ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους Παιδίατρους

Η επίσημη απάντηση από την Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
3
'
Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους Παιδίατρους istock

Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς. Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους; Σε ποια διαδικασία βρισκόμαστε;  Ποια είναι τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα που πρέπει να λυθούν προκειμένου να ξεκινήσουν και ο γονιός να πηγαίνει το παιδί του στον παιδίατρο για να εμβολιάσει το παιδί του; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έδωσε η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου λέγοντας τα εξής: 

"Όσον αφορά το θέμα των παιδιάτρων, έχουν λυθεί τα διαδικαστικά και επιχειρησιακά θέματα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε ανακοινώσει. Να θυμίσω εδώ ότι έχω πει ότι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, το πρώτο δεκαήμερο, θα έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς. Κινούμαστε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Εντός της εβδομάδας θα βγει πρόσκληση από τους παιδιάτρους, έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ που είναι τα ιατρεία τους για να υπογραφούν συμβάσεις.

Επιχειρησιακά και εφοδιαστικά είμαστε έτοιμοι. Εκκρεμεί μια νομοθετική διάταξη στην Βουλή η οποία θα εισαχθεί, θα ψηφιστεί και η οποία θα διευκρινίζει το θέμα της αμοιβής, γιατί έχουμε δυο εμβολιασμούς, από την στιγμή που μιλάμε για Pfizer, για ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Και ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω ότι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ευθύς εξ αρχής ανακοινώσει".

Και οι γονείς που διστάζουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους;

Όπως τόνισε τέλος η κυρία Θεοδωρίδου δυστυχώς, ο δισταγμός δεν ξεπερνιέται με μια κουβέντα ή με δυο απαντήσεις. Θέλει να ακούσεις τον δισταγμό του άλλου, τον φόβο του, να τον αποδεχθείς, να τον ενημερώσεις, να ξανάρθεις και να τον ενημερώσεις.

 Επομένως είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Μακάρι να δώσουμε ερεθίσματα τέτοια που να μπορέσουν οι γονείς, απευθυνόμενοι στους παιδιάτρους τους, να πάρουν πιο ολοκληρωμένες και πιο κοντά σε αυτό που θέλουν να ακούσουν, απαντήσεις. 

Διάβασε ακόμα: Πόσοι φοιτητές έχουν εμβολιαστεί με τον COVID-19 εμβόλιο και 3 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για τον κορονοϊό και τα παιδιά

Αγαπημένο