ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι λόγοι που ο σύντροφός σας δεν εκφράζει τα συναισθήματά του

Τι συμβαίνει πραγματικά;
15.02.2023
1
'
Οι λόγοι που ο σύντροφός σας δεν εκφράζει τα συναισθήματά του istock

Τα συναισθήματα είναι κάτι περίπλοκο, αλλά αποτελούν την κινητήριο δύναμη για όσα συμβαίνουν καθημερινά στις ζωές μας. Σε μια σχέση, η έκφραση των συναισθημάτων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και η έλλειψή της μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλειες και προβλήματα.

Αν λοιπόν, ο σύντροφός σας δεν εκφράζει όσα νιώθει και δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο λόγος, συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε απαντήσεις!

Οι λόγοι που δεν εκφράζει τα συναισθήματά του

Ανάμεικτα συναισθήματα

Υπάρχει περίπτωση τα συναισθήματά του να είναι ανάμεικτα και να θέλει να αφήσει τα μεγάλα λόγια για τη σωστή στιγμή. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας στεναχωρεί, καθώς σημαίνει πως θέλει να ελέγξει πρώτα αν πρόκειται όντως για κάτι βαθύ και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις αγάπης και έρωτα.

Πρόβλημα στην έκφραση συναισθημάτων

Αν η συμπεριφορά του αυτή αφορά όλους τους τομείς της ζωής του, τότε είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, το οποίο πιθανόν να σχετίζεται με βαθύτερα αίτια, όπως ο τρόπος που έχε μεγαλώσει. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να μην ασκείτε πίεση, διότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να δώσετε χρόνο αν θέλετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εικόνα
σχεση

Δεν αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο που το κάνει

Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει διαφορετικά τα συναισθήματά του. Μπορεί να μην σας δείχνει τα συναισθήματά του με τον τρόπο που εσείς θα επιθυμούσατε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα εκφράζει. Καλό θα ήταν λοιπόν να δίνουμε λίγο παραπάνω σημασία στο πώς είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του συντρόφου μας και να συνειδητοποιήσουμε με ποιο τρόπο ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει επιλέξει να εκφράζει αυτό που αισθάνεται.

Δείτε επίσης: Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για σeξ;

Αισθάνεται ανασφάλεια

Μήπως δεν έχει εμπιστοσύνη στα δικά σας συναισθήματα και φοβάται να εκφράσει τα δικά του; Η ανασφάλεια πολλές φορές είναι ένας σημαντικός λόγος που αδυνατούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ή που το αποφεύγουμε. Μπορεί αυτό να σχετίζεται με κάτι που έχετε κάνει, μπορεί όμως και όχι. Δώστε χρόνο και ανοίξτε την καρδιά σας, ώστε να νιώσει πιο ασφαλής με τον καιρό.

Εικόνα
σχεση

Πληγές του παρελθόντος

Οι εμπειρίες του παρελθόντος σίγουρα μας επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά μας στις επόμενες σχέσεις. Μη ξεχνάμε εξάλλου, πως όσο μεγαλώνουμε η λογική υπερισχύει. Τα τραύματα λοιπόν από άλλες σχέσεις ίσως έχουν κάνει τη σχέση σας να φοβάται να ανοιχτεί και να θέλει το χρόνο του μέχρι να σας εμπιστευτεί και να σιγουρευτεί πως δε θα τον πληγώσετε.

Περιμένει να δει τα δικά μας συναισθήματα

Αυτό που θεωρούμε εμείς για το σύντροφό μας ότι δεν εκφράζει το πώς αισθάνεται, μπορεί να το πιστεύει και ο σύντροφός μας για εμάς. Συνήθως βλέπουμε πιο εύκολα κάποιες συμπεριφορές στον άλλον παρά στον εαυτό μας. Θα ήταν καλό να αναρωτηθούμε κατά πόσο εμείς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και αν ο σύντροφός μας τα αντιλαμβάνεται όπως εμείς θα θέλαμε.

Φωτογραφικά πρακτορεία: Istock

Μάθετε ακόμα: Τα μηνύματα που δεν πρέπει να στέλνετε ΠΟΤΕ σε μια νέα γνωριμία

Αγαπημένο