ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις μεικτή επιδερμίδα; Ανακάλυψε ποια είναι η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς

Η φροντίδα του δέρματός σου προϋποθέτει να γνωρίζεις και τι τύπο έχεις.
2
'
Μεικτή επιδερμίδα

Η Δρ. Cynthia Cobb ειδικός υγείας και κοσμητολογίας, μιλάει για την μεικτή επιδερμίδα και πως πρέπει να την φροντίζεις.

Η μεικτή επιδερμίδα σημαίνει να έχεις ταυτόχρονα λιπαρά και ξηρά σημεία στο πρόσωπό σου. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς!

Παρόλο που η φροντίδα μιας μεικτής επιδερμίδας δεν είναι η ευκολότερη που υπάρχει στον χώρο τη αισθητικής, μπορείς να βρεις μία ρουτίνα που θα καταπολεμήσει ταυτόχρονα τα ξηρά σημεία και τις γυαλάδες της λιπαρότητας.

Δεν έχει σημασία αν η λιπαρότητα σου δεν βρίσκεται στη «συνηθισμένη» ζώνη Τ, εάν αντιμετωπίζεις  ξηρότητα σε τυχαία μέρη ή εάν έχεις άλλα προβλήματα όπως ξεσπάσματα ακμής και βαθύτερους πόρους, τονίζει η ειδικός. Η προσέγγιση είναι η ίδια, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζει το δέρμα σου.

Τι την προκαλεί;

«Ο τύπος του δέρματός σας καθορίζεται γενετικά», λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη. «Αλλά η διαδικασία γήρανσης και οι ορμονικές διακυμάνσεις μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στο δέρμα. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα συνήθως γίνεται πιο ξηρό και λιπαρό»

«Παράγοντες που βασίζονται σε ορμόνες, μπορούν επίσης να επηρεάσουν το δέρμα σας. Επίσης η διατροφή σας, ο καιρός και η τρέχουσα ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας - ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα»

Υπάρχουν γενικές οδηγίες;

Η Δρ. Cynthia Cobb απαντά:

« Όταν φροντίζετε το δέρμα σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είστε μοναδικοί. Αυτό που λειτουργεί για άλλους μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεικτή επιδερμίδα. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους τύπους δέρματος για φροντίδα, καθώς διαφορετικά μέρη του προσώπου τείνουν να απαιτούν διαφορετικές τεχνικές. Ανεξάρτητα όμως από τον συνδυασμό του δέρματος σας υπάρχουν κάποια σίγουρα tips για να ξεκινήσετε»

Χώρισε το σε μέρη

Δυστυχώς, ενδέχεται να μην μπορείτε να φροντίσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας με μία κίνηση. Αντ 'αυτού, χωρίστε το πρόσωπό σας στους διάφορους τύπους του (λιπαρό, ξηρό κ.λπ.) και αντιμετωπίστε το κάθε ένα ανάλογα.

Μάθε πού να εφαρμόζεις τα προϊόντα

Όταν τοποθετείς προϊόντα, η γενική ιδέα είναι να ξεκινήσεις με λεπτότερους τύπους καλλυντικών με βάση το νερό πριν προχωρήσεις σε παχύτερες, με βάση το λάδι.

Απόφυγε προϊόντα με υπερβολικό άρωμα ή άλλα ερεθιστικά. Κάθε προϊόν που περιλαμβάνει σκληρά συστατικά όπως άρωμα ή αλκοόλ μπορεί να ερεθίσει τόσο το ξηρό όσο και το λιπαρό δέρμα. Οι ξηρές περιοχές μπορεί να γίνουν πιο ξηρές, ενώ τα λιπαρά μέρη μπορεί να παράγουν περισσότερο λάδι.

Μείνε ενυδατωμένη

Εκτός από την εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων στο δέρμα σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι πίνεις άφθονο νερό κάθε μέρα. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ξηρού δέρματος και να εμποδίσει την υπερβολική παραγωγή λαδιού.

Πώς μοιάζει μια στοχευμένη ρουτίνα φροντίδας δέρματος;

Σύμφωνα με τη ειδικό Δρ. Cynthia Cobb ,όταν μάθεις  τι τύπο επιδερμίδας έχεις μην αρχίσεις  μανιωδώς να αγοράζεις προϊόντα. Ψάξ'το λίγο παραπάνω.

Επίλεξε απαλά προϊόντα που ενυδατώνουν τα ξηρά σημεία  χωρίς να προωθούν τη λιπαρότητα. Και όταν πρέπει να στοχεύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, που ενδεχομένως εμφανίζει το δέρμα σου,εφάρμοσε μόνο θεραπείες στις απαραίτητες περιοχές.

Μάθε τα συστατικά:

Το υαλουρονικό οξύ: είναι ιδανικό για ολόκληρο το πρόσωπό σου. Ενυδατώνει το δέρμα σου χωρίς λιπαρότητα που θα μπορούσε να επιδεινώσει την προϋπάρχουσα λιπαρότητα.

Το σαλικυλικό οξύ: μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγή λαδιού και να αποβάλλει τους πόρους.

Το γαλακτικό οξύ: είναι ένα ήπιο απολεπιστικό που αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από ξηρές περιοχές και καθαρίζει τους πόρους.

Τα αντιοξειδωτικά: προστατεύουν το δέρμα από περιβαλλοντικές βλάβες, όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επίλεξε ένα προϊόν με βιταμίνη C για να διατηρήσεις  τη γενική υγεία του δέρματος.

Αγαπημένο