ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid-19: Πώς να αποφύγεις το πάγωμα στη ζωή και στην καριέρα σου

Ξαφνικά η ζωή και όλες οι σημαντικές αποφάσεις που χρειάζεται να πάρεις έχουν παγώσει. Και η απόφαση να ρισκάρεις προκειμένου να προχωρήσεις μπροστά και να κατακτήσεις τις πολυπόθητες θετικές αλλαγές φαίνεται πιο αδύναμη από ποτέ. Κι όμως υπάρχουν ευκαιρίες που δεν πρέπει να αφήσεις ανεκμετάλλευτες

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας και όλες αυτές οι αλλαγές είναι λογικό να μας δημιουργούν ανασφάλεια και άγχος. Μάσκες παντού, κοινωνική αποστασιοποίηση, περιορισμός συναθροίσεων, φόβος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και άλλα πολλά που έχουν επηρεάσει τη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια διότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ή έχουν ανοίξει μερικώς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να βρίσκονται είτε σε αναστολή εργασίας είτε να μην εργάζονται καθόλου. Όλες αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν διάφορους τομείς της ζωής μας όπως είναι τα προσωπικά μας, τα επαγγελματικά μας και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Σε μία περίοδο που όλα είναι ρευστά, είναι δυνατόν να βρούμε τη χαμένη αισιοδοξία μας και την ελπίδα; Η απάντηση είναι ναι! Τι μπορεις να κάνεις προκειμένου να βρεις την αισιοδοξία σου μέσα από μια δύσκολη κατάσταση;

Ώρα για αναθεώρηση

Μπορεί να τελειώσαμε με την καθολική καραντίνα, παρ’ όλα αυτά ακόμα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές ίσως χρειαστεί να παραμείνεις στο σπίτι προκειμένου να προστατέψεις εσένα και τους γύρω σου. Αυτό το γεγονός αποτελεί μία πολύ καλή αφορμή για αναθεώρηση και ενδοσκόπηση. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου και να ανακαλύψεις πράγματα που θα ήθελες να βελτιώσεις ή να περιορίσεις. Με αυτόν τον τρόπο η προσωπική σου ανάπτυξη θα βρίσκεται στο ζενίθ.

Απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις

Πολλές φορές κάνεις αρνητικές σκέψεις για ένα γεγονός με αποτέλεσμα να χάνεις την ελπίδα και την αισιοδοξία σου. Απόφυγε, λοιπόν, τις δυσλειτουργικές σκέψεις και προσπάθησε να δεις τα γεγονότα με ρεαλιστική ματιά. Μην παρακολουθείς σε μεγάλο βαθμό τα ΜΜΕ διότι ο υπερβάλλων ζήλος δεν βοήθησε κανέναν. Φρόντισε να ενημερώνεσαι και τήρησε τα μέτρα.

Μην ξεχνάς τις διαδικτυακές συναντήσεις

Αυτή η νέα πραγματικότητα μας έφερε πιο κοντά με την τεχνολογία και τις υπηρεσίες του Διαδικτύου. Κανόνισε έναν ψηφιακό καφέ ώστε να έρθεις σε επαφή με φίλους και συγγενείς αλλά και συνεργάτες που δεν μπορείς να δεις. Θα αλληλεπιδράσεις και θα νιώσεις χαρά. Θα διαπιστώσεις πως σε ό,τι αφορά την εργασία μπορείς να παραμείνεις παραγωγικός και να προχωρήσεις μπροστά.

Εστίασε σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις

Είναι δύσκολο να ελέγξεις όλη την κατάσταση. Προσπάθησε να δεις τι μπορείς να κάνεις εσύ και τι μπορείς να επηρεάσεις. Πλέον, η ευθύνη είναι ατομική, τήρησε τα μέτρα, κράτησε τις αποστάσεις και όλα θα πάνε καλά.

Μικρά βήματα με μεγάλη σημασία

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όμως σε κάθε πράγμα υπάρχει και η θετική πλευρά. Έστω και μέσα από αυτή την κατάσταση μπορούμε να ωφεληθούμε και να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Δεν χρειάζεται να προβούμε σε ριζικές αλλαγές. Μέσα από μικρά βήματα μπορούμε να φροντίσουμε την ευεξία μας και να υιοθετήσουμε νέες και πιο υγιεινές συνήθειες: να κοιμόμαστε αρκετά, να τρεφόμαστε σωστά, να αθλούμαστε, να περιορίζουμε το άγχος και το στρες και να θέτουμε αλλά και να τηρούμε τα όρια προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Συνήθειες που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να διαχειριστούμε καλύτερα τη ζωή στη νέα πραγματικότητα αλλά θα μας εξασφαλίσουν και μια καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά. Η κατάσταση με την πανδημία, πέρα από τα αρνητικά αποτελέσματα στην κοινωνία, αποτελεί και μια ευκαιρία για κοινωνική αλλαγή. Είναι μια πρόκληση για την αποδόμηση μιας σαθρής νοοτροπίας και συμπεριφοράς και την ανάδειξη μιας υγιούς συλλογικής συνείδησης, η οποία θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά και να προοδεύσουμε. Έστω και αργά, είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία της υγείας, που ίσως να θεωρούσαμε δεδομένη, αλλά και τη σημασία της συλλογικής συνείδησης.

Αγαπημένο