ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Pilates: Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με 3 ασκήσεις

H pilates instructor Mαρία Μαραγιάννη μας δείχνει 3 εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις για ενίσχυση του ανοσοποιητικού!
28.10.2021
3
'
pilates ενίσχυση ανοσοποιητικού istockphoto

Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται και πέφτει,  αρχίζουμε να συγκεντρωνόμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους συνδυαστικά με το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτούν και την αρχή των ιώσεων. Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών άλλωστε οι εποχιακές ιώσεις έχουν την τιμητική τους.

Όλοι μας λιγο-πολύ κάθε χρόνο, τέτοια εποχή ταλαιπωρούμαστε από κάποιο κρυολόγημα, ρινική συμφόρηση ή βήχα. Ειδικά, τώρα στην περίοδο των ιώσεων υπάρχει και ο κορωναίος, τα πράγματα δυσκολεύουν για την υγεία μας. Αυτήν τη χρονική στιγμή λοιπόν, όλοι μας ψάχνουμε τρόπους προκειμένου να βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι ασφαλώς η διατροφή μας, η οποία πρέπει να περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά.

Δες ακόμη: Ανοσοποιητικό και διατροφή. Μια σχέση με ισχυρούς δεσμούς

Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείπουμε την έκθεση μας στον ήλιο ακόμη και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα καθώς η ηλιακή ακτινοβολία μας βοηθά να συνθέσουμε βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό. Όλα τα παραπανω όμως δεν είναι αρκετά αν δεν συνδυάζοντια με σωματική άσκηση.

Εικόνα
istockphoto

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι η σωματική άσκηση αφορά μόνο όσους έχουν ως σκοπό την απώλεια βάρους ή την απόκτηση των ιδανικών αναλογιών. Λάθος! Οι γιατροί σε ολόκληρο τον κόσμο τονίζουν την ανάγκη και τη σημασία που έχει η άσκηση για την καλή υγεία. Η καλή φυσική κατάσταση μας δίνει όχι μόνο σφριγηλότητα και ευεξία αλλά και γερό οργανισμό, και κατά συνέπεια γερό ανοσοποιητικό.

Μία εξαιρετική επιλογή για σωματική άσκηση αποτελεί το Pilates. Η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης έχει υψηλή δυναμική μεν, αλλά ταυτόχρονα είναι risk free, καθώς πρόκειται για άσκηση που προσαρμόζεται ανάλογα στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου με εμφανή αποτλελέσματα και χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας λόγω των 8 αρχών που τηρούνται ώστε να μην ελοχεύει κίνδυνος τραυματισμού και για το λόγο αυτό απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, βάρους. Είναι κατάλληλη ακόμη και για όσους δεν έχουν γυμναστεί ποτέ αλλά και η πλέον ενδεδειγμένη για όσους έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Διάβασε ακόμη: Μήπως πρέπει να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου;

Στο Pilates οι μύες συνεργάζονται με απόλυτο έλεγχο, η επίτευξη της κάθε κίνησης πραγματοποιείται με σεβασμό στο σώμα. Εστιάζει στην ενδυνάμωση των μυών, ειδικά του κορμού, προσφέρει ευλιγισία, ισσοροπία,
συντονισμό του σώματος και του πνεύματος και αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας. Και φυσικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3 ασκήσεις για ενίσχυση του ανοσοποιητικού


1. ΣΑΝΙΔΑ

Εικόνα
pilates ενίσχυση ανοσοποιητικού

 

Στηρίξου στα τέσσερα. Φέρε τις ωμοπλάτες σου κάτω και πίσω.

Φέρε τη λεκάνη σου προς το έδαφος ούτως ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με τον κορμό.

Σφίξξε τους γλουτούς και την κοιλιά παίρνοντας βαθιά εισπνοή.

Με την εκπνοή ανεβαίνεις σε σανίδα. Η στήριξη μπορεί να γίνει και στους αγκώνες.

Προσοχή! Δεν πρέπει να αφήσεις τη λεκάνη σου να πέσει προς τα κάτω. Την κρατάς σε ουδέτερη θέση.

Μπορείς να ανεβάσεις εναλλάξ τα πόδια μέχρι την ευθεία του ισχίου.
Στόχος: η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης και των εκτεινόντων του ισχίου καθώς και η σταθεροποίηση του κορμού.


2 SHOULDER BRIDGE
 

Εικόνα
pilates ενίσχυση ανοσοποιητικού

 

Από ύπτια κατάκλιση, με τα χέρια σου δίπλα στα ισχία και τα πόδια σου ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, γλιστράς τις ωμοπλάτες προς τα κάτω και πίσω. Σφίγγεις τους κοιλιακούς σου ώστε να ενεργοποιήσεις τον εγκάρσιο κοιλιακό.

Παίρνεις μια βαθιά εισπνοή και ανεβαίνεις σαν ένα κομμάτι FLAT BACK εκπνέοντας.

Ενεργοποιείς τους οπίσθιους μηριαίους, καμπτήρες του ισχίου, κοιλιακούς και εκτείίνοντες του κορμού. Κράτα την λεκάνη ψηλά και στηρίξου στις μύτες των ποδιών.

Πάρε βαθιά εισπνοή, πάτα στα πέλματα και ανέβασε το πόδι στις 90 μοίρες. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνεις σαν ένα κομμάτι.

Έχε συνεχώς ενεργοποιημένους τους γλουτούς και τους κοιλιακούς.Προσπάθησε να παραμείνει η λεκάνη σταθερή κατά την κίνηση. Συνεχίζεις με μερικές επαναλήψεις.


3 SINGLE LEG STRETCH

Εικόνα
pilates ενίσχυση ανοσοποιητικού

 

Από ύπτια θέση, τοποθετείς τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Δεν κλείνεις ούτε ανοίγεις πολύ τους αγκώνες, αρκεί να τους βλέπεις με την άκρη των ματιών.

Φέρνε τα πόδια σε ορθή γωνία, προσέχοντας να μην φεύγουν τα γόνατα πίσω από τα ισχία.
Πάρε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανέβασε θώρακα και κεφάλι. Διατηρείς τον κορμό σταθερά ψηλά, εισπνέεις και με την εκπνοή τεντώνεις το ένα πόδι λίγα εκατοστά από το έδαφος.

(Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μέση τους, καλό θα είναι το πόδι να μην τεντώνει τόσο χαμηλά ώστε να είναι ασφαλείς.)

Επαναλαμβάνεις για 12 φορές εναλλάξ.

Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί και με τα χέρια τοποθετημένα στο πόδι (όπως στην εικόνα) που λυγίζει κάθε φορά, έχοντας το εξωτερικό χέρι κοντά στην φτέρνα και το εσωτερικό κοντά στο γόνατο.

Δες ακόμη: Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η γυμναστική που την κρατάει σε φόρμα!


 
Αγαπημένο