ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα Νόμπελ των φαρμάκων

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα βραβεία Prix Galien.
3
'
βραβεία Prix Galien shutterstock

Τα βραβεία της φαρμακοβιομηχανίας Prix Galien θα πραγματοποιηθούν στις 31 Αυγούστου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο. Είναι αυτό που οι κύκλοι των επιστημόνων χαρακτηρίζουν ως Νόμπελ των φαρμάκων.

Τι άλλο όμως χρειάζεται να ξέρει κανείς σχετικά με αυτά;

-Πραγματοποιούνται από το 1970 σε 20 χώρες παγκοσμίως.

-Στη χώρα μας διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης το 2013 και είναι η πέμπτη φορά που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

-Το Ερευνητικό Βραβείο «Galien Scientific Research Award» θα απονεμηθεί στον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Χρούσο, για το σπουδαίο ερευνητικό του έργο που τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς. 

-Το βραβείο του «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας θα απονεμηθεί σε δύο σπουδαίους Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, τους κ.κ. Stelios Papadopoulos και Michel Vounatsos, Chairman και CEO αντίστοιχα της Biogen Inc.

-Το βραβείο Συλλόγων Ασθενών «Patient Initiative Award» θα διεκδικήσουν 15 Σύλλογοι Ασθενών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν για την καλύτερη καμπάνια επικοινωνίας & ενημέρωσης κοινού καθώς και για την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση με τους φορείς. 

-Φέτος μεταξύ άλλων θα βραβευθούν και οι φαρμακευτικές εταιρίες που συνεισέφεραν στη δημόσια υγεία με την παραγωγή κάποιου εμβολίου ή θεραπείας για την Covid-19.

-16 είναι τα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θα αξιολογηθούν από τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής, διεκδικώντας τον τίτλο του νικητή στις κατηγορίες βράβευσης για το Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν, το Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν, το Καλύτερο Φάρμακο για Σπάνια Πάθηση και το Καλύτερο Ιατροτεχνολογικό Προϊόν.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις

Το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum» έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη σπουδαία συνεισφορά της στο χώρο της υγείας στη χώρα μας με την ίδρυση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”, στον Δρ. Αυξέντιο Καλαγκό, Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, ιδρυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» το οποίο έχει χειρουργήσει δωρεάν 13.000 άπορα παιδιά ανά τον κόσμο, στην μεγάλη Ελληνίδα ευεργέτιδα κα Αλίκη Περρωτή, για τη σημαντική συνεισφορά της στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για τη σημαντική συνεισφορά του στο χώρο της Υγείας.

Αγαπημένο