ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Ασημένιος” ο Θανάσης Κωνσταντινίδης

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης επανέλαβε τον θρίαμβο του Ρίο

28.08.2021
See the video
Θανάσης Κωνσταντινίδης αργυρό μετάλλιο παραολυμπιακοί

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Έλληνας παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης, που πέταξε την κορίνα F32 στα 38,68μ και επανέλαβε τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση. Αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά μετάλλιο για την Ελλάδα. Στην πρώτη προσπάθεια ο Κωνσταντινίδης βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 35,70μ. Στην δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης που είναι 38.68μ.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να φθάσει την βολή του Κινέζου Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32.

Ο Κωνσταντινίδης, με το 38.68μ., χάρισε στον εαυτό του το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και στην Ελλάδα, το τέταρτο μετάλλιο έως τώρα, στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Ο Κωνσταντινίδης εκτός των δύο πρώτων βολών, είχε ακόμη μία έγκυρη (την 5η) που μετρήθηκε 38.51μ.

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για... μόλις 22 εκατοστά (33.69μ. έναντι 33.91μ.). Όσον αφορά στο προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα.

 

 

To μήνυμα του Πρωθυπουργού

"Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη κορίνας F32 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ! Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, μας έκανε περήφανους για ακόμη μία φορά!" έγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςσε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να συγχαρεί τον Θανάση Κωνσταντινίδη για τη σημαντική διάκριση, που πέτυχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

 

Πηγή: ant1news.gr  

Αγαπημένο