ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η πανδημία έχει διαταράξει τον ύπνο σου;

Γιατί αυξήθηκαν οι διαταραχές ύπνου.
2
'
sleepless shutterstock

Τα αποτελέσματα της κρίσης Covid-19 και τα απανωτά lockdown  που ακολούθησαν από τις αρχές του περασμένου έτους σημείωσαν μείωση της ποιότητας του ύπνου, σύμφωνα με μελέτες.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρία Ύπνου, περίπου τα τρία τέταρτα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν μια τουλάχιστον αλλαγή στον ύπνο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με λιγότερο από το 50% να κάνει προσπάθειες για αλλαγές που εξασφαλίζουν έναν πιο αναζωογονητικό ύπνο. Το πρόβλημα όμως δεν σχετίζεται μόνο με το Ηνωμένο Βασίλειο αφού όπως φαίνεται τα προβλήματα ύπνου σημειώνουν αύξηση σε όλες τις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία.

Διάβασε επίσης: 5 σημάδια ότι δεν κοιμάσαι καλά. 

Ποια είναι η αιτία;

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, στην Ιταλία, το άγχος που σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 συσχετίστηκε σε μεγάλο βαθμό με τον διαταραγμένο ύπνο. 

Σε μια έρευνα  που διεξήχθη στην Ιταλία όπου συμμετείχνα 2.291 Ιταλοί, το 57,1% ανέφερε κακή ποιότητα ύπνου, το 32,1% υψηλό άγχος που δεν επιτρέπει την έλευση του ύπνου ενώ το 41,8% υψηλή αγωνία. Τέλος ένα 7,6 % ανέφερε μετατραυματικά συμπτώματα άγχους που επίσης οδηγούσε σε διαταραχές ύπνου.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η διαχείρηση άγχους είναι ίσως το βασικό ζητούμενο για να λυθούν οι διαταραχές ύπνου αυτήν την περίοδο δοκιμασίας των ανθρώπων που ζουν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. 

 

 

 

Αγαπημένο