ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

H "Μήδεια" έκανε καλό στην πανδημία

Ο καθηγητής πνευμονολογιάς Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το πως η κακοκαιρία “Μήδεια” βοήθησε στη μη εξάπλωση του κορονοϊού.
17.02.2021
See the video
Μήδεια και πανδημία

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, σημείωσε πως «η Μήδεια βοήθησε λίγο», αφού πέραν της ψυχικής ανάτασης που πρόσφερε μετά από τόση κλεισούρα και εξαιρουμένων των προβλημάτων που δημιούργησε σε πολλούς ανθρώπους, περιόρισε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και άρα και τις επαφές.

Βασικά, σύμφωνα με τον ίδιο είναι δύο ζητήματα, αφενός να «μην ψάχνουμε να βρούμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας», αφετέρου «να πας όσο πιο μακριά στο χρόνο γίνεται τα κρούσματα»,  αφού για κάθε καθυστέρηση, έχεις εμβολιάσει τόσο κόσμο».

Τι είπε ο καθηγητής για τους εμβολιασμούς

Σχετικά με την προτεραιότητα στις ομάδες εμβολιασμού, τόνισε ότι βάσει στοιχείων ο πιο ευαίσθητος τομέας είναι «η ηλικία κι όχι τα υποκείμενα νοσήματα» και μάλιστα «με πολύ μεγάλη απόσταση».

Και εξέφρασε την άποψη ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να πηγαίνει «ηλικιακά και αναλογικά να εμβολιάζουμε πρώτα τους ευπαθείς».

Μάλιστα, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, «λογικά μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουμε και 4ο εμβόλιο, ενώ οι ήδη αδειοδοτημένες εταιρείες θα αυξάνουν την παραγωγή τους».

Ερωτηθείς για το πότε θα έχει γίνει ο εμβολιασμός στο 60% των πολιτών, εκτίμησε πως «μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει του ευπαθείς», είπε, εξηγώντας πως δεν θα υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ θα μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού. Και τόνισε πως «και το 30% να εμβολιάσω, θα έχει μειωθεί η μεταδοτικότητα, θα έχουμε και τη ζέστη και θα κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι. «Πιστεύω ότι μετά το καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει στο 60%», κατέληξε.

Πηγή: ant1news.gr

Αγαπημένο