ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι δεν σου αρέσει στον εαυτό σου;

Ανακάλυψε την κοινή απάντηση που δίνει ένας στους δύο.
5
'
shutterstock

Κανείς δεν είναι τέλειος. Και είναι αλήθεια ότι όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας.  Και παρόλο που θεωρείται υγιές να αποδέχεσαι τα ελαττώματα ή τις αδυναμίες σου, το να σου αρέσει ο εαυτός σου και να τον αγαπάς πραγματικά είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα έρευνα, πρόκειται για μια πρόκληση που αφορά την πλειοψηφία. Η έρευνα εντόπισε τα 10 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιπαθούν πάνω τους. Και κυρίως εσύ εστίασε σε αυτό το νούμερο ένα - αυτό που προβληματίζει δηλαδή σε μεγαλύτερο ποσοστό - και συνέχισε σε παρακαλώ να διαβάζεις, γιατί είναι πολύ πιθανό να σε αφορά.

Στην έρευνα που διεξήχθη από τη YouGov συμμετείχαν 2.242 ενήλικες από τις Η.Π.Α. που κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την προσωπικότητά τους και την εικόνα τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που τους άρεσαν περισσότερο στον εαυτό τους και αυτά που δεν τους άρεσαν. Χαρακτηριστικό ήταν μάλιστα ότι ένα 11% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν τους αρέσει τίποτα για τον εαυτό τους, ενώ το 7% δεν μπορούσε να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

Διάβασε παρακάτω, για να ανακαλύψεις τις απαντήσεις του μεγαλύτερου μέρος των ερωτηθέντων σχετικά με τι δεν τους αρέσει στον εαυτό τους.

Η σχολή τους

Το 5% δηλώνει ότι δεν του αρέσει οι σπουδές που έχει κάνει.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους φίλους τους

9% αναφέρει ότι νιώθει ότι δεν χειρίζεται αποτελεσματικά τις σχέσεις με τους φίλους τους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συγκρούσεις ή παρεξηγήσεις.

Εικόνα
shutterstock

 

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους άγνωστους

Είναι επιφυλακτικοί; Καχύποπτοι; Όχι αρκετά ευγενικοί; Αδιάφοροι; 9% ανέφερε ότι δεν του αρέσει η συμπεριφορά τους απέναντι σε άγνωστους.

 

Ο χαρακτήρας τους

9% δήλωσε ότι γενικά δεν αποδέχονται το σύνολο της προσωπικότητάς τους. Διάβασε ακόμα: πως η οικονομική σου κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα σου.

 

Η δουλειά τους

Περίπου το 9% αναφέρει ότι δεν του αρέσει η δουλειά του. Υπενθυμίζουμε ότι τα νούμερα αφορούν Αμερικανούς και φυσικά τίθεται η υποψία ότι θα μπορούσε να είναι πιο ανεβασμένο σε άλλες χώρες, ακόμα και στη δική μας. Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό: Γυναίκες διευθύντριες, πόσες είναι τελικα; 

Ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται

10% δηλώνει ότι δεν του αρέσει ο τρόπος που ντύνεται, τα ρούχα του και το συνολικό του στυλ. Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αβαθμίσει κάποιος την εμφάνισή του ιδιαίτερα αν αισθάνεται ανασφάλεια σχετικά με αυτήν.

Διάβασε ακόμα: Γιατί οι επιτυχημένοι άνθρωποι φορούν τα ίδια ρούχα κάθε μέρα. 

Εικόνα
istock

 

Η πρώτη εντύπωση που δίνουν

11% αισθάνονται ανασφαλείς σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνουν σε μια πρώτη γνωριμία ή συνάντηση.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν μερικές φορές τον σύντροφό τους

13% δηλώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στον σύντροφό τους θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Διάβασε επίσης: Πως να μειώσεις τους καβγάδες με τον σύντροφό σου. 

Ο τρόπος με τον οποίο φέρονται στην οικογένειά τους

Το ίδιο ισχύει και με τα μέλη της οικογένειας. 14% αναφέρουν ότι η συμπεριφορά τους είναι απότομη, επιθετική, ειρωνική, αγενής και στην τελική όχι αυτή που θα επιθυμούσαν να είναι. Άλλοι πάλι ότι είναι υπερβολικά παθητική και υποτακτικοί. Σε κάθε περίπτωση το πώς χειριζόμαστε τους γονείς μας, τα αδέρφια μας ή ακόμα και τα παιδιά μας φαίνεται να είναι ένα στοιχείο που μας προβληματίζει. Διάβασε επίσης εδώ γιατί το να έχεις 5 καλούς φίλους ισοδυναμεί με οικογένεια. 

Εικόνα
shutterstock

Το βάρος τους

Και ιδού η έκπληξη. 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναφέρουν ότι αυτό που περισσότερο δεν τους αρέσει πάνω τους είναι το βάρος τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τη διαφορά στα νούμερα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση είναι πάνω από τους μισούς.

Η εικόνα σώματος φαίνεται ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που καθορίζει τη σχέση με τον εαυτό μας και αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί κάτι νέο. Φαίνεται μάλιστα ότι είναι ο πυρήνας για την εκδήλωση και αύξηση στις διατροφικές διαταραχές σε όλες τις ηλικίες, καθώς η πυροδότηση μιας διατροφικής διαταραχής φαίνεται πάντα ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο του βάρους. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι, παρόλο που είναι επιθυμητό για όλους μας να έχουμε ένα υγιές βάρος, μερικά παραπανίσια κιλά δεν θα έπρεπε να υποβαθμίζουν την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Είσαι πολλά υπέροχα πράγματα εκτός από το βάρος σου. Σκέψου και αναλογίσου το αυτό.

Διάβασε ακόμα: Πως η ζωή σου μπορεί να αλλάξει αν έχεις ένα πιο ανοιχτό μυαλό και 10 παγκόσμιες λέξεις που σε φέρνουν πιο κοντά στην ψυχική ηρεμία. 

 

 

Αγαπημένο