ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα πιο συχνά λάθη όταν κάνουμε καθίσματα

Εσύ πόσο σωστά κάνεις τα squats;
30.03.2023
1
'
Τα πιο συχνά λάθη όταν κάνουμε καθίσματα istock

Τα καθίσματα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γυμναστικής και αυτό γιατί αποτελούν μια εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση για την ενδυνάμωση των γλουτών και των ποδιών, ενώ επίσης, δε χρειάζονται καθόλου εξοπλισμό και μπορείτε να τα κάνετε σε όποιο χώρο θέλετε.

Βέβαια, ενώ μπορεί να μας φαίνεται μια αρκετά απλή άσκηση, οι περισσότεροι την εκτελούν λανθασμένα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τον σκελετό τους και να μην βλέπουν άμεσα αυτό που περιμένουν.

Τα πιο συχνά λάθη όταν κάνετε squats και ο τρόπος να τα διορθώσετε

Δεν πέφτετε αρκετά χαμηλά

Τοποθετήστε κάποιο κάθισμα, μπάλα ή οποιοδήποτε αντικείμενο κάτω από τα πόδια σας, ώστε σε κάθε επανάληψη να ζορίζετε τον εαυτό σας να φτάσετε μέχρι το σωστό σημείο.

Εικόνα
ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΛΑΘΗ

Δείτε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις γυμναστική και να χάσεις λίπος;

Σηκώνεστε πολύ γρήγορα

Πολλές φορές σηκωνόμαστε απότομα, προκειμένου να τελειώσουμε το σετ. Το ζητούμενο όμως, είναι να ολοκληρώνουμε σωστά την άσκηση, ώστε να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Κάθε φορά λοιπόν, προσπαθήστε να περνάτε από το κάθε στάδιο με την ίδια ταχύτητα.

Τα γόνατά σας κλείνουν προς τα μέσα

Προσπαθήστε να ελέγχετε ότι τα γόνατά σας σχηματίζουν ορθή γωνία και ότι είναι στην ίδια νοητή ευθεία με τις μύτες των παπουτσιών σας, καθώς διαφορετικά μπορεί να συμβεί κάποιος τραυματισμός.

Εικόνα
ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΛΑΘΗ

Ο κορμός σας δεν είναι σε σωστή θέση

Προκειμένου να μην επιβαρύνετε τη μέση σας είναι σημαντικό το στέρνο σας και γενικότερα ο κορμός σας να μη σκύβει μπροστά, αλλά να βρίσκεται σε κάθετη θέση. Αν κάνετε squats με βάρη, δοκιμάστε αρχικά να μειώσετε το βάρος που σηκώνετε.

Μάθετε ακόμα: Πόσες θερμίδες καις τελικά όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού;

Αγαπημένο