ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Υπάρχει κίνδυνος για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο μετά από εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19;

Η απάντηση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία που καθησυχάζει όσους ανησυχούν για τις επιπλοκές τους εμβολίου.
2
'
ο κίνδυνος για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο λόγω της λοίμωξης COVID-19 shutterstock

Η εκδήλωση καρδιαγγειακών επιπλοκών είναι ίσως η επιπλοκή που ανησυχεί τους περισσότερους σε σχέση με τον εμβολιασμό του έναντι της νόσου COVID-19. Είναι βάσιμη όμως αυτή η ανησυχία; Η απάντηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έρχεται μάλλον την κατάλληλη στιγμή.

Όσον αφορά τη σχέση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δηλώνει ρητά ότι καμία τέτοια συσχέτιση δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές.

Διάβασε ακόμα: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο φάρμακο για την ανθεκτική υπέρταση

 

Αγαπημένο