ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον ύπνο του νεογέννητου μωρού σου

Τι να περιμένεις τους πρώτους τρεις μήνες με το νεογέννητο μωράκι σου.
19.04.2021
2
'
νεογέννητο ύπνος istock

Τα νεογέννητα είναι γνωστό πως κοιμούνται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Ειδικά τους πρώτους μήνες, η ώρα που μένουν ξύπνια είναι πολύ λίγη μέσα στην ημέρα. Αν το μωρό σου δεν υποφέρει από κολικούς -που συνήθως είναι αυτό που κρατά ξύπνια τα νεογέννητα-, τότε θα ξυπνά μόνο για το φαγητό του.

Τον πρώτο μήνα το μωρό σου θα κοιμάται 16 με 18 ώρες την ημέρα. Μέχρι τον δεύτερο μήνα του θα κοιμάται 15 με 17 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του τρίτου μήνα τα μωρά χρειάζονται 10 με 15 ώρες.

Κάθε πότε ξυπνούν τα μωρά

Επειδή το στομάχι των νεογέννητων είναι λιλιπούτειο, χορταίνουν πολύ εύκολα, αλλά και πεινάνε περισσότερο. Έτσι, κατά μέσο όρο το μωρό σου θα θέλει το γάλα του κάθε δύο με τρεις ώρες.

Το περιβάλλον

Είτε κοιμάται στο δωμάτιό σας, είτε σε δικό του, εσύ πρέπει να του εξασφαλίσεις ένα ήρεμο περιβάλλον. Να περιβάλλεται από μία ήρεμη χρωματική παλέτα, φωτεινά mobile αλλά και μία σταθερή θερμοκρασία.

Το χουζούρεμα

Και όμως, μόλις φτάσει 1 μηνός, το μωρό σου δεν θα κοιμάται αμέσως με το που το βάζεις για ύπνο. Αντίθετα, μπορεί να κάθεται για λίγο ξύπνιο και να κοιμάται μετά. Βάλε το στην κούνια και άφησέ του λίγα λεπτά ώστε να συνηθίσει πριν κοιμηθεί. Μην το σηκώσεις στην αγκαλιά σου αμέσως γιατί τότε θα δημιουργήσεις μία κακή συνήθεια ύπνου που μόλις ξυπνά, ή δεν θα μπορεί να κοιμηθεί, θα θέλει την αγκαλιά.

Η σημασία της ρουτίνας

Μεταξύ 2 και 3 μηνών είναι η στιγμή να αρχίσεις να δημιουργείς μία σταθερή ρουτίνα ύπνου. Να έχεις ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει φαγητό, διάβασμα παραμυθιού και μετά ύπνο. Είναι καλό να έχεις δημιουργήσει μία ρουτίνα από την αρχή, ώστε το μωρό σου να γνωρίζει μόλις μεγαλώσει λίγο ποια είναι η ώρα του ύπνου του.

Διάβασε περισσότερα στο 4moms.gr

Αγαπημένο