ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μεσογειακή δίαιτα: Tο μυστικό των αδύνατων

Τι έδειξε έρευνα που διεξήχθη από το Wake Forest Baptism Medical Center
18.02.2021
4
'
mesogiaki-diaita-to-mistiko

Όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα έχουν την τάση να μην αδειάζουν το πιάτο τους όταν νιώθουν ότι έχουν χορτάσει σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τοι Wake Forest Baptism Medical Center. Η συνήθεια αυτή τους επιτρέπει να διατηρούνται στο ιδανικό βάρος. Η μεσογειακή διατροφή είναι κάτι με το οποίο είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι οι Έλληνες αν και τα τελευταία χρόνια λόγω του σύγχρονου life style έχουν απομακρυνθεί πράγμα που προφανώς συνδέεται με την αύξηση της παχυσαρκίας. Η κίνηση ωστόσο είναι απλή για την κατάκτηση υγιούς βάρους: απλή επιστροφή στις ρίζες.

Βοηθάει στο άσθμα

Επιπλεόν, νέα διεθνής μελέτη έδειξε ότι παιδιά με άσθμα που ακολουθούν μια υγιεινή Μεσογειακή δίαιτα εμπλουτισμένη με λιπαρά ψάρια έχουν βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία μετά από έξι μήνες. Η μελέτη έγινε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, το European Institute of Nutritional Medicine της Ρώμης και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επικεφαλής ερευνήτρια Μαρία Παπαμιχαήλ από το Πανεπιστήμιο La Trobe δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης αποτελούν επιπρόσθετη ένδειξη οτι μία υγιεινή διατροφή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για το παιδικό άσθμα.

Και κατά της κατάθλιψης

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE διαπίστωσε ότι άτομα με συμπτώματα κατάθλιψη αισθάνονται καλύτερα μετά από 3 εβδομάδες μεσογειακής διατροφής. Φυσικά αυτό είναι μόνο ένα από τα καλά της μεσογειακής διατροφής. Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποικιλία στη διατροφή μας συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health. Δεν αρκεί επομένως να στρέφεσαι καθημερινά σε υγιεινές διατροφικές επιλογές. Στόχος σου πρέπει να είναι και η ποικιλία στην διατροφή.

Αγαπημένο