ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Να πως θα επιλέξεις το κατάλληλο αθλητικό παπούτσι για σένα!

Φοράς το σωστό παπούτσι για το τρέξιμό σου ή το περπάτημα;
3
'
athlitika_papoutsia

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά προβλήματα τραυματισμού, ενόχλησης στα πόδια ή στη μέση και να απολαύσουμε τη γυμναστική μας. 

Επειδή, οι αποστάσεις που διανύουμε είναι μεγάλες και ειδικά αυτό το διάστημα, που λόγω καραντίνας περπατάμε πολύ περισσότερο, βασικό είναι να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο παπουτσιών που επιλέγει κανείς να φοράει σε καθημερινή βάση.

Καλό θα ήταν να κάνουμε μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξουμε σε κάτι συγκεκριμένο. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από διαφημιστικά τρικ, αντιθέτως θα πρέπει να δοκιμάσουμε το παπούτσι και να δούμε τι ακριβώς μας ταιριάζει και όχι μόνο τι μας αρέσει. Για την επιλογή αυτήν πρέπει να λάβουμε υπόψιν το βάρος και το πάτημα. Η δοκιμή πρέπει να γίνεται το απόγευμα, που το πόδι είναι κουρασμένο και συνήθως πρησμένο, ώστε το παπούτσι να μην ενοχλεί στην περίπτωση που μας πρηστούν τα πόδια. Επίσης, ιδανικό θα ήταν να δοκιμάζονται και τα δυο παπούτσια. Το παπούτσι που είναι ιδανικότερο είναι αυτό που εφαρμόζει καλύτερα στο μεγαλύτερο πόδι. Μην ξεχνάτε ωστόσο πως πρέπει να εφαρμόζει καλά από την πρώτη μέρα που θα το αγοράσουμε! Μην σκεφτείτε ότι θα γίνει άνετο με τη χρήση που θα του κάνετε μελλοντικά... Σίγουρα με τέτοια σκέψη η επιλογή θα ήταν καταστροφική!

athlitika_papoutsia

Αν ασχολείται κανείς με ένα είδος γυμναστικής, πρέπει να αγοράσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ειδικά για αυτή του τη δραστηριότητα. Όμως, αν η άσκησή του έχει να κάνει με την αεροβική γυμναστική η σωστή επιλογή είναι ελαφρά υποδήματα που προσφέρουν μεγάλη απορρόφηση κραδασμών. 

Όσοι από την άλλη πλευρά, ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα, σωστή επιλογή αποτελούν υποδήματα που προσφέρουν πλάγια σταθερότητα στην ποδοκνημική άρθρωση.

Αν ανήκετε σε εκείνους που περπατούν, χρειάζεστε ένα ελαφρύ παπούτσι, με αντικραδασμική προστασία στο πίσω κυρίως μέρος και στρογγυλοποιημένο μπροστά, για να κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος σε ολόκληρη την επιφάνεια του πέλματος. Τα παπούτσια για τρέξιμο σε δρόμο (road running shoes) είναι ελαφριά και μαλακά, ειδικά σχεδιασμένα να απορροφούν τους κραδασμούς που προκαλούνται όταν τρέχουμε σε σκληρές, επίπεδες επιφάνειες όπως είναι το οδόστρωμα.

athlitika_papoutsia

Από την άλλη τα παπούτσια για τρέξιμο σε μονοπάτια (trail running shoes) είναι κατάλληλα όταν τρέχουμε σε μια διαδρομή που είναι ανώμαλη, με πέτρες, λακούβες κ.α. Η σκληρή εξωτερική τους σόλα θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση στο χώμα, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίξουν και θα προστατεύσουν το πέλμα σας. Τέλος, αν επιλέγετε το crossfit, εκεί καλό είναι να διαλέξετε κάποιο αθλητικό, που να κάνει καλή απορρόφηση κραδασμών και να αντέχουν τα υλικά του. 

Να επιλέξουμε αερόσολα ή καλύτερα όχι;

Καλό είναι να επιλέξουμε παπούτσια τα οποία διαθέτουν αντικραδασμική τεχνολογία, για να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας. Διαθέσιμα στην αγορά θα βρείτε παπούτσια με αερόσολα, αφρό ή ακόμη και gel. Η επιλογή δική σας και μόνο!

 

 

Αγαπημένο