ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σε ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουμε ύφεση της πανδημίας

Οι 22 χώρες που έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.
3
'
η εξέλιξη της πανηδμίας στην Ευρώπη shutterstock

Στην Ευρώπη, η επιδημία την τελευταία εβδομάδα δείχνει τάσεις συρρίκνωσης με μικρή μείωση 4% στις διαγνώσεις, αλλά με 5% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων κινείται στο επίπεδο των 124.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 1.470 ανά ημέρα.

Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, 22 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης. 

Σημαντική βελτίωση έδειξε η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, ενώ σημαντική επιδείνωση παρατηρείται στη Γερμανία, τη Νορβηγία και τις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Διάβασε επίσης ποια είναι η χώρα που 9 στους 10 είναι εμβολιασμένοι.

Και στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 2.840 διαγνώσεις εκ των οποίων οι 685 είναι στην Αττική και οι 294 στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε στους 362, ενώ καταγράφηκαν 33 θάνατοι σε συμπολίτες μας από τη νόσο Covid-19.

Έτσι λοιπόν, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μια μικρή αλλά σημαντική μείωση.

Συγκεκριμένα εντός της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν περίπου 9% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.  Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημεία σταθεροποίησης με περίπου 2% λιγότερους θανάτους από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, ωστόσο, η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει κάποια σημεία επιβράδυνσης και πιθανής σταθεροποίησης.  Συγκεκριμένα ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε περίπου 8%. Λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν είναι η αύξηση.  Ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο παραμένει μεταξύ 250 και 300 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτήριων-εξιτηρίων συγκλίνει πάλι προς τη μονάδα.

Διάβασε ακόμα: Το καλό σενάριο που εκτιμά ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει το τέλος της πανδημίας

Αγαπημένο