ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 πράγματα που δεν ήξερες για την γήρανση

Ο ειδικός που ρίχνει φως στους μηχανισμούς της και σε λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρεις ακόμα κι αν είσαι 25.  
5
'
γήρανση istock

Να σταματήσουμε την φθορά του χρόνου δεν το έχει καταφέρει κανείς ποτέ μέχρι τώρα. Να εξασφαλίσουμε ένα well aging όμως είναι πλέον ένας ξεκάθαρος και εφικτός στόχος με τη βοήθεια της επιστήμης αλλά και με στροφή σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η επιστήμη μελετά την γήρανση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες με στόχο να βάλει φρένο στον ρυθμό της φθοράς που προκαλεί.

Μιλήσαμε με τον Γηροντολόγο Δρ. Δημήτρη Συκιανάκη, Μedical trainer της Allergan (η οποία αποτελεί μέλος της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Abbvie) στην βοτουλινική τοξίνη τα τελευταια 19 χρόνια.

Oρίστε τι μάθαμε από τον ίδιο για την γήρανση: 

Η γήρανση ξεκινά από τα 25

Όσο και αν σου φαίνεται παράδοξο η γήρανση ξεκινά από την ηλικία των 20-25. Κι από τότε πρέπει να ξεκινά ο έλεγχος και η πρόληψή της είτε με θεραπείες αντιγήρανσης αλλά με έναν σωστό τρόπο ζωής που προάγει το well aging. 

Η γήρανση είναι νόσος

Με την έννοια ότι προκαλεί φθορές στον οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει και η επιστήμη της γηροντολογίας (που είναι διαφορετικός κλάδος από την γηριατρική) που στόχο έχει να καθυστερήσει τη φθορά του χρόνου. 

Δες επίσης ποια είναι τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου.

Η ταχύτητα της γήρανσης είναι μεγαλύτερη μεταξύ 35 και 55 

Σε αυτή την ηλικία γερνάμε πιο γρήγορα ενώ η καμπύλη αρχίζει και επιβραδύνει από τα 60 και μετά. Για αυτό η  πρόληψη πρέπει να ξεκινά από νωρίς από τα νεανικά χρόνια ή ακόμα πιο σωστά από την παιδική ηλικία. Κι όχι στην μέση ηλικία κατά την οποία κάποιοι ψάχνουν τρόπους να καθυστερήσουν τη φθορά του χρόνου. 

Οι θεραπείες αντιγήρανσης βοηθούν στην ψυχολογία 

Δεν είναι μόνο θέμα οπτικής αναβάθμισης της εικόνας μας. Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι οι θεραπείες αντιγήρανσης και πιο συγκεκριμένα ότι η θεραπεία με ενέσιμη βοτουλινικη τοξίνη μπορεί να βελτιώσει περιστατικά ήπια κατάθλιψης επειδή βελτιώνει τη γενική ψυχολογία των ασθενών.  

Και στην εύρεση εργασίας

Έχει διαπιστωθεί ότι άτομα που που έψαχναν να βρουν δουλειά βρήκαν πιο γρήγορα στην περίπτωση που είχαν κάνει botox.Η εικόνα είναι τα πρώτα 7 δευτερόλεπτα και ξέρουμε ότι παίζει ρόλο στην εργασιακή πρόσληψη σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές δεξιότητες. Το σημαντικό είναι όμως ότι εκτός από την εικόνα μια αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης τονώνει την αυτοπεποίθηση μεταξύ άλλων και την επαγγελματική αυτοπεποίθηση. 

Η εργασία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Πολλά πράγμα υπάρχουν για να επιβραδύνουμε τη φθορά του χρόνου. Η αποχή από το κάπνισμα, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, η αντηλιακή προστασία είναι μόνο μερικά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι η επιστήμη της γηροντολογίας συστήνει την εργασία μέχρι το τέλος της ζωής ως ένα ελιξίριο νεότητας. Είναι σημαντικό να συνεχίζεις να δουλεύεις πράγμα που σε κρατά σε ζωντανό ρυθμό εξηγεί ο Δρ. Συκιανάκης. Από τη στιγμή που σταματάς να δουλεύεις ξεκινάς να πεθαίνεις. 

Μάθε επίσης για τα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ.


 
Αγαπημένο