ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η γυμναστική που την κρατάει σε φόρμα!

Τι κάνει η παρουσιάστρια και δεν ξεφεύγει από τα κιλά της;
06.05.2021
3
'
Ελένη Μενεγάκη γυμναστική

Η Ελένη Μενεγάκη, έχει δηλώσει πολλές φορές πως η γυμναστική δεν είναι το φόρτε της. Η παρουσιάστρια μάλιστα παλαιότερα, προτιμούσε να κάνει αυστηρή δίαιτα παρά να γυμναστεί αφού όπως είχε πει χαρακτηριστικά στην εκπομπή της την βαριόταν αφόρητα! Ωστόσο, ο σύζυγός της, την προέτρεψε να αθληθεί και τελικά η Ελένη βρήκε την γυμναστική που της ταιριάζει, που δεν είναι άλλη από το Pilates. Η παρουσιάστρια, προτιμάει το Pilates performer, μια εκδοχή της κλασικής γυμναστικής την οποία άλλη ξέρουμε και περίπου πριν 2 χρόνια, είχε κάνει και Pilates on air στην εκπομπή της.

Γιατί κάνει Pilates φανατικά η Ελένη Μενεγάκη

Το Pilates είναι μια μορφή άσκησης χαμηλής έντασης που στοχεύει στην ενίσχυση των μυών, βελτιώνοντας παράλληλα την ευθυγράμμιση και την ευελιξία της στάσης του σώματος. Οι κινήσεις Pilates τείνουν να στοχεύουν στον πυρήνα, αν και οι ασκήσεις λειτουργούν και σε άλλες περιοχές του σώματός σας. Μπορείς να κάνεις Pilates με ή χωρίς εξοπλισμό, αλλά ανεξάρτητα από το τι περιμένεις οι κινήσεις περιλαμβάνουν αργές, ακριβείς κινήσεις και έλεγχο αναπνοής.

«Το Pilates είναι μια μέθοδος σωματικής άσκησης που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα πάντα καλύτερα», λέει η Sonja Herbert, εκπαιδευτής και ιδρυτής του Black Girl Pilates, στο self. com. «Ενισχύει και σταθεροποιεί τον πυρήνα του σώματός σας έτσι ώστε να μπορείτε να κινηθείτε αποτελεσματικά βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη στάση του σώματος, την ευελιξία και την κινητικότητα σας», τονίζει η ίδια.  Μια τυπική προπόνηση Pilates διαρκεί 45 λεπτά έως μία ώρα.

Ποια η διαφορά του κλασικού Pilates και του Pilates reformer 

Και οι δύο επιλογές επικεντρώνονται περισσότερο στην έννοια του ελέγχου παρά στην ατελείωτες επαναλήψεις. Στο Pilates, οι μύες σας εργάζονται για να «αψηφήσουν» τη βαρύτητα και (στην περίπτωση του reformer ) την αντίσταση των ελατηρίων ή των σχοινιών, με απώτερο στόχο την εκγύμναση των μυών. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να αφιερώσεις χρόνο στις ασκήσεις, να επικεντρωθείτε στην γυμναστική σου και να αναπνέεις σωστά.

"Η εμπειρία του reformer  είναι ίσως η πιο διασκεδαστική που θα έχετε σε μια τάξη Pilates", λέει η Heather Andersen, ιδρύτρια του New York Pilates. "Το μηχάνημα προσφέρει πρόσθετη αντίσταση και μια ολισθαίνουσα επιφάνεια που σε προκαλεί, ώστε να τεντώνεσαι και να γυμνάζεις όλο το σώμα σου. Συχνά θα αισθάνεσαι σαν να πετάς ή να γλιστράς."

Υπάρχουν επίσης πολλές προπονήσεις εμπνευσμένες από Pilates, όπως οι SLT, Brooklyn Bodyburn και Studio MDR, που δεν θεωρούνται «κλασικές» Pilates αλλά προσφέρουν πολλά από τα ίδια οφέλη. Βρες αυτή που σου ταιριάζει και μόλις δεις τα πρώτα αποτελέσματα, δεν θα ξεκολλάς!

 

Αγαπημένο