο για να στηρίξετε την επιχείρηση σας ή για να καλύψετε υποχρεώσεις που εκκρεμούν για μεγάλο διάστημα, έχετε μεγαλύτερη τύχη και περισσότερες πιθανότητες να το επιτύχετε από τις 16/5 και μετά. Η έκλειψη Σελήνης στις 28/10 σας οδηγεί στο να ρυθμίσετε όσο πιο καλά μπορείτε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες.

Με την κυβερνήτη σας Αφροδίτη να κινείται για μεγάλο διάστημα στο φιλικό σας ζώδιο του Λέοντα και με τη στήριξη αγαπημένων σας προσώπων θα  καταφέρετε να πραγματοποιήστε  ένα επαγγελματικό σας σχέδιο που θα προσφέρει μια δεύτερη, μικρή αλλά σταθερή πηγή εσόδων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά

Εξελίξεις στον τομέα της εργασίας φέρνει το 2023 για εσάς αγαπητοί Σκορπιοί, με τον Δία στο ζώδιο του Κριού να στηρίζει ένα νέο ξεκίνημα ή την προσαρμογή σας στις καινούργιες συνθήκες της εργασίας που όσο και αν σας προβληματίζει ή αγχώνει η πιθανότητα να μην τα καταφέρετε, είναι σίγουρο πως θα επιτύχετε και σε αυτή την πρόκληση. Η καθημερινότητα σας επίσης γίνεται πιο εύκολη ως τις 16/5 που ο Δίας θα κινείται σε αυτό το ζώδιο, ενώ η έκλειψη Ηλίου στις 14/10 επηρεάζει επίσης θετικά την καθημερινότητα σας. Το διάστημα αυτό μπορείτε επίσης να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας-ψυχική και σωματική- κόβοντας κακές συνήθειες  και απομακρύνοντας από τη ζωή σας τοξικούς ανθρώπους.

Ο Κρόνος αφήνει επιτέλους το ζώδιο του Υδροχόου στις 7/3 και ανακουφίζεστε αρκετά από οικογενειακά προβλήματα που σας ταλαιπωρούσαν τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια. Η νέα του θέση στους Ιχθύς

Οι Σκορπιοί του τρίτου δεκαημέρου θα έχετε μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά και αν είστε καλλιτέχνες θα μπορέσετε με την έμπνευση που σας χαρίζει ο Ποσειδώνας να εκφράσετε το ταλέντο σας με μεγάλη άνεση και να κερδίσετε τον θαυμασμό των άλλων.

Το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο  το διάστημα 23/3-11/6 δημιουργεί δυσκολίες και προβλήματα στην οικογενειακή ζωή των Σκορπιών που έχουν γενέθλια τις πρώτες ημέρες του ζωδίου τους, αν και περισσότερο προειδοποιητικές θα είναι αυτές οι καταστάσεις για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε από το 2024.

Αισθηματικά

Νέος άνεμος πνέει στην ερωτική σας ζωή με τον Δία στον Κριό ως τις 16/5 να ενισχύει  την ερωτική ορμή και την έκφραση της μέσω του σώματος, Προσοχή τις ημέρες γύρω από την σεληνιακή έκλειψη στις 5/5 στο δικό σας ζώδιο που φέρνει σημαντικά προβλήματα αναταράξεις και πιθανούς χωρισμούς, ιδίως αν αισθάνεστε ότι το ταίρι σας δεν αντιλαμβάνεται το βάθος και την ένταση των συναισθημάτων σας.

Το πέρασμα του Δία απέναντί σας, στο ζώδιο του Ταύρου στις 16/5 σταθεροποιεί και βελτιώνει ως το τέλος της χρονιάς σχέσεις που ήδη υπάρχουν με ορατή την προοπτική να προχωρήσουν σε μια πιο μόνιμη δέσμευση (συγκατοίκηση, γάμο) αλλά και ικανοποιεί πόθους και επιθυμίες των αδέσμευτων Σκορπιών.

Εξάλλου η είσοδος του Κρόνου στις 8/3 στο φιλικό σας ζώδιο των Ιχθύων σας φέρνει μια αξιόλογη ερωτική γνωριμία, που ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να καταλάβετε την αξία της αλλά σίγουρα θα πρόκειται για κάτι σίγουρο και σταθερό στη ζωή σας. Η σεληνιακή έκλειψη της 28/10 απέναντι από το ζώδιο σας ευνοεί ιδιαίτερα όσους έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας με τη δημιουργία μιας πολύ σημαντικής και όμορφης ερωτικής σχέσης.

Μόνη παραφωνία ο Ουρανός που δημιουργεί αναταραχές και εντάσεις στις προσωπικές σχέσεις των Σκορπιών του τρίτου δεκαημέρου, αλλά δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να τις διαχειριστείτε. Για τους αδέσμευτους του τρίτου δεκαημέρου, η δράση του Ουρανού εστιάζει στο να φέρνει διάφορες ερωτικές γνωριμίες με αμφίβολη όμως διάρκεια. Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ αν θελήσετε να μετατρέψτε μια σύντομη περιπέτεια σε κάτι πιο σταθερό.

Ο Δίας που κινείται ανάδρομα απέναντί σας από 4/9 ως το τέλος της χρονιάς φέρνει συναισθηματικά διλήμματα, και επαφές με πρόσωπα από το ερωτικό σας παρελθόν που θα σας προβληματίσουν με τη συμπεριφορά και τις αξιώσεις τους.

Επαγγελματικά

Αν επιδιώκετε ή έχει μπει στο μυαλό σας η ιδέα να αλλάξετε εργασία και να μετακινηθείτε σε ένα περιβάλλον με καλύτερες αποδοχές και περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης, φροντίστε να κάνετε τις κινήσεις σας ως τις 16/5 που θα έχετε τη στήριξη του Δία.

Η μετακίνηση του Δία στο ζώδιο του Ταύρου από τις 16/5 ως το τέλος του χρόνου ευνοεί επαγγελματικές συμφωνίες, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις στις οποίες θα πρέπει να δείξετε διπλωματία και ευελιξία για να έχετε το αποτέλεσμα που επιδιώκετε.

Η εγκατάσταση της Αφροδίτης στον τομέα της καριέρας, της επαγγελματικής εξέλιξης και καταξίωσης για όλο το καλοκαίρι σας αφήνει το περιθώριο να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους ανωτέρους σας, να ενισχύσετε την επικοινωνία και τις επαφές σας με πρόσωπα που έχουν τη δύναμη, την ισχύ αλλά και τη θέληση να σας στηρίξουν και να βοηθήσουν προς το καλύτερο την πορεία της επαγγελματικής σας ζωής!

Οι εκλείψεις Ηλίου τόσο στις 20/4 όσο και στις 14/10 φέρνουν επιτυχίες και πρόοδο στα επαγγελματικά σας ενώ βελτιώνει τις συνθήκες στο εργασιακό σας περιβάλλον όπως και τις σχέσεις σας με συναδέλφους και συνεργάτες.

Οικονομικά

Όσοι έχετε γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, θα μπορέσετε με την ενίσχυση του Πλούτωνα, ως τις 23/3 και από τις 11/6 ως και το τέλος της χρονιάς να οριστικοποιήσετε επικερδείς οικονομικές συμφωνίες που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια.

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από 23/7 ως 4/9 στον χώρο της καριέρας σας μπορεί να φέρει κάποιο bonus που περιμένατε καιρό, κέρδη από μια παλαιότερη συμφωνία, ίσως και μια οικονομική ενίσχυση από ένα πρόσωπο της οικογένειας που απολαμβάνει τη φροντίδα και το ενδιαφέρον που του δείχνετε.

 ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά

Από τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς και ως τις 16/5 η πορεία του Δία στο ζώδιο του Κριού σας δίνει όλες τις ευκαιρίες που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας, να κυνηγήστε τα όνειρα σας, να διεκδικήσετε την επιτυχία!

Αμέσως μετά, που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο (17/5 ως τέλος της χρονιάς),  θα δείτε τα θέματα της καθημερινότητας να ρυθμίζονται με μεγαλύτερη ευκολία, Η σεληνιακή έκλειψη της 28/10 είναι επίσης βοηθητική στο να βρείτε λύσεις σε καθημερινά ζητήματα και να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθύς, ανακινεί ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι ή την οικογένεια, ειδικά για εσάς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, με αρκετούς να αποφασίσετε μια μετακόμιση ή μια αλλαγή τόπου κατοικίας. Ίσως θελήσετε πουλήσετε ένα οικογενειακό ακίνητο, να το ανακαινίστε ή να το εκμεταλλευτείτε οικονομικά. Βέβαια δεν είστε και τόσο σίγουροι ότι θέλετε να προχωρήσετε σε αυτές τις κινήσεις αφού ο Ποσειδώνας στο ίδιο ζώδιο προκαλεί σύγχυση στα θέλω, τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας.

Η μακρά παραμονή της Αφροδίτης στον Λέοντα βοηθά στην επίλυση δικαστικών/ νομικών θεμάτων, στην οργάνωση ταξιδιών, να μάθετε καινούργια πράγματα, να αναπτύξετε την πνευματικότητα σας, να δείτε τις καταστάσεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Αισθηματικά

Με τον Κρόνο μέχρι τις 7/3 να κινείται στον Υδροχόο, οι Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου θα θελήσετε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση στην ερωτική σας ζωή και από τα φλερτ και τις περιστασιακές επαφές να περάσετε σε μια σχέση σταθερή, με ένα πρόσωπο που θα καλύπτει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις σας.  Προσοχή μόνο το διάστημα μέχρι 25/3 που ο Άρης θα κινείται απέναντι σας κάνοντας σας εριστικούς και νευρικούς, επηρεάζοντας και τον τρόπο που επικοινωνείτε.

Με τον Δία στον οίκο της προσωπική ζωής και των ερωτικών σας σχέσεων, έχετε το περιθώριο ως τις 16/5 που θα παραμείνει εκεί να βρείτε αυτό ακριβώς που αναζητάτε μέσα από πολλές ευκαιρίες και νέες γνωριμίες που θα σας φέρει. Και η ηλιακή έκλειψη στις 20/4 στο ζώδιο του Κριού ενισχύει τις πιθανότητες να γνωρίσετε ένα πρόσωπο με το οποίο θα νιώσετε ισχυρή τόσο συναισθηματική όσο και ερωτική έλξη.

Η μετακίνηση του ωστόσο μετά τις 16/5 στο ζώδιο του Ταύρου και σε συνδυασμό με άλλες πλανητικές κινήσεις ίσως σας βάλει στη διαδικασία να διεκδικήσετε ένα πρόσωπο από τον επαγγελματικό σας χώρο που όμως δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρο απέναντί σας.  Η ηλιακή έκλειψη της 14ης Οκτωβρίου μπορεί να μετατρέψει μια επιπόλαιη γνωριμία σε μια παθιασμένη σχέση!

Μια επίσης πολύ ευνοϊκή περίοδος για τα αισθηματικά σας είναι το καλοκαίρι, με την Αφροδίτη να κινείται στο φιλικό σας ζώδιο του Λέοντα ( όπου σας δίνεται η δυνατότητα είτε στην περίοδο των διακοπών είτε σε ένα ταξίδι ή σε ένα χώρο διασκέδασης να κάνετε μια γνωριμία αισθηματικού ενδιαφέροντος.

Επαγγελματικά

Από τις 17/5 που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο, και στη διάρκεια της χρονιάς, θα μπορέσετε να σταθεροποιήσετε την θέση σας στο εργασιακό σας περιβάλλον ενώ βελτιώνονται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεστε. Οι Τοξότες που θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον εργασίας, έχετε τη δυνατότητα να το επιδιώξετε μέχρι το φθινόπωρο, γιατί μετά η ανάδρομη πορεία του Δία θα φέρει καθυστερήσεις ή επαναξιολογήσεις των ως τότε κινήσεων σας. Προσοχή απαιτείται και λίγο νωρίτερα, με την σεληνιακή έκλειψη στις 5/5 να δημιουργεί παρασκήνιο και αρνητικά σχόλια γύρω από το άτομο σας.

Από τα μέσα Μαΐου  και ύστερα είναι και ο Ουρανός που φέρνει αλλαγές στην εργασία σας που θα πρέπει να διαχειριστείτε με όσο το δυνατό περισσότερη ψυχραιμία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι χωροταξικές, ή αντικειμένου απασχόλησης, ή επιπλέον αρμοδιότητες που σας αγχώνουν καθώς θεωρείτε πως δεν έχετε τις δεξιότητες που απαιτούνται. Αξιοποιείστε το διάστημα από 23/3 ως 11/6 που ο Πλούτωνας περνά δοκιμαστικά στον Υδροχόο για να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία που συνοδεύεται και από μια καλή οικονομική πρόταση.

Η μετακίνηση του Κρόνου από τις 8/3 στο χώρο της καριέρας και της επαγγελματικής σας εξέλιξης μπορεί να καθυστερήσει την ολοκλήρωση ενός σχεδίου σας αλλά έτσι θα σας δοθεί η ευκαιρία να το δουλέψετε με μεγαλύτερη προσοχή σε κάθε του λεπτομέρεια.

Οι Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου είστε σε μια πολύ δημιουργική περίοδο και μεταφέρετε και στο περιβάλλον της δουλειάς σας τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες, ενώ όσοι είστε καλλιτέχνες θα έχετε όλη τη χρονιά τη στήριξη του Ποσειδώνα στην έκφραση του ταλέντου σας!

Οικονομικά

Εκμεταλλευτείτε το διάστημα από την αρχή της χρονιάς ως τις 23/3 και από τις 11/6 ως το τέλος της χρονιάς για να αυξήσετε τα εισοδήματα σας, να ζητήσετε αύξηση, να ρυθμίσετε οικονομικές υποθέσεις με ευνοϊκούς όρους για εσάς και έτσι να μένουν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Κριού τονίζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα της οικογένειας σας, το πατρικό σας σπίτι όπως και τον τόπο κατοικίας σας. Αρκετοί θα θελήσετε να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι, να το ανακαινίσετε ή να μετακομίσετε σε μια περιοχή που θα σας αρέσει πολύ περισσότερο. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε αυτή την μετακίνηση να σας οδηγήσουν ευχάριστες εξελίξεις στην προσωπική σας ζωή.

Ο Κρόνος που από τις 8/3 θα βρίσκεται στους Ιχθύς βάζει περιορισμούς σε άσκοπες μετακινήσεις  ή επαφές με πρόσωπα που δεν έχετε πλέον τίποτε να μοιραστείτε. Αντίθετα, ευνοεί ότι έχει να κάνει με σπουδές και επιμόρφωση, αλλά και την ενασχόληση σας με την τεχνολογία.

Ο Ουρανός θα συνεχίσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου να ανατρέπει τα σχέδια όσων έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, να δημιουργεί μπερδέματα και ξαφνικές αλλαγές στην ροή των προσωπικών (φιλικών και ερωτικών) σχέσεων αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις από πρόσωπα αγαπημένα εκεί που δεν το περιμένατε.

Οι Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου θα μπορέσετε φέτος να εκφραστείτε με μεγαλύτερη ευκολία έχοντας τη βοήθεια του Ποσειδώνα που δίνει στο λόγο σας έμπνευση και φαντασία ευνοώντας τόσο την προφορική όσο και την γραπτή σας επικοινωνία. Τα ταξίδια σύντομα ή και πιο μακρινά είναι επίσης άλλο ένα δώρο του Ποσειδώνα για εσάς του τρίτου δεκαημέρου που δεν σας αγγίζει ακόμη η πίεση του Κρόνου. 

Ο Πλούτωνας που βρίσκεται για τελευταία χρονιά στο ζώδιο σας, θα σας προσφέρει μέχρι τις 23/3 και από τις 11/6 ως το τέλος της χρονιάς την ικανοποίηση του να αναγνωριστούν οι σκληρές προσπάθειες που είχατε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, και να διακριθείτε στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο κινείστε.

Αισθηματικά

Τα καλύτερα για εσάς έρχονται μετά τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στον Ταύρο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσετε τις επιθυμίες σας με μεγαλύτερη άνεση, να δείξετε στον σύντροφο σας τις συναισθηματικές σας ανάγκες αλλά και να κάνετε μια σημαντική γνωριμία όσοι είστε αδέσμευτοι. Ακόμη, αν η απόκτηση ενός παιδιού είναι μέσα στους στόχους του 2023 το διάστημα μέχρι το φθινόπωρο είναι το πιο ευνοϊκό. Οι αδέσμευτοι Αιγόκεροι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί τις ημέρες γύρω στην έκλειψη της 5ης Μαΐου μιας και η συμμετοχή του Ουρανού θα φέρει μεν μια ερωτική σχέση στη ζωή σας αλλά η πορεία της θα είναι τρικυμιώδης…

Το πέρασμα του Κρόνου στις 8/3 στους Ιχθύς σας βοηθά να ξεδιαλύνετε μέσα σας τι προσδοκείτε από την ερωτική σας σχέση αλλά και τι είστε διατεθειμένοι να δώσετε.

Η Αφροδίτη που όλο το καλοκαίρι στον Λέοντα μιλά για ερωτικές προσεγγίσεις που θα έχετε από πρόσωπα που δεν μπορούσατε να φανταστείτε! Απολαύστε ότι σας καλό σας προσφέρει εκείνο το διάστημα και αφήστε τις σοβαρές σκέψεις για το φθινόπωρο… Τέλος, η σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 στο ζώδιο του Ταύρου φέρνει κοντά σας ένα πρόσωπο που δεν τολμά να σας διεκδικήσει αλλά του αρέσετε καιρό και περιμένει από εσάς το σήμα για να προχωρήσει. 

Επαγγελματικά

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των επαγγελματικών σας θα παίξουν και οι δύο Ηλιακές εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού που θα σας δώσουν την ευκαιρία να κάνετε πολύ σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα, κυρίως λόγω των πρωτοβουλιών που θα πάρετε και της ικανότητας σας να διαπραγματεύεστε.

 Η θέση του Δία στον Κριό ως τις 16/5 υπόσχεται σημαντικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σας, πρόοδο και καταξίωση από τους ανωτέρους σας αλλά και ευκαιρίες να κάνετε πολύ σημαντικά βήματα στην καριέρα σας.

Οικονομικά

Η χρονιά ξεκινά με αρκετή πίεση σε αυτόν τον τομέα, και λόγω του ανάδρομου Ερμή που καθυστερεί κάποια έσοδα που περιμένετε, αλλά κυρίως λόγω του Κρόνου που επιμένει ως τις 7/3 να σας φέρνει περιορισμούς και εμπόδια σε αυτόν τον τομέα. 

Έρχεται όμως η μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο το διάστημα 23/3-11/6 να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να αγνοήσετε! Οι ευκαιρίες αυτές μπορεί να σχετίζονται με επενδύσεις και αποδόσεις κινήσεις προηγουμένων χρόνων ή και χρήματα που διαχειρίζεστε μαζί με άλλους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά

Το 2023 θα σας απαλλάξει από την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο σας που τόσο σας δυσκόλεψε το προηγούμενο διάστημα και πιο ήρεμοι θα μπορέσετε να κατευθύνετε τη ζωή σας εκεί ακριβώς που επιθυμείτε, έστω και να χρειαστεί να αλλάξετε τη διαδρομή αρκετές φορές.  

Ο Δίας στο ζώδιο του Κριού είναι σημαντική βοήθεια  μέχρι τις 16/5 για να επεκτείνετε τα σχέδια σας, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια αποδοτική συνεργασία. Η ηλιακή έκλειψη της 20/4 στον Κριό είναι επίσης βοηθητική για  την κοινωνική σας ζωή δίνοντας σας πολλές ευκαιρίες να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, ειδικά αν ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. 

Με το πέρασμα του Δία στο ζώδιο του Ταύρου στις 16/5 θα ασχοληθείτε με το σπίτι σας και τις υποθέσεις του και γενικότερα με την ακίνητη σας περιουσία. Οι σχέσεις σας επίσης με τα πρόσωπα της οικογένειάς σας μπαίνουν σε μια νέα, πολύ πιο θετική περίοδο! Όμως, λίγο νωρίτερα η σεληνιακή έκλειψη θα φέρει κάποια μικροπροβλήματα στο χώρο του σπιτιού σας που θα πρέπει να επιλύσετε.

Ο Ουρανός ωστόσο φέρνει απρόοπτα γεγονότα, αλλαγές και ανατροπές στη ζωή σας, με την εργασία, τις σχέσεις με την οικογένεια, τα σχέδια για την επαγγελματική σας εξέλιξη  και τις επαφές σας με  σημαντικά πρόσωπα να χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου είστε αυτοί που δεν επηρεάζεστε σχεδόν καθόλου αλλά εσείς του δευτέρου θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ως τα τέλη Μαΐου με την σκυτάλη να περνά σε εσάς του τρίτου δεκαημέρου αμέσως μετά. 

Είναι η τελευταία χρονιά που ο Πλούτωνας κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερω και από τις αρχές της χρονιάς ως τις 23/3 και πάλι από τις αρχές Ιουνίου ως το τέλος της χρονιάς θα μπορέσετε να πάρετε σημαντικότατες αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας για πάντα! Μια άλλη πτυχή αυτής της θέσης του Πλούτωνα είναι ότι θα μπορέσετε να αποτινάξετε υπαρξιακούς προβληματισμούς και απωθημένα που κρύβετε βαθιά μέσα σας.

Η δοκιμαστική είσοδος του Πλούτωνα στο δικό σας ζώδιο το διάστημα 23/3-11/6,  αν και αρχικά επηρεάζει μόνο όσους έχετε γεννηθεί τις δυο-τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, βάζει τις βάσεις για να μπορέσετε στο μέλλον να προχωρήσετε τη ζωή σας ένα στάδιο παρακάτω και να δείτε τους στόχους και τα όνειρα σας να πραγματοποιούνται. Και η έκλειψη της 14/10 είναι βοηθητική ως προς τα σχέδια που κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας, να διευρύνετε τις γνώσεις σας ή να ρυθμίσετε ένα νομικό σας ζήτημα.

 Αισθηματικά

Ο Δίας στον Κριό ευνοεί ως τις 16/5 τους αδέσμευτους Υδροχόους να περάσουν καλά, να φλερτάρουν και να κάνουν καινούργιες ερωτικές γνωριμίες, ενώ το πέρασμα του στον Ταύρο από 16/5 ως και το τέλος της χρονιάς βοηθά τους δεσμευμένους τόσο να ανανεώσουν τη σχέση τους όσο και πάρουν την απόφαση για το επόμενο βήμα.

Η ερωτική σας ζωή μπορεί να είναι πολύ ζωηρή ως το τέλος Μαρτίου, με τον  Άρη στους Διδύμους να σας κάνει ιδιαίτερα επίμονους και διεκδικητικούς!

Ένα πολύ ευνοϊκό διάστημα για την προσωπική σας ζωή είναι το τετράμηνο που η Αφροδίτη θα κινείται απέναντί σας, στο ζώδιο του Λέοντα (5/6-8/10), με το πάθος να συνδυάζεται με την ψυχική επαφή και η διασκέδαση και το φλερτ με βαθιά συναισθηματικές σχέσεις.  

Επαγγελματικά

Μέχρι τις 7/3 που ο Κρόνος θα εγκαταλείψει οριστικά το ζώδιο σας θα υποστείτε τη συνέχιση της πίεσης και των δυσκολιών που ήδη βιώνετε, αλλά τουλάχιστον σύντομα θα σας αφήσει ήσυχους.

Η είσοδος του Δία στον Ταύρο στις 16/5 θα σταθεροποιήσει την κατάσταση στα επαγγελματικά σας και θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε, όσο και αν συνεχίζονται  οι ανατροπές του Ουρανού. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια καινούργια συνεργασία με ένα πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο, προτιμήστε να το κάνετε μέχρι το φθινόπωρο, γιατί μετά η ανάδρομη πορεία του Δία θα καθυστερήσει τις εξελίξεις. Η έκλειψη Σελήνης ωστόσο στις 28/10 σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μια σημαντική επαγγελματική επιτυχία αρκεί να κινηθείτε δυναμικά και γρήγορα.  

Οικονομικά

Μετά τις 7/3 με τον Κρόνο στον οίκο των οικονομικών σας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, ιδίως αν έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Αλλά και εσείς του τρίτου δεκαημέρου δεν θα περάσετε άνετα στα οικονομικά σας, με τον Ποσειδώνα να δημιουργεί σύγχυση στο πως πρέπει να κινηθείτε και ίσως σας οδηγήσει σε λάθος οικονομικές επιλογές. Προσέξτε επίσης μήπως κάποιο πρόσωπο προσπαθήσει να σας εξαπατήσει.

 ΙΧΘΥΕΣ

Γενικά

Ανοίγετε τους ορίζοντες σας το 2023 και με τον Δία να βρίσκεται στον Ταύρο από τις 16/5 ως και το τέλος της χρονιάς, έρχεστε σε επαφή με καινούργιες ιδέες, πρόσωπα διαφορετικής κουλτούρας, διευρύνετε τις γνώσεις σας, κάνετε ταξίδια που σας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ο Κρόνος μετακινείται στο δικό σας ζώδιο στις 7/3 και όσοι ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα έχετε αρκετούς περιορισμούς τόσο λόγω υποχρεώσεων όσο και πιέσεων σε διάφορους τομείς της ζωής σας με αποτέλεσμα συχνά να νιώθετε ένταση και εκνευρισμό, αλλά η αλήθεια είναι πως μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες θα γίνετε σοφότεροι και μέσα από τη σοφία που αποκτήσατε θα γευτείτε στο τέλος την επιτυχία.

Ο Ουρανός από τον Ταύρο ευνοεί την πνευματική σας ανάπτυξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εσάς και δεν σταματά να σας ξαφνιάζει με νέες πληροφορίες, να αλλάζει τον τρόπο σκέψης σας να σας φέρνει σε επαφή με ποικίλες επιρροές από πρόσωπα και καταστάσεις που σας γνωρίζουν ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ζωής από αυτό που γνωρίζατε ως τώρα. Αν οι συνθήκες σας το επιτρέπουν, θα μπορέσετε φέτος να κάνετε αρκετά ταξίδια που θα σας προσφέρουν μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση!  Η σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 28/10 ευνοεί επίσης ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω για τελευταία χρονιά  (με ένα μικρό διάλειμμα 23/3-11/6 που περνά στον Υδροχόο ) ευνοεί τις φιλικές σας σχέσεις, ανοίγει τον κοινωνικό σας κύκλο και σας βοηθά να βάλετε τις σχέσεις σας σε καινούργιες βάσεις. 

Το διάστημα που θα κινείται στον Υδροχόο, όσοι ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα μπορέσετε να κάνετε καθοριστικές αλλαγές στη ζωή σας και να ξεφύγετε από την καταπίεση που λόγω συνθηκών ζούσατε για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Αισθηματικά

Με τον Κρόνο να περνά από τον Μάρτιο στο δικό σας ζώδιο, αρκετοί θα θελήσετε να κατασταλάξετε στη ζωή σας και αν δεν είστε ήδη σε μια σταθερή σχέση, να προσπαθήσετε να την βρείτε.

Ένα θετικό διάστημα για να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση είναι το καλοκαίρι, με την Αφροδίτη να κινείται στο γενναιόδωρο ζώδιο του Λέοντα  (από 5/6 ως 8/10) και να φέρνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες ίσως και μέσα από τον χώρο της δουλειάς, ή του ευρύτερου επαγγελματικού σας περιβάλλοντος.

 Δώστε προσοχή στην επιρροή του Ποσειδώνα που μπορεί συχνά να θολώνει την κρίση σας, να σας ταλαιπωρεί με σκέψεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα ή να σας αγχώνει για την πορεία της σχέσης σας τιη στιγμή που δεν αντιμετωπίζετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Προσοχή το διάστημα γύρω στις 5/5 με την σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό  να φέρνει παρεξηγήσεις με το ταίρι σας λόγω των υπερβολικών συναισθηματικών απαιτήσεων του.

Επαγγελματικά

 Ο Άρης από την αρχή της χρονιάς κινείται ανάδρομος στον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών σας δημιουργώντας εντάσεις και προστριβές με τους συναδέλφους σας, με τα προβλήματα αυτά να συνεχίζονται και μετά την ορθοδρόμηση του και ως την ολοκλήρωση της πορείας του σε αυτό το ζώδιο στις 25/3. 

Ο Δίας στον Κριό ως τις 16/5 σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε μια παράλληλη εργασία και να βελτιώσετε τα εισοδήματα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα επιπλέον χρήματα θα πρέπει να τα σπαταλάτε αδιακρίτως. Το πέρασμα του Δία στον Ταύρο από τις 16/5 ως το τέλος της χρονιάς  θα σας φέρει χρήσιμες γνωριμίες που με κάποιο τρόπο θα βοηθήσουν στο μέλλον την επαγγελματική σας εξέλιξη. Θα δεχθείτε πρόταση  για μια επαγγελματική συνεργασία που θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά, χωρίς υπερβολικό ενθουσιασμό αλλά και χωρίς απορριπτική διάθεση. 

Ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας από το δικό σας ζώδιο θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσετε τα ταλέντα σας και μέσα από αυτά να φτάσετε στην επαγγελματική επιτυχία.  Το διάστημα γύρω από την ηλιακή έκλειψη της 20/4 είναι επίσης πολύ ευνοϊκό για την πορεία της καριέρας σας και μέσα από αυτή την εξέλιξη να βελτιώσετε και τα οικονομικά σας.

Οικονομικά

Μην αφήσετε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες να βελτιώσετε τα οικονομικά σας ως τις 16/5 που ο Δίας θα κινείται στον Κριό. Γενικά δεν πρέπει να έχετε παράπονα με τα οικονομικά σας αυτή τη χρονιά, αν και εσείς του τρίτου δεκαημέρου θα πρέπει να σκέφτεστε δύο φορές πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις στα οικονομικά σας, με τον Ποσειδώνα να μπερδεύει την κρίση σας. Και η έκλειψη της 14/10 κρύβει δυνατότητες και ευκολίες στο να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, φροντίστε να τις αντιληφθείτε.  

Αγαπημένο