ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 λόγοι για τους οποίους σπάνε τα νύχια σου- Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Αν σπάνε και τα δικά σου νύχια είσαι στο σωστό άρθρο
17.06.2022
1
'
Σπάνε και τα δικά σου νύχια; Μάθε το γιατί broken_nails

Τα άκρα αποτελούν μερικά από τα στοιχεία του σώματος που οφείλουμε να περιποιούμαστε και να κρατάμε στην εντέλεια. Ειδικά σε εμάς τις γυναίκες ένα καλό μανικιούρ- πεντικιούρ μπορεί να συμβάλει για στην απόλυτη χαλάρωση αλλά και αποφόρτιση της ημέρας.

Μπορεί όμως το μανικιούρ και τα υπόλοιπα είδη περιποίησης να έχουν ενσωματωθεί στη καθημερινότητα μας αλλά δεν είναι τα μόνα. Αμέτρητες είναι οι φορές που έχουμε κάνει το απόλυτο μανικιούρ και ξαφνικά σπάει το νύχι!

Πολλοί άνθρωποι κατηγορούν τα γονίδιά τους, που τα νύχια τους είναι φυσικά αδύναμα. Δεν οφείλεται όμως μόνο στα γονίδια. Η διατροφή, ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες, έχουν τεράστιο αντίκτυπο και στην υγεία των νυχιών μας.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύθραυστα τα νύχια. Αν και τα δικά σου νύχια σπάνε τότε είσαι στο σωστό άρθρο!

Εικόνα
nails

Παράγοντες που βοηθούν στο σπάσιμο των νυχιών  

Συχνό πλύσιμο χεριών:

Το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μικροβίων.

Όμως, το συχνό τρίψιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να κάνει τα νύχια να εξασθενήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η καλή ενυδάτωση των χεριών, ειδικά στα πετσάκια και τα νύχια. Μετά από κάθε πλύσιμο, πρέπει να χρησιμοποιούμε λοσιόν, λάδι ή κρέμα.

ΔΙάβασε εδώ: Tι μπορούν να σου πουν τα νύχια σου για την υγεία του σώματός σου!

Δάγκωμα των νυχιών:

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους, είτε από νευρικότητα είτε από άγχος ή και συνήθεια. Γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση τους και τα κάνει πιο λεπτά. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κακιά συνήθεια, μια θεραπεία νυχιών είναι καλή λύση, χωρίς συνταγή γιατρού που κάνει το νύχι να έχει πικρή γεύση.

Επίσης αρκετά χρήσιμο είναι να κρατάμε απασχολημένα τα χέρια μας με οποιοδήποτε τρόπο. Μια καλή ιδέα είναι και το μαγείρεμα.

Το μανικιούρ:

Είναι πιθανόν χημικές ουσίες και συστατικά σε ένα βερνίκι νυχιών να προκαλέσουν την αδυναμία των νυχιών. Κυρίως όταν πρόκειται για τζελ ή ακρυλικό, τα φυσικά νύχια συνήθως λιμάρονται, που σημαίνει ότι σπάει το νύχι κι αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα.

Επιπλέον, η διαδικασία αφαίρεσης μπορεί να είναι σκληρή για τα νύχια. Πρέπει λοιπόν, να χρησιμοποιούμε καθημερινά λάδι για να κρατάμε ενυδατωμένη την περιοχή των νυχιών. Εάν υπάρχει σοβαρή ζημιά, κάντε ένα διάλειμμα από το μανικιούρ.

Έλλειψη πρωτεΐνης:  

Δεδομένου ότι τα νύχια είναι βασικά κατασκευασμένα από πρωτεΐνη και συγκεκριμένα άλφα-κερατίνη, η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά που πρέπει να τρώτε για υγιή και δυνατά νύχια!

Δες εδώ: Μάθε τι προκαλεί η υπερβολική λήψη βιταμίνης D - Αυτές είναι οι παρενέργειες!

Εικόνα
nails
Αγαπημένο