ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις ψαλίδα στα μαλλιά; 4+1 τρόποι να απαλλαγείς χωρίς κούρεμα!

Κι όμως, μπορείς να εξαφανίσεις τις σπασμένες άκρες χωρίς να κουρέψεις τα μαλλιά σου!
2
'
Ψαλίδα μαλλιών: 4+1 τρόποι να απαλλαγείς χωρίς κούρεμα! hair_care

Σίγουρα ένα καλό κούρεμα βοηθάει στην απομάκρυνση της ψαλίδας από τα μαλλιά, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να την αντιμετωπίσεις. Η πραγματική μάχη είναι να διατηρηθούν τα μαλλιά σου δυνατά και να αποφευχθεί η εμφάνιση των σπασμένων άκρων εξαρχής.

Οι σχισμένες άκρες - ή η τριχοπτίλωση όπως ονομάζονται τεχνικά - είναι συχνά το αποτέλεσμα φθοράς, ξηρότητας, βαθών και θερμότητας. Οι άκρες των μαλλιών σου είναι επίσης το παλαιότερο μέρος του στελέχους της τρίχας, επομένως είναι κατανοητό ότι μπορούν να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου και να σπάσουν.

Αν και είναι αδύνατο να αντιστρέψουμε τις σπασμένες άκρες, υπάρχουν απλοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά που προκαλούν οι συνήθειές στο styling και να δεις επιτέλους τα μαλλιά σου πιο υγιή.

Μάθετε ακόμη: Γιατί έχεις ξηρά μαλλιά με σπασμένες άκρες και πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Εικόνα
hair
  • Στέγνωσε τα μαλλιά σου στον αέρα

Τα πρώτα βήματα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των άκρων σου. Το στέγνωμα περιλαμβάνει τη χρήση θερμότητας, η οποία μπορεί να στεγνώσει τα νήματα και να οδηγήσει σε σχίσιμο, οπότε ξεχώρισε τα μαλλιά σου σε τούφες και στέγνωσέ τα στον αέρα.

  • Χρησιμοποίησε μια βούρτσα που ξεμπερδεύει ή μια χτένα με φαρδιά δόντια

Είναι πάντα καλό να ξεκινάς με μια χτένα με φαρδιά δόντια και επίσης είναι σημαντικό να ξεκινάς από το κάτω μέρος των μαλλιών και να ανεβαίνεις, διαφορετικά απλώς σέρνεις τους κόμπους σε ένα σημείο. Τα μαλλιά είναι πιο εύκαμπτα και ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, οπότε δεν χρειάζεται να τα πιέζεις και να τα βουρτσίζεις δυνατά.

  • Μείωσε τη θερμοκρασία των εργαλείων styling

Οποιοδήποτε εργαλείο μαλλιών πάνω από 180 θερμότητα θα μειώσει την φυσική κερατίνη στα μαλλιά σου. Τα υγιή μαλλιά περιέχουν κερατίνη, η οποία διαλύεται όταν θερμαίνεται πάνω από 200 βαθμούς. Μόλις συμβεί αυτή η διαδικασία, είναι αδύνατο να αντικατασταθεί η κερατίνη στην τρίχα σου.

  • Μην πειράζεις την ψαλίδα

Το να πειράζεις η να τραβάς την ψαλίδα κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα. Το ξεφλούδισμα και η αποκόλληση μιας σχισμένης άκρης διαταράσσουν ακόμη περισσότερο την τρίχα, οδηγώντας σε άλλες σχισμένες άκρες και ούτω καθεξής

  • Επένδυσε σε μια θεραπεία κερατίνης

Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης στα μαλλιά που εξομαλύνει το τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας τις τρίχες λιγότερο φριζαρισμένες, απαλές στην αφή και ευκολότερες στο styling. Για το λόγο αυτό, οι θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που έχεις έντονη ψαλίδα.

Μάθετε ακόμη: Η Brazillian τεχνική της Αlessandra Ambrosio υπόσχεται μαλλιά χωρίς ψαλίδα!

Αγαπημένο