ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Ποια είναι η «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης

Το βιογραφικό και οι διεθνείς της συμμετοχές.
3
'
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου βιογραφικό ποια είναι

Το ένατο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παρολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο κατέκτησε στην κολύμβηση η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και μας γέμισε ξανά με υπερηφάνια.  Η Σταματοπούλου από τα πρώτα μέτρα ήταν μέσα στα μετάλλια και κράτησε την θέση της με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Λιού Γού, που έκανε μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 44.68. Δεύτερη ήρθε η συμπατριώτισσα της, Ζου Γιανφέι, με χρόνο 48.42.

Ποια είναι όμως η αθλήτρια; Δες το βιογραφικό της με δικά της λόγια:

«Σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε η αναπηρία μου που είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και συγκεκριμένα το σύνδρομο stiff person syndrome.
Είμαι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου Α.με.Α , ¨ΤΥΡΤΑΙΟΣ¨. Προπονητής μου είναι ο κ. Μιχάλης Νικόπουλος συνοδός μου η κ. Ανθη Ζουμπλιού . Οι προπονήσεις μας γίνονται στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στο Παπαστράτειο . Από το 2012 λαμβάνω μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ΑΜεΑ.
Είμαι κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50μ. και 100μ.
ελεύθερο και 50μ. ύπτιο. Από το 2013 είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας
Α.Με.Α«, έχει πει στο mdahellas.gr.

  • Η ηλικία της, είναι 35 ετών. 
  • Έχει σπουδάσει Λογοθεραπεία.
  • Μένει στον Πειραιά. 

 

Οι διεθνείς της συμμετοχές είναι: 

  • Στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες το 2014 στην Ολλανδία(Eidhoven)(7η θέση στα 50 υπτιο) , στο διεθνές τουρνουά του Βερολίνου το 2015 και στους Παγκόσμιους αγώνες το 2015 στην Αγγλία (Glaskow) όπου κατέλαβε την 6η θέση στα 100m ελεύθερο, την 9η θέση στα 50 ύπτιο και την 8η θέση με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ50μ.
  • Στους διεθνείς αγώνες κολύμβησης που έγιναν στις 19 Μαρτίου στην Νάουσα (2015 )όπου συμμετείχε στα 50μ Ελεύθερο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ και επίδοση 0,51 ,είχε 4η θέση στον κόσμο και 3η στην Ευρώπη και στα 50 μ Υπτιο την 5η θέση στον παγκοσμιο ranking list και 3η στην Ευρώπη.
  • Στο Ευρωπαικό στην Funshal το 2016 στο τελικό του αγωνίσματος, κατέκτησε στα 50 m ύπτιο τη 2η θεση (λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο) στα 100 m ελεύθερο την 3η θεση (λαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο) , καθώς και στα 50 m ελεύθερο την 2η θεση (αργυρό μετάλλιο) .
  • Στους Παολυμπιακούς αγώνες του Rio2016 στα 100 m Ελεύθερο κατέκτησε την 3η θέση στην πρώτη σειρά, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα, η επίδοσή της στο πρώτο πενηντάρι του αγωνίσματος στα 50 m ύπτιο την  κατέταξε στην την 5η θέση με επίδοση 58:33’’
  • Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό , (Mexiko City 2018 ) ,κατέκτησε την 2η θέση στα 50 m ελευθερο , (λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο) , την 3η θεση στα 100m ελεύθερο(λαμβάνοντας το χάλκινο μεταλλιο ) και την 2η θεση (αργυρό μετάλλιο)
  • Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο (2018 ) , έχοντας ανέβει κατηγορία , από s3 στην κατηγορία s4 . Ελαβε χρυσό μετάλλιο , κατακτώντας τη 1η θεση στα 50 m ύπτιο. Επίσης στα 50m ελεύθερο την 4η θέση.
Αγαπημένο