ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

8 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για την αυξητική χειλιών

Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Θεόδωρο Βουκίδη και μας έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά με τις εναλλακτικές που υπάρχουν.
3
'
afksitiki-xeilion-leptomeries

Χείλη σαρκώδη και ζουμερά. Είναι σε ζήτηση περισσότερο από ποτέ και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες καθώς προσδίδουν πόντους σε μια σέξι και ελκυστική εμφάνιση. Τι χρειάζεται, όμως, να ξέρει κάθε γυναίκα για τις επιλογές που υπάρχουν για την βελτίωση της εμφάνισης των χειλιών;

Μάθε τα πάντα για την αυξητική χειλιών

Τα χείλη αλλάζουν όσο μεγαλώνεις

Η αυξητική χειλιών δεν είναι κάτι που έχουν ανάγκη  μόνο οι γυναίκες που έχουν λεπτά χείλη καθώς με το πέρασμα του χρόνου τα χείλη αδυνατίζουν, χάνουν τον όγκο τους και κατεβαίνουν. Δηλαδή μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στη βάση της μύτης και την κορυφή των χειλιών πράγμα που αποτελεί σημάδι γήρανσης. Το φαινόμενο αυτό επιτείνεται ιδίως όταν πρόκειται για καπνίστριες. Συχνά, λοιπόν, για να διατηρήσει μια γυναίκα καλοσχηματισμένα χείλη και να αντιμετωπιστεί αυτό το αντιαισθητικό σημάδι της γήρανσης, χρειάζεται να επέμβει ο πλαστικός. 

Η αυξητική χειλιών έχει σημειώσει αύξηση στις νέες ηλικίες 

Μια άλλη κατηγορία γυναικών που πλέον απευθύνονται στον πλαστικό για να κάνουν πιο σαρκώδη τα χείλη τους είναι η μικρές ηλικίες. Επιζητούν να έχουν ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο αφού τα σαρκώδη χείλη θεωρούνται σέξι και είναι κάτι επίσης που προβάλλεται έντονα ανάμεσα στους σταρ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λόγω των social media παρατηρείται αύξηση της ζήτησης της συγκεκριμένης επέμβασης σε μικρότερες ηλικίες. 

Διάβασε επίσης: 3 λύσεις express λίγο πριν το καλοκαίρι για τις συνηθισμένες ατέλειες

Το γέμισμα των χειλιών δεν γίνεται μόνο με υαλουρονικό

Εφαρμόζονται ενέσιμα και το υλικό που χρησιμοποιείται είναι συνήθως το υαλουρινικό οξύ.  Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δοθεί κάποιος όγκος στο άνω χείλος και να φανεί πιο σαρκώδες και νεανικό αλλά και να ανορθωθεί λίγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται ενέσιμα, με τοπική αναισθησία και διαρκεί λίγα λεπτά σε μία μόνο επίσκεψη. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο όμως για 2-3 ημέρες μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα που όμως υποχωρούν σταδιακά. Η µέση διάρκεια για το υαλουρονικό οξύ είναι περίπου 6 έως 12  µήνες. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλα ενέσιμα  που έχουν  μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα που φτάνει τους 12 και πλέον µήνες. 


Επίσης υπάρχει η εναλλακτική της χρήσης αυτόλογου λίπους. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται μεταφορά αυτόλογου λίπους (που προέρχεται δηλαδή από το ίδιο το άτομο) στην περιοχή των χειλιών. Συλλέγεται με ειδικές βελόνες συνήθως από την κοιλιά και στη συνέχεια εγχύεται στην περιοχή των χειλιών χαρίζοντας έξτρα όγκο. Το αποτέλεσµα είναι πολύ βραχύ γιατί  απορροφάται εύκολα. Μπορεί να διαρκέσει  λίγο περισσότερο αν γίνει με την σύγχρονη μέθοδο της χρήσης αυτόλογων βλαστοκυττάρων. 

afksitiki-xeilion-tropoi-pou-ginete
 

Τι άλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αυξήσεις τα χείλη σου

Τα ενθέματα και η γέλη σιλικόνης, σε σχέση με τα πιο πάνω είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να εξασφαλίσει ένα αρκετά μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Μία σύγχρονη έκφραση της πλαστικής χειρουργικής στο θέμα αυτό είναι τα ενθέματα χειλιών (με το υλικό  Gore Tex),  τα οποία τοποθετούνται στο χειρουργείο και έχουν μόνιμα αποτέλεσμα. Δεν είναι βέβαια μια τεχνική χωρίς παρενέργειες καθώς με την πάροδο του χρόνου είναι εμφανές ότι «κάτι» υπάρχει μέσα στα χείλη.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετηθούν από εξαιρετικά έμπειρο πλαστικό  χειρουργό. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση της γέλης σιλικόνης η οποία γίνεται με την ένεση ειδικού τύπου σιλικόνης ιατρικής χρήσης  στο ιατρείο με λίγη τοπική αναισθησία ούτως ώστε να μη υπάρχει καθόλου πόνος.  Η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη όμως το μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι το κόστος της είναι ανεβασμένο. Το βασικό πλεονέκτημα είναι η μακροχρόνια παραμονή που εξασφαλίζει διάρκεια και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. 
 

Το botox χρησιμοποιείται και για τα χείλη

Χρησιμοποιείται  μόνο αν θέλουμε να εξαφανιστούν οι ρυτίδες του καπνιστή ή του γήρατος στο άνω χείλος. Είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία σε αυτή την περίπτωση, όμως, χρειάζεται εμπειρία από τον πλαστικό για την εφαρμογή σε αυτό το σημείο του προσώπου. Στην ουσία  γίνεται η εφαρμογή στο δέρμα γύρω από τα χείλη.

afksitiki-xeilion-apotelesma

 

Κάποιες φορές είναι απαραίτητη και η ανόρθωση χειλιών 

Για όσες γυναίκες δεν επιθυμούν να εξασφαλίσουν όγκο με ενθέματα και για όσες θέλουν ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα, υπάρχει η λύση της χειρουργικής επέμβασης που μπορεί να εξασφαλίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος των χειλιών. Στην ουσία γίνεται μια ανόρθωση των χειλιών και μείωση της απόστασης από το περίγραμμα του χείλους μέχρι και τη βάση της μύτης. Διορθώνεται δηλαδή χειρουργικά αυτό που φέρνει σαν αποτέλεσμα γήρανσης το πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 10 λεπτά. 

Κι αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα της αυξητικής;

Τα ενέσιμα  υλικά έχουν ορισμένη διάρκεια, οπότε τα χείλη   με το πέρασμα των μηνών θα επανέλθουν στην προηγούμενη μορφή τους. Όσο για τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να αφαιρεθούν αν αυτό κριθεί κάποια στιγμή απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σημαντικό  η ενδιαφερόμενη να απευθυνθεί σε έμπειρο πλαστικό και να συζητήσει μαζί του σχετικά με το αποτέλεσμα που επιθυμεί και τις μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν. 

Διάβασε επίσης: Μεσοθεραπεία: Τα 3 νέα είδη για extra λαμπερό δέρμα

Yπάρχει η εναλλακτική της δοκιμής

Για να είμαστε σίγουροι σε κάθε περίπτωση ότι το αποτέλεσμα  της αύξησης στα χείλη θα είναι αυτό που θέλουμε χωρίς υπερβολές, θα πρέπει να γίνει μια δοκιμαστική έγχυση φυσιολογικού ορού, σε καθορισμένη ποσότητα ούτως ώστε να δούμε το αποτέλεσμα και να επιτύχουμε έτσι το άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα χωρίς  αστοχίες. Ούτως η άλλως o φυσιολογικός ορός θα απορροφηθεί σε λίγες ώρες. 

Και να θυμάσαι: Αν σκέφτεσαι να αυξήσεις τον όγκο των χειλιών σου είναι σημαντικό να συζητήσεις οπωσδήποτε με το γιατρό σου σχετικά με το αποτέλεσμα. Ακόμα και λίγο έξτρα όγκος μπορεί να κάνει διαφορά στο πρόσωπό σου. 

Διάβασε ακόμα: Τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου
 

Αγαπημένο