ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μύθος ή αλήθεια: Πόσο καλό κάνει η άσχημη φρασεολογία για την ψυχική και σωματική σου υγεία;

Όλη η αλήθεια για την κακή φρασεολογία!
2
'
Μύθος ή αλήθεια: Πόσο καλό κάνει η άσχημη φρασεολογία για την ψυχική και σωματική σου υγεία; Άσχημη φρασεολογία

Αν ήσασταν παιδί στις αρχές της δεκαετίας του '90 ή πριν από αυτό, μπορεί να γνωρίζετε πόσο απαγορευτικό ήταν το βρίσιμο. Ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση το αν χρησιμοποιείς "κακές" λέξεις ή όχι. Οι γονείς φορούσαν ωτοασπίδες στα παιδιά τους γύρω από αλόγιστους ενήλικες ή ταινίες με έντονη διάλεκτο πολύ περισσότερο από ό,τι το κάνουν σήμερα. 

Βέβαια, κάποιες λέξεις απλώς βγαίνουν από το στόμα μας πολύ πιο εύκολα από άλλες, ειδικά σε στιγμές πάθους ή θυμού. Mικρές λέξεις που δηλώνουν την ατυχία ή τα νευρά μας είναι συχνό φαινόμενο στην καθημερινή μας διάλεκτο. Είμαστε, μάλλον, κοινωνικά εξαρτημένοι να μιλάμε έτσι και δεν υπάρχει γυρισμός. Είναι όμως πραγματικά τόσο κακό;

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Αυτό είναι το κόλπο των 3′ που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος σου!

Είναι ευεργετική η άσχημη φρασεολογία για την υγεία και την ευεξία μας;

Εικόνα
swear

Η επιστήμη λέει ότι ίσως όχι. 

Η βωμολοχία έχει συνδεθεί με την ειλικρίνεια. Οι μελέτες δείχνουν ότι εμφανίζουμε τα πιο γνήσια συναισθήματά μας όταν μπαίνουν στο παιχνίδι οι βρισιές. Ίσως είναι επειδή εκφράζουμε τα αληθινά μας συναισθήματα  γύρω από ένα θέμα, όταν οι βρισιές μπαίνουν στο πλαίσιο της συζήτησης. Μπορεί για μερικούς ανθρώπους να είναι εύκολο να πουν ψέματα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να προσποιηθούν πειστικά το πάθος.

Ένας άλλος λόγος που οι βρισιές μπορεί να αυξάνονται είναι ο φεμινισμός που καταργεί την παράδοση. Παρόλο που μπορεί να φαινόταν «κακό» οι γυναίκες να βρίζουν τις προηγούμενες δεκαετίες, τώρα έχουν την ίδια ελευθερία λόγου με τους άντρες. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως πράξη περιφρόνησης κατά της πατριαρχίας, δηλαδή μια αντίθεση με αυτό που περιμένουν από τις γυναίκες.

Πότε είναι κατάλληλο να βρίζει κάποιος στην καθημερινότητά του;

Αυτή είναι μια πιο λεπτή ερώτηση με μια απάντηση που δεν αρέσει σε κανέναν: εξαρτάται. Οι βρισιές μπορεί να είναι ένας τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη σε νέες φιλίες ή επαγγελματικές σχέσεις. Δείχνει ότι έχουμε απογοητεύτει αρκετά, μεταδίδοντας ότι εμπιστευόμαστε τον άλλον/εμπιστευόμαστε ότι δεν θα μας κρίνουν και δείχνοντας ότι αισθανόμαστε ίσοι μαζί του.

Η καλύτερη συμβουλή μας; Χρησιμοποιήστε τις βρισιές όσο το δυνατόν πιο φειδωλά όταν απευθύνεστε σε κάποιον ή όταν περιγράφετε κάποιον. Οι βρισιές μπορεί να είναι τελικά ευεργετικές για την υγεία μας, αλλά το κακόβουλο κουτσομπολιό είναι άσχημο για όλους.

Ρίξε μια ματιά: Αυτή είναι η νέα θεωρία για καλύτερη ψυχολογία και σωστή διαχείριση χρόνου!

Αγαπημένο