ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 5 λάθη που κάνεις και δεν αδυνατίζεις

Οι πέντε πιο συχνές λανθασμένες συμπεριφορες στην καθημερινή μας διατροφή.
31.05.2021
3
'
λάθη αδυνάτισμα istock

Προσπαθείς να χάσεις βάρος αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς παραμένει κολλημένος; Μήπως κάποιες από τις παρακάτω διατροφικές συνήθειες είναι μέρος της καθημερινότητάς σου. Αν ναι, διόρθωσέ τις και σύντομα θα πετύχεις την απώλεια βάρους που επιθυμείς. 

1. Παραλείπουμε γεύματα

Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, αποφασίζει να κόψει το βραδινό. Θεωρούμε πως κόβοντας το βραδινό θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη καθώς με το να μείνουμε νηστικοί έως το πρωί αυτό που θα καταφέρουμε είναι μεν να σηκωθούμε και να δούμε την κοιλιά μας μέσα, από τη άλλη δε, θα σηκωθούμε πολύ πεινασμένοι με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε την διπλάσια ποσότητα!

2. Υπερκαταναλώνουμε light προϊόντα

Συνήθως, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι το τρόφιμο που καταναλώνουμε έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χαρακτηρίζεται δηλαδή ως light, θεωρούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώσουμε λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά αποτελεί μια λανθασμένη άποψη. Τα light προϊόντα αντικαταστούν τα πλήρη σε λιπαρά, αλλά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε η ποσότητα θα πρέπει να είναι η ίδια.

3. Εγκαταλείπουμε γρήγορα την προσπάθεια

Είναι λογικό πως κάνοντας την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους, υπάρχουν μέρες που θα παρασυρθούμε και ίσως να ξεφύγουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε πως αυτό ήταν η καταστροφή και να παρατάμε την προσπάθεια μας. Μπορούμε να το διορθώσουμε τις επόμενες μέρες. Αφήνοντας την προσπάθεια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πολλαπλασιάζουμε το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις, αλλά να καταφέρεις να επανέλθεις!

4. Δεν τρώμε "σωστό" πρωινό:

Κάποιοι από εμάς κόβουμε το πρωινό με την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Άλλοι τρώμε ένα πολύ ελαφρύ πρωινό ακριβώς με την ίδια αίσθηση. Ακόμη, μερικοί καταναλώνουν λιπαρά προϊόντα γιατί θεωρούν πως είναι πρωί και μέχρι το βράδυ θα τα έχουν ‘κάψει’. Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται ένα πλούσιο ποιοτικά, και όχι ποσοτικά, πρωινό θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας και θα μας κρατήσει χορτάτους έως το επόμενο σνακ.

5. Έχουμε άγχος

Οι περισσότεροι έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα και το θέλουμε αμέσως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση, η οποία έχει αντίκτυπο στο βάρος μας. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε από το τι θα δείξει η ζυγαριά.

Ας προσπαθήσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα!

Πηγή: logodiatrofis.gr

Αγαπημένο