ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τζίνα Αλιμόνου: Έφτιαξε το πιο θρεπτικό μεσημεριανό γεύμα και σου έχουμε την συνταγή!

Το γευστικό και υγιεινό γεύμα που ετοιμάζει μόνη της!
09.01.2022
2
'
ΑΛΙΜΟΝΟΥ NDP

Η Τζίνα Αλιμόνου συνηθίζει να μοιράζεται με τους ακολούθους της στο Instagram διάφορες συμβουλές ευ ζην, tips ομορφιάς, ενώ διατηρεί και κανάλι στο youtube όπου ανεβάζει συχνά βίντεο με παρόμοια θέματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οι συνταγές μαγειρικής και οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθεί η ίδια.

Αυτή τη φορά, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε το μεσημερινό της γεύμα, που δεν είναι κάτι άλλο από πατάτες διαφόρων ποικιλιών τυλιγμένες σε λαδόκολλα.

Δείτε ακόμηΤζίνα Αλιμόνου: Το "μυστικό" πίσω από την δίαιτά της - Μας έδειξε το σούπερ θρεπτικό μεσημεριανό της

“Για μεσημεριανό... πατάτες διαφόρων ποικιλιών στη λαδόκολλα! Ψητές, βραστές, τραγανές ή βελουτέ! Τα γεώμηλα, κοινώς πατάτες, είναι αμυλουχα λαχανικά με υψηλή θρεπτική αξία και νοστιμιά!” έγραψε στη λεζάντα!

Δείτε την ανάρτησή της:

 

 

 

Συνταγή για εύκολες και γρήγορες γλυκοπατάτες

Υλικά για τις γλυκοπατάτες φούρνου:

  • 6 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 1 πατάτα
  • 1 κομμάτι κολοκύθα κίτρινη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εικόνα
glikopatates

 

Εκτέλεση:

  1. Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο μπορούν να συνδυαστούν και με πατάτες ή κολοκύθα κίτρινη.
  2. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
  3. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια ή σε μεγάλες μπουκιές.
  4. Τα βάζουμε σε ταψί.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε τα σκόρδα, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 45΄.
  9. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  10. Οι ψητές γλυκοπατάτες συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρεατικά και πουλερικά σας.
  11. Μόνες τους αποτελούν ένα πλήρες θρεπτικό και υγιεινό vegan γεύμα.

Επίσης σας ενδιαφέρει:  Αντελίνα Βαρθακούρη: Έφτιαξε το πιο υγιεινό και λαχταριστό μεσημεριανό - Θα εντυπωσιαστείς

Αγαπημένο