ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 λόγοι για να αγαπήσεις το πρωινό ξύπνημα

Βάλε στόχο να ξυπνήσεις νωρίτερα αύριο!
3
'
proino-ksipnima

Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί  έτσι ώστε να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη που προκαλεί τον ύπνο, αμέσως μόλις πέσει το φυσικό φως. Ο κύκλος ύπνου-αφύπνισης στο σώμα μας ρυθμίζεται από τον κιρκάδιο ρυθμό μας, το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας, το οποίο λειτουργεί με το φως και το σκοτάδι γύρω μας. 

Όταν ο αμφιβληστροειδής μας αντιλαμβάνεται το φως δίνει σήμα στον οργανισμό μας να σταματήσει την παραγωγή μελατονίνης, προκαλώντας την αφύπνισή μας.Η φύση, μας έχει ρυθμίσει έτσι ώστε να είμαστε σε εγρήγορση κατά τις πρωινές ώρες και τη νύχτα, να έχουμε πιο χαμηλούς ρυθμούς. Τι γίνεται όμως αν δεν αγαπάς το πρωινό ξύπνημα και είσαι αυτό που λέμε «νυχτοπούλι»; Σύμφωνα με την επιστήμη μάλλον κάνεις κακό στον εαυτό σου, αφού το πρωινό ξύπνημα θα σε βοηθήσει να πετύχεις περισσότερα πράγματα και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί για όλα αυτά, ιδού 4 λόγοι για να αγαπήσεις το πρωινό ξύπνημα:

Το πρωί θα πετύχεις περισσότερα

Οι πρωινές ώρες τείνουν να είναι οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας, επειδή ακριβώς είσαι σε πλήρη εγρήγορση. Σκέψου ότι αν ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους στο σπίτι, θα ολοκληρώσεις οποιαδήποτε εργασία γρηγορότερα, αφού δεν θα έχεις κάποιον ή κάτι να σε αποσυντονίσει. Επιπλέον, θα έχεις όλο το χρόνο για να οργανώσεις την ημέρα σου και να προγραμματίσεις όσα θέλεις να ολοκληρώσεις μέχρι το τέλος της.

proino-ksipnima-tips

Θα γλιτώσεις από περιττό άγχος 

Το πρωινό ξύπνημα όπως προείπαμε, σου παρέχει τον χρόνο που χρειάζεσαι ώστε να προγραμματίσεις την ημέρα σου. Η  οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι οι δύο κύριοι «εχθροί» του άγχους αφού το άγχος συνήθως μας «χτυπάει» όταν βιαζόμαστε να κάνουμε διάφορα πράγματα. Επιπλέον, με το να ξυπνάς νωρίς θα έχεις περισσότερο χρόνο για κάποιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα σου δώσουν την κατάλληλη θετική ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αν είσαι ευδιάθετος, θα μπορέσεις να επιλύσεις πιο άμεσα και έξυπνα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μέσα στην ημέρα σου.

Το πρωινό ξύπνημα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

Αν ξυπνήσεις νωρίς, τότε το σώμα σου θα νιώσει κουρασμένο νωρίς, και θα κάνεις έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Ο κιρκάδιος ρυθμός σου, όπως και όλων μας, είναι τέτοιος ώστε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε νωρίς. Επιπροσθέτως, έρευνες αναφέρουν πως αν κοιμηθείς νωρίς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ξυπνήσεις πιο ξεκούραστος την επόμενη ημέρα, αφού θα έχεις κοιμηθεί αρκετά αλλά και ποιοτικά.

proino-ksipnima-epistimi

Με το να ξυπνήσεις νωρίς θα γλιτώσεις από την κίνηση

Εάν ξυπνήσεις νωρίς, μπορείς να ξεκινήσεις επίσης νωρίς για την δουλειά σου, και να γλιτώσεις από όλη τη κίνηση στους δρόμους. Φυσικά, αυτό το προβάδισμα θα σε ακολουθεί όλη μέρα αφού θα ξεκινήσεις με τις εκκρεμότητές σου νωρίς και θα τις τελειώσεις άμεσα, κάτι που σημαίνει ότι θα επιστρέψεις και νωρίτερα στο σπίτι σου. Όχι και άσχημα, δε νομίζεις;
 


 

Αγαπημένο