ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σεξουαλικά όνειρα: Tι πραγματικά σημαίνουν και αποκαλύπτουν για σένα

Γιατί δεν χρειάζεται να σε αναστατώνουν, να σε κάνουν να ντρέπεσαι ή να βγάζεις τα βιαστικά αυτονόητα συμπεράσματα. Μάθε ποιος είναι ο πραγματικός τους συμβολισμός.
3
'
τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα shutterstock

«Όλα τα όνειρα -ακόμα και τα σεξουαλικά- μπορεί να συνδέονται με πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου». Αυτό υποστηρίζει ο Ian Wallace, συγγραφέας του The Top 100 Dreams: Τhe Dreams Than We All Have and What They Really Mean. Yποστηρίζει μάλιστα ότι κάθε πρωταγωνιστής στο σεξουαλικό του όνειρο συνδέεται με μια πτυχή του εαυτού του. Εξηγεί περαιτέρω ότι, αν κάποιο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά στα σεξουαλικά σου όνειρα, δεν σημαίνει ότι θα ήθελες να κάνεις σεξ μαζί του. Αντίθετα, μπορεί να θαυμάζει κάποιο χαρακτηριστικό σε αυτό και μέσω του σεξ που βλέπεις στον ύπνο σου θέλεις να το οκειοποιηθείς. Μην ξεχνάς ότι στην αληθινή ζωή το σεξ είναι ένας τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους. Στον κόσμο του ασυνείδητου όμως οι μηχανισμοί με τους οποίους ο εγκέφαλος προσπαθεί να μας φέρει σε επαφή με τις βαθύτερες ανάγκες και σκέψεις μας διαφέρει.

Μάθε ακόμα 7 περιέργες αλλά αληθινές πληροφορίες για τα όνειρα. 

Ορίστε, λοιπόν, τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει αν είδες στο όνειρό σου ότι έκανες σεξ με

Το αφεντικό σου

Σύμφωνα με τον Wallance είναι αρκετά συχνό όνειρο, οπότε ηρέμησε… δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι μπορεί να είσαι κρυφά ερωτευμένη μαζί του και να τον ποθείς σεξουαλικά. Φυσικά, μπορεί να σε ελκύει. Όμως το συγκεκριμένο όνειρο είναι πιο πιθανό να θέλει να σου πει ότι θα ήθελες να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του ως εργαζόμενη ή ότι θα ήθελες να είσαι τόσο ικανή όσο εκείνος.

Εικόνα
sex with boss dream

Με τον φίλο σου

Όχι, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας πλατωνικός έρωτας προς το άτομό του που δεν έχεις συνειδητοποιήσει. Το πιθανότερο είναι ότι κάτι θαυμάζεις πάνω του -την ενθουσιώδη εξωστρέφειά του; Το χιούμορ του; Την αφοπλιστική του ειλικρίνεια; Τον πηγαίο αυθορμητισμό του; Την ψυχραιμία του στα δύσκολα; Τον δυνατό του χαρακτρήρα;- και θα ήθελες να του μοιάσεις.

Με έναν σταρ

Μετά τους διευθυντές, το σεξ με κάποιον σταρ που θαυμάζουμε είναι το αμέσως πιο συχνό σεξουαλικό όνειρο, τονίζει ο Wallace. Και η έρευνα από το University of Montreal αναφέρει ότι οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο πιθανό να δουν τέτοιου είδους όνειρα στον ύπνο τους. Και πάλι όμως ο Wallence επιμένει ότι είναι το ταλέντο του αυτό που θαυμάζεις στον σταρ με τον οποίο βλέπεις ότι κάνεις σεξ, το οποίο θα ήθελες να είχες κι εσύ κι όχι πραγματική σεξουαλική έλξη, που τις περισσότερες φορές προϋποθέτει φυσική επαφή για να προκύψει.

Εικόνα
shutterstock

Με τον ψυχοθεραπευτή σου

Δεν είναι σπάνιο όνειρο. Είναι ιδιαίτερα πιθανό να κάνει την εμφάνισή του τη χρονική αυτή στιγμή που υποδηλώνει ότι είσαι περισσότερο έτοιμη να προβάλεις τις γυμνές σου αλήθειες κατά τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας σου. Αυτές που φοβάσαι, κρατάς κρυφές ή σε πονάνε περισσότερο.

Με τον πρώην σου

Γιατί συνεχίζει να εμφανίζεται στα όνειρά σου και μάλιστα γυμνός ακόμα κι αν χωρίσατε εδώ και πολύ καιρό; Εντάξει… οι ιδιαίτερες στιγμές σου που έχουν καταγραφεί στον εγκέφαλό σου αποτελούν ένα λόγο. Αν όμως το όνειρο επιμένει ο θα πρέπει να προβληματιστείς γιατί το όνειρο είναι συνήθως ένα πισωγύρισμα στα λάθη του παρελθόντος κι όχι τόσο αναπόληση των συναρπαστικών στιγμών της σχέσης. Μην πεις στον πειρασμό να του στείλεις μήνυμα «σε είδα στον ύπνο μου και κάναμε σεξ». Ο Wallance προυδοποιεί ότι κάτι τέτοιο είναι μόνο ένας τρόπος να περιπλέξεις τη ζωή σου παιρνώντας το λάθος μήνυμα.

Με έναν άγνωστο

Συχνά οι άνθρωποι βλέπουν σεξουαλικά όνειρα στα οποία συμπρωταγωνιστής μπορεί να είναι κάποιος που το πρόσωπο του δεν φαίνεται καλά στο όνειρο, δεν είναι σίγουρη ποιος είναι ή νιώθουν ότι είναι ένας παντελώς άγνωστος σε ένα ασυνήθιστο μέρος. Σύμφωνα με τον Wallace αυτό υποδηλώνει ότι το άτομο είναι ιδιαίτερα καταπιεσμένο σε πολλές πτυχές της ζωής του και επιθυμεί ένας είδος απελευθέρωσης ή διαφυγής μέσω νέων εμπειριών.

Εικόνα
shutterstock

Με έναν συγγενή

Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σε αναστατώσει γιατί είναι κάτι εντελώς απογορευμένο και καθόλου φυσιολογικό. Είναι πολύ πιθανό όμως να δεις αυτό το όνειρο αν οι σχέσεις σας με τον συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο έχουν ψυχθρανθεί. Είναι ένας τρόπος να σου πει το υποσυνείδητό σου ότι βαθιά μέσα σου θέλει να αποκαταστήσετε τις σχέσεις και ότι αυτό το πρόσωπο το αγαπάς βαθιά.

Κάποιον με τον οποίο είσαι κρυφά ερωτευμένη

Eντάξει… ο  Wallace είναι κάθετος σε αυτή την περίπτωση. Θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεσαι την εξήγηση του Wallance για να καταλλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα.

Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζεις για τα σεξουαλικά όνειρα

-Tα σεξουαλικά όνειρα αναλογούν στο 8% των ονείρων που θυμόμαστε σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά.

-Εικόνες συνουσίας και σεξουαλικής επαφής είναι το πιο συχνό περιεχόμενο των σεξουαλικών ονείρων και των δύο φύλων σύμφωνα με το Αmerican Academy of Sleep Medicine.

-Τα σεξουαλικά όνειρα εξετάζονται και ερμηνεύονται με συμβολικό τρόπο στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας όπως όλα τα υπόλοιπα όνειρα άλλωστε.

Σύμφωνα πάντως με τον Gillian Holloway, Ψυχολόγο και συγγραφέα του  5 Steps to Decode Your Dreams: A Fast, Effective Way to Discover the Meaning of Your Dreams, τα σεξουαλικά όνειρα πέρα από τον όποιο συμβολισμό τους μπορεί τελικά να συνδέονται με την έντονη σεξουαλική έλξη και τη σεξουαλική εκτόνωση που θα ευχόσουν να μοιραστείς με το συγκεκριμένο πρόσωπο που βλέπεις στον ύπνο σου.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι

Αγαπημένο