ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε και πώς πρέπει να καθαρίζεις τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησής - Πινέλα, σφουγγάρια, ξυραφάκια!

Μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον καθαρισμό των προϊόντων σου!
2
'
Πότε και πώς πρέπει να καθαρίζεις τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησής- Πινέλα, σφουγγάρια, ξυραφάκια! makeup_products

Μια μελέτη του 2016, η οποία επικεντρώθηκε σε προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούνται στα Ινστιτούτα από πολλούς καταναλωτές, διαπίστωσε ότι το 100 τοις εκατό των προϊόντων δέρματος και ματιών ήταν μολυσμένα με βακτήρια. Μύκητες βρέθηκαν, επίσης, στο 19 τοις εκατό των πινέλων μακιγιάζ που χρησιμοποιήθηκαν. Το συμπέρασμα; Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να καθαρίζεις τα πινέλα μακιγιάζ σου και τα ξυραφάκια σου, πόσο συχνά να το κάνεις και πότε είναι ώρα να τα πετάξεις οριστικά.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεiς τα πινέλα μακιγιάζ;

Εικόνα
μακε υπ

Δεν υπάρχει μία απάντηση για το πότε ακριβώς πρέπει να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ σου, αλλά oι make up arists και οι δερματολόγοι γενικά συμφωνούν ότι η απάντηση είναι: Συχνά. Συνιστώ να πλένεις τα πινέλα μακιγιάζ σου τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες ή περισσότερο, εάν αρχίσεις να βλέπεις ότι υπάρχει οποιοδήποτε προϊόν ορατό στο πινέλο είναι η ώρα να τα καθαρίσεις.

Η θρυλική makeup artist, Bobbi Brown, είναι ακόμη πιο συντηρητική, επιλέγοντας να πλένει τα πινέλα της μία φορά την εβδομάδα.

Δες επίσης: Μαρία Ηλιάκη: Μας δείχνει τις πανάδες στο πρόσωπό της και εμείς σου δείχνουμε τους τρόπους να τις αντιμετωπίσεις!

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζεiς και να αντικαθιστάς τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ;

Εικόνα
m ake yp

Τα κανονικά σφουγγάρια μακιγιάζ (το φθηνό είδος που κυκλοφορεί σε χύμα σακούλες) δεν προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση - πέταξέ τα μετά από μία μόνο χρήση. Τα ανθεκτικά στα μικρόβια σφουγγάρια όπως τα Beautyblender, από την άλλη πλευρά, προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις και να αλλάζεις τα ξυραφάκια σου;

Εικόνα
body

Τα ξυραφάκια και οι λεπίδες έχουν διάρκεια ζωής από 5 εώς 7 ξυρίσματα. Ωστόσο, μετά από κάθε χρήση πρέπει να καθαρίζεις τις λεπίδες με νερό, αρκεί να έχεις το νου σου ότι σε κάθε χρήση φθείρονται ήδη.

Μάθε ακόμα: Νύχια που σπάνε μετά τις διακοπές; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Αγαπημένο