ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναρξη των αγώνων χωρίς θεατές

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες;
3
'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 χωρίς κοινό shutterstock

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 αποτελούν γεγονός, ωστόσο αν και η αυλαία πλησιάζει, οι νέες μεταλλάξεις του ιού έχουν φέρει αρκετές ανησυχίες στην διοργάνωση τους. Για αυτόν τον λόγο έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, προειδοποίησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 του Τόκιο, μπορεί να διεξαχθούν “κεκλεισμένων των θυρών”, καθώς οι ιαπωνικές Αρχές ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, αλλά και στους τρεις γειτονικούς νομούς.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Οι Έλληνες αθλητές με τις συμμετοχές και το αναλυτικό πρόγραμμα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αποφασίσει τον Ιούνιο να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων, αλλά στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής κάθε Ολυμπιακού χώρου και με ανώτατο όριο 10.000 άτομα. Μετά την ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα, ο Σούγκα, ανέφερε χαρακτηριστικά, “Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα”.

Τι θα συμβεί με τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 αν επεκτείνουν τα μέτρα;

Εικόνα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 χωρίς θεατές και με επέκταση μέτρων
shutterstock

 

Εφόσον παραταθούν τα μέτρα “ημιέκτακτης ανάγκης”, το όριο θα τεθεί στους 5.000 θεατές, και εάν πραγματοποιηθεί αυτό, σύμφωνα με το Reuters, δε θα υπάρχουν καθόλου θεατές στις κερκίδες, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες των Αγώνων. Να θυμίσουμε πως η τελετή έναρξης είναι στις 23 Ιουλίου, όμως τα αγωνίσματα θα ξεκινήσουν από τις 21 του μηνός, με τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και σόφτμπολ.

Η σχετική απόφαση, αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πέντε εμπλεκομένων φορέων την Πέμπτη 8 Ιουλίου, (σ.σ. η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα.

Διάβασε και αυτό: Τόκιο 2020 - Αυστηρά μέτρα και κυρώσεις σε όσους δεν υπακούσουν

Οι διοργανωτές και οι ιαπωνικές αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά, με τους θεατές να αποκλείονται από ορισμένα αθλήματα, που διεξάγονται το βράδυ ή σε μεγάλους χώρους, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα “Yomiuri”. Όπως αναφέρει πηγή στο “Nippon TV”, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο από δύο σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς η επέκταση αυτών των μέτρων είναι “αναπόφευκτη”.

Αγαπημένο